lørdag den 30. april 2011

'Ammehjerne' er...

Ammehjerne er...
  1. at lede febrilsk efter en ringende mobiltelefon i flere omgang for efterfølgende at opdage, at den ligger i sengen med Freja i stedet for baby-alarmen... (stakkels pige, der prøver at sove og dumme mor)
  2. at hælde kogt vand i sutteflaske uden bund - og derefter tørre vandet op allerede havende glemt, at det jo var kogende for 30 sekunder siden... (av!)
  3. at tænde brødristeren uden brød i og efter at have rettet op på fejlen, glemme alt om det ristede brød i flere timer...
  4. at vaske den samme vask to gange og derefter glemme den i tre dage...
  5. at glemme at skylle balsam ud og derefter undre sig hele dagen over det nyvaskede men meget fedtede hår...
  6. at smide den sidste rest toiletpapir i toiletspanden for efterfølgende at tørre sig med den tomme rulle...
Det er ikke noget, jeg har fundet på - jeg har faktisk gjort alt det ovenstående, og nogle af tingene flere gange. ;)

Hav en dejlig lørdag derude - mig og Freja er alene hjemme i dag mens Faren er til julefrokost (Ja, julefrokost!) med bandet, og mit vigtigste gøremål ud over at være en nogenlunde mor, selvfølgelig, er at få støvsuget (spændende ikke?)...

fredag den 22. april 2011

Den uglede vinder...

Ja, jeg ved det godt - jeg lovede at trække vinderen i går, men dagen gik bare alt for hurtigt og med gæster fra kl. 18 til langt ud på natten, blev der altså ikke lige tid til at tælle lodder og trække vinder. Nu har jeg dog fået taget mig sammen til det trods en snert af rødvinshovedpine... og vinderen er....
Vibeke med bloggen Glad med Mad. Tillykke med uglerne :) !! Send mig en mail på xo@xoeinding.dk med din adresse, så får jeg sendt dine ugler afsted så snart helligdagene er ovre :)

onsdag den 20. april 2011

Give away og mandagspakker

I dag er så dagen, hvor jeg skulle trække vinderen af min give away, men da jeg har et lidt tætpakket program + en fødselsdag, der skal nydes, har jeg valgt at udsætte trækningen til i morgen. I dag er dog stadig sidste chance for at deltage lige her.
I stedet vil jeg smide et par billeder på af de ting, jeg modtog med posten i mandags.
Den smukkeste dug nogensinde, som jeg ikke nænner at klippe i stykker, men da vi ikke er så meget til duge herhjemme, skal jeg lige finde på noget andet at bruge den til. Retrostof til shoppen. Krea-/symaterialer - jeg leder stadig efter den helt rigtige farve gul skråbånd. Den skal være mere skrap/kold, end dem jeg hidtil har fundet.. Nogle ideer?, Og retrostofstykker købt af Fru EA
Retroduge i grøn og gul/orange, krea-bøger, påske stofservietter med harer og så lige et par billeder af Freja og hendes nye retro tullebukser, som jeg syede til hende i sidste uge.
Hav en dejlig dag derude - jeg tager gerne æren for det gode vejr ;) og jeg glæder mig til at komme ud i det, når svigermor om lidt, som del af min fødselsdagsgave, kommer og passer Freja, mens jeg går ud og shopper til mig selv.

tirsdag den 19. april 2011

Alt for mange ideer, alt for lidt tid...

I dag har jeg givet mig i kast med en revideret EG-model af en heldragt til Freja, og den er faktisk blevet ganske fin, selv om jeg trods elastik i ryggen, stadig synes, den er lidt for vid i pasformen, så til næste gang skal mønstret lige ændres lidt.
Freja måtte lige agere model og prøveklud undervejs :)

70'er modellen bliver præsenteret med applikationer for at lave lidt sjov og bryde de store flader op, og så var det, der gik et lys op for mig... Rigtig meget af 70er sengetøjet, som vi syr af, har jo netop flere mønstre i samme stof, og det er jo genialt. Se bare, hvad man kunne få ud af ét og samme stykke stof - jeg har lyst til at lave en af hver med det samme...

mandag den 18. april 2011

Genbrugsguld og loppefund

Weekenden har stået i genbrugens tegn, hvor jeg lørdag tog en runde i nogle af de nærmeste genbrugsforretninger. Her er hvad, jeg endte med at få med hjem.

En masse fint retrostof i form af pudebetræk i lækre farver, sengesæt med små brune blomster og en babydyne med flora danica print. Derudover en fin lille 'kurvesag', som skal bruges til papir og en rulle gavepapir med store retrolignende blomster.
Søndag tog vi på loppemarked, hvor jeg også fandt en masse fine sager - noget dyrt, noget billigt...
Her ses bunken med retrostof fra loppemarkedet, som det så ud, da jeg kom hjem med det. Det skulle lige en tur i vaskemaskinen og stryges, så så det sådan ud.
 
Alt på billedet, med undtagelse af det gule sæt med cirklerne, er købt i den samme stand på markedet, og kun to af tingene var rent faktisk til salg (det gule blomstrede og det røde patchworkmønstrede). Sælgerne havde nemlig revet gammelt sengetøj i stykker til at pakke deres glasting ind i under transport (why oh why?!), og da mit øje skuede dette, bad jeg anmasende om lov til at gå ind bagved og rode i kasserne. Det er små stykker, og der er pletter og huller hist og pist, men det kan bruges, og det er nogle rigtig fine ting. Jeg gav 140 i alt for: 1 rødt sengesæt inkl. prikket lagen, to pudebetræk og 14 stykker retrostof i forskellig størrelse og kvalitet.
Jeg fandt også et par indrammede Wiinblad billeder til 20 kr. stykket, en stor kniplet dug til et fremtidigt lampeprojekt til 70 kr. og et retro men ubrugt babysengesæt i skønne farver til 20 kr. Fantastisk weekend - og nu har posten lige været her med ikke mindre end 5 store pakker, som jeg hellere må pakke ud og måske fremvise indholdet af :)
Hav en dejlig dag derude

lørdag den 16. april 2011

Uventet succes

Ja, jeg havde faktisk ikke regnet med, at min lampeprojekt ville ende med at blive vellykket, og det er også derfor, det har fået lov til at ligge lidt hen med kun det allersidste manglende for at blive helt færdigt. Nu er den så klar (næsten), og tro mig, billederne lever slet ikke op til virkeligheden.
Det er enormt svært at tage billeder af lys, så derfor ser lampen mere 'fast' ud end den i virkeligheden er. I realiteten skinner lyset fint igennem alle de fine huller i dugen, som den er lavet af, overgangene er ikke tydelige og den giver et fint lys.
Fatning, pære etc. har jeg fundet en løsning til ved at købe en rispapirslampe i Ikea til 19 kr. og taget indmaden der fra. Efter jeg har klippet toppen af for at gøre plads til at få disse ting ind i lampen, har jeg dog besluttet mig for, at kanten lige mangler den sidste finish, som bliver en kant fra samme dug, som jeg klistrer fast med tapetklister som afslutning, og så er det projekt veloverstået.
Jeg har dog besluttet mig for, at skal jeg lave sådan en lampe igen en anden gang, så skal ballonen pustes lidt større, så lampen får lidt mere 'kant' i kraft af at være overdimensioneret - det vil nemlig ikke gøre noget, når den er nærmest gennemsigtig og derfor ikke 'tung' i fremtoningen. Alt i alt er det lidt af en uventet succes!
Dagen i dag har jeg erklæret babyfri, hvilket betyder, at Faren har taget babytjansen næsten hele dagen. Det gav mig også lige et par timers genbrugsshopping, hvor jeg fandt nogle fine ting, som lige må vente med at blive vist frem i et separat indlæg. I morgen står på mere genbrug, når hele den lille familie står tidligt op og drager på loppemarked med forhåbning om at finde hver vores meget forskellige definitioner af genbrugsguld :)

onsdag den 13. april 2011

Ønsketænkning

Jeg har meget snart fødselsdag. I skrivende stund er der præcis en uge til, jeg fylder 29. Jeg er ikke spor ked af at blive ældre. Faktisk må jeg høre til en af de få, der glæder sig til at runde de tredive, så jeg med rette kan kalde mig selv for voksen (og ansvarlig).
Jeg tror, det bunder i, at jeg føler, at man som blond hunkøn i tyverne ofte ikke bliver taget seriøst. At man altid har en sky af fordomme omkring ens intellekt og ambitionsniveau hængende over hovedet. Måske tager jeg fejl. Måske er jeg bare paranoid. Men når det så er sagt, så frygter jeg stadig ikke at runde de tredive om godt et år, for så er jeg voksen og har krav på at blive taget seriøst - også af dem, der tror, der er en snert af sandhed i de famøse blondinevitser.

Men hvad gør man så, når man har fødselsdag og umådelig svært ved at finde på ønsker til den ønskeseddel, der skal sendes rundt til både min egen og svigerfamilien, hvorefter der via mail bag min ryg skal koordineres, hvem der køber hvad, og det oftest ender med, at kæresten køber det hele og efterfølgende indkasserer kontanter fra de glade givere, der i samme omgang får hvisket indholdet af pakken, så alle kan opretholde facaden om at have givet en personlig gave?
Nu skal det siges, at vi i min familie altid har taget lidt let på det med gaver. Fx glemte min bror og jeg vist nok at give hinanden fødselsdagsgaver sidste år, min far giver altid kontanter, fordi han synes, jeg ønsker mig vildt besværlige og underlige ting, når det ikke kan købes i Harald Nyborg, og min farmor pakkede altid en tom lokumsrulle med hundrede kroner omkring, ind i gavepapir bare så der var 'noget at pakke op'.
I år har jeg allermest lyst til at ønske mig retrostof og:
... til Freja, men det må jeg ikke, så jeg har kæmpet en kamp for at komme i tanke om ting, jeg mangler, og hold nu op, hvor er min ønskeseddel kedelig og 'voksen' med et lille snert af 'motherhood': Rolf Applicata lysestager, Stelton stempelkande, Bjørn Wiinblad Rosenthal vase i multifarve, Bjørn Wiinblad plakater (to forskellige), Kähler Omaggio - forskellige, Bog: Jean M. Auel: Hulernes Sang, PH 80 bordlampe med rød top (brugt), Bog: Børnetøj 0-3 år af Sofie og Hanne Meedom og abonnement på Ottobre magasin - børn.

mandag den 11. april 2011

En hjertesag..

Det er som tidligere nævnt ikke det store, jeg får produceret for tiden. Nu har jeg til gengæld snart fået styr på kontor, stoffer og ROD, så mon ikke jeg snart får lavet nogle af alle de ting, jeg har planer om.
Her er i mellemtiden en lille ting, som jeg har fået lavet. Nemlig pimpet en kedelig og grim skråstol med lidt små Graziela hjerter.
Før
Efter
Jeg har sat trykknapper i båndene, så legetøjet kan skiftes løbende ud med nye favoritter, som Freja bliver større. Lige nu hænger nogle fine uld-paddehætter fra Søstrene Greene, som egentlig er julepynt.
Jeg tror det er mit samler-gen kombineret med den nordjyske fornemmelse for en god handel, som jeg er vokset op med, der gør, at jeg hellere vil købe noget billigt og sætte mit eget kreative præg på det, fremfor at investere i noget dyrt masseproduceret (fx min pusletaske). I bund og grund ender det nok med at koste det samme, hvis man regner materialer og tid med, men så har jeg opnået tilfredsstillelsen ved selv at lave det.
Derudover er jeg virkelig ikke god til at smide ting ud, som måske kan bruges senere. De gange, jeg har gjort det, har jeg faktisk næsten altid fortrudt, men når man bor i en 3værelses på knap 100 m2, kan man jo ikke gemme alt. Det værste (bedste?) er, at når jeg får en 'dille', så bliver det nærmest til en besættelse, hvor jeg må og skal eje ALT, hvad dillen indebærer og køber mig ludfattig i det... Er jeg for viderekomne eller er det bare sådan nogenlunde normalt...?

onsdag den 6. april 2011

Kreativ... kun i hovedet...

Jeg er inde i sådan en periode, hvor jeg har så mange projekter i hovedet, på lister og lapper og halvfærdige på skrivebordet, at jeg ingenting konkret får produceret. Jeg roder faktisk bare... Jeg har brugt den sidste tid på at få stofshoppen til at fungere nogenlunde optimalt. Jeg overvejer at tilbyde betaling over Paypal for at lette det hele lidt for jer, der køber stoffet, men jeg skal lige have sat mig ind i, hvordan det fungerer (det står på min mentale huskeseddel).
Forleden fik jeg så den fikse ide, at Peter og jeg, som har skriveborde stående overfor hinanden, skulle bytte side, så han kom over til sit klaver, som jeg havde dækket med stof, og jeg i stedet kom over til skydedøren mellem kontoret og stuen, så jeg snildt lige kan hive den bærbare med ind på sofabordet, når Freja kræver min opmærksomhed i stuen. Vi har byttet plads, men der er ikke sket så meget mere - jeg roder ekstremt meget, og man skal pt gå slalom for at komme fra den ene ende af rummet til den anden, fordi der ligger stof, halvfærdige projekter, materialer til kommende projekter, stofpakker til købere på stofshoppen og andet ragelse over det hele. Det er heller ikke nemt, når kontoret skal deles af to personer med hver deres pladskrævende hobby. Peters samling af kostbare tegneserier fylder snart en af de største rumdelere fra Ikea, og mit stof er blevet forvist, indtil vi på fredag skal i Ikea efter en supplerende dog lidt mindre rumdeler.
Indtil da gider jeg ikke engang påbegynde en oprydning. Tingene få lov til at stå, ligge og hænge og flyde, og indtil jeg får styr på rodet, får jeg nok heller ikke færdiggjort nogle af mine projekter. Her er alligevel, hvad jeg har nået i dag.
Ufærdige savlesmækker i det retro flonnel, som jeg næsten havde opgivet at finde anvendelse til, og mit første forsøg med en lampe af hæklede små duge. Den er dog ikke helt god, så den ryger nok ud, når jeg finder de helt rigtige små duge til projektet. Kraftige bomuldsservietter/-duge kan ikke anbefales ligesom de bør være runde og ikke firkantede for at opnå de mest symetriske overlap. Nu hænger den og tørrer i døråbningen. Det bliver spændende at se, om den holder natten over, og hvordan resultatet bliver, når den er tørret.

tirsdag den 5. april 2011

Byttet, købt, fået og lånt

Et lille virvar af ting jeg har købt, fået og byttet mig til den seneste uge - lækre sager, som, jeg har rigtig mange ideer til, hvordan skal bruges i forskellige projekter.
Retrostof, duge, ophæng og Freja i vikle
Det lånte på billedet er viklen, som søde Mia tilbød mig at låne, efter jeg havde beklaget mig her på bloggen over, at Freja havde en dårlig dag, hvor jeg ikke kunne lægge hende fra mig på noget tidspunkt. Jeg lånte også en ringslynge, men den kan jeg skisme ikke helt finde ud af at bruge - enten gør jeg det forkert, eller også synes Freja bare ikke, at den er sagen. Viklen kan hun derimod godt lide - se bare billedet, hvor jeg forestiller mig, at hun tænker 'Uhh, her har jeg da vist været før (på/i maven) - I like!' :)

mandag den 4. april 2011

Freja 8 uger

I dag har Freja 8 ugers fødselsdag, og hold da op hvor sker der meget hele tiden. Noget af det mest fantastiske er, at hun er begyndt at smile og grine. Der er mest gang i hende, når hun bliver kysset i ansigtet suppleret med glad snak fra mor her, men det er jo lidt svært at fange på en video, man selv skal optage, så her får I en lidt træt Freja, der trods alt virker godt tilfreds med tilværelsen :)
video
Og apropos det der med kys i ansigtet, så fik i dag jeg som tak for kæmpe kys på læberne spulet gylp direkte ind i munden (Eeeww!). Af ren refleks (jeg kunne jo ikke finde på at gøre det med vilje, vel...) spyttede jeg det sure stads direkte tilbage på tøsen, der godt nok virkede temmelig ligeglad. Så i dag har været lærerig - jeg har lært, hvordan gylp smager, og Freja har lært, hvordan det er at blive gylpet på, selv om hun tog det noget pænere, end forældrene har for vane at gøre :)

Secondhand lørdag

I lørdags gjorde jeg Freja klar til køretur og tvang derefter Faren ud af sengen med noget der minder om ' Jamen du lovede...' Derefter satte vi kursen ned af Nørregade, hvor vi stoppede ved hver genbrugsforretning på vores vej. Der var absolut intet af interesse nogen steder... Æv! Nu havde jeg ellers lige tænkt, at jeg skulle gøre de helt store fund. Af samme årsag udvidede jeg eftersøgningen til antikvitetsforretningerne, og ih, hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det, for se lige, hvad jeg fik med hjem.
Tre flotte Wiinblad billeder i rammer
Og så lige lidt fint retrostof til samling og shop. På vejen hjem købte vi ind til favorit-tapas, som i bund og grund er en stor blanding forskellige småretter, som alle hører blandt favoritterne, og derhjemme fik jeg en 4-timers lur (kan det så kaldes en lur?) på sofaen, før vi kastede os over tapas :) En lørdag lige efter mit hoved :)

søndag den 3. april 2011

Blogpicnic i Århus

Datoen er sat til søndag den 3. juli og scenen til Botanisk Have. Du kan læse mere om picnic'en og tilmelde dig hos The Vintage Hausfrau, som står bag dette fine initiativ.
Jeg har lige tilmeldt mig, og jeg glæder mig allerede :) Er der andre der skal med?