mandag den 30. maj 2011

Om at 'rode' op

Det må være indbegrebet af at være på barsel. At man prøver at rydde op i bunkerne og bliver afbrudt, så bunken, der nu ligger spredt ud over hele gulvet, må blive liggende flere dage, indtil man igen har en ledig stund og overskuddet til at gøre noget ved sagen. Intentionerne er med andre ord gode, men resultaterne ikke imponerende, for i mit forsøg på at rydde op, får jeg rodet meget mere. Hvis jeg så bare kunne holde mig til et projekt af gangen, men nej nej, jeg har gerne gang i mindst fem af de fornævnte 'bunker'. Se bare hvordan Frejas 'værelse' ser ud fyldt med mine kreating og ufærdige projekter..
Når jeg skriver "Frejas 'værelse'", er det fordi, der faktisk ikke er tale om et værelse, men bare en afskærmet del af vores kontor/hobbyrum. Jeg er lige blevet færdig med at bagbeklæde og tapetsere to rumdelere, som fungerer som skillevæg mellem de to dele af rummet. På Frejas side er der Holly's tapet på 'væggen' og en tallerkenhylde, der skal males og derefter bruges til bøger. På forældresiden står reolen åben og indeholder min retrostofsamling og Farens tegneseriesamling.
På vores side sidder vi ved hvert vores skrivebord overfor hinanden. Farens klaver har også fået en plads. I får ikke noget billede af vores arbejdspladser, for det er nemlig her vi roder allermest ;)

torsdag den 26. maj 2011

Stille stille... og æbler

Der har været stille her på bloggen i efterhånden lang tid. Jeg har haft en masse at fortælle, men for hver dag, der er gået, har jeg udskudt og fundet på noget andet, for derefter at udskyde og endnu engang finde på noget andet at fortælle.
Først tog stofshoppen og alle bestillingerne al min tid, og da det stilnede af, tog den ene begivenhed efter den anden min opmærksomhed og bloggen blev nedprioriteret på det kraftigste. Familiebesøg og -sygdom, en krævende Freja og en kær venindes tab af begge forældre inden for ganske kort tid og efterfølgende bisættelse har taget meget af min tid og fyldt meget i mine tanker. Særligt venindens tab vejer stadig tungt, og selvom jeg ikke kendte hendes forældre godt, så føler jeg med hende og er så ked på hendes vegne. Dertil kommer følelsen af afmagt, da vi bor i hver vores ende af landet, og jeg grundet Freja ikke bare lige kan tage toget og stille åbne arme og trøst til rådighed, som jeg så gerne ville. Heldigvis ved jeg, at hun er i gode hænder, hvor hun er, og at hun kan hente sin trøst hos gode og nære venner, men det ændrer ikke ved, at jeg gerne ville være der.
De sidste par dage har svigermor lånt en lejlighed her i Århus, og hun passer Freja nogle timer hver dag, så jeg kan få tid til andre ting, og Faren og jeg kunne komme en tur i biografen. Det er guld værd, og der er ingen  tvivl om, at både jeg og bedstemoren synes, at det er en herlig ordning, og Freja nyder den ekstra opmærksomhed i fulde drag. Hun faldt i går i søvn med et stort smil på læberne helt uden den sædvanlige times gående vuggen, det normalt kræver at få hende til at falde i søvn om aftenen.
De ekstra par timer herhjemme alene har også gjort, at jeg har fået brugt symaskinen lidt igen. Det er mest de praktiske og knap så kreative projekter, der  prioriteres i et forsøg på at få ryddet op i bunkerne af alt det ufærdige og lidt kedelige - blandt andet nogle Småfolk junior sengesæt, som jo først skal bruges om lang tid. Det blev dog også til et par puder til Frejas legehjørne med applikationer fra en Södahl retrodug.
Hav en dejlig dag derude - næste indlæg er på trapperne :)

torsdag den 5. maj 2011

Kys og kinddans

I dag har Freja og jeg danset rundt i stuen til Farens Tina Dicow plade, mens solen skinnede udenfor og gjorde det klart, at vi trænger utrolig meget til at få vasket vinduer ;)

onsdag den 4. maj 2011

Retro køkken-/hængeskab

Jeg har gjort et kup! Se hvad jeg lige har købt og fået leveret for den nette sum af 200 kr. Ihh, det kribler i fingrene for at komme i gang med at restaurere og tage i brug.

Jeg mangler bare lige at finde ud af, om det skal bruges i køkkenet eller i Frejas værelse, for det har afgørende betydning for, hvordan det skal ende med at se ud. Nogle gode ideer til henholdsvis det ene og andet - køkkenet kræver neutralt, lidt som det ser ud nu bare med rengøring og ny maling. Til Frejas værelse er favoritfaverne lilla og stærk gul så måske noget tapet, klare farver og sjove greb...?

Kejsersnit versus kæbeoperation - en sammenligning

Jeg er utrolig glad for mine smertestillende piller i disse dage. I går fik jeg opereret en visdomstand ud, og det var nærmest traumatiserende - lige til at udvikle tandlægeskræk af, havde det ikke været fordi, det faktisk ikke var rigtige tandlæger, der foretog operationen.. What!? tænker I sikkert, men jo jo, overmodige mig havde efter vellykket operation sidste år på kun 30 minutter, bestemt mig for, at det kunne jeg da sagtens lægge i hænderne på et par tandlægestuderende, spare nogle penge og samtidig bidrage til deres uddannelse..
Den ene af dem spurgte sådan lidt indirekte, om jeg var lidt sart med sådan noget - næh nej, jeg fik jo foretaget kejsersnit for 3 måneder siden, så en tand er da ingen sag i forhold til. De ord skulle jeg komme til at fortryde - 2½ time senere, 8 gange lokalbedøvelse, fordi det bare blev ved med at gøre ondt, en gigantisk tand i tre dele og to studerende samt en lærer, der havde lige ved at give op, så jeg sådan ud.
Sammenlignet med kejsersnittet, der tog 25 minutter, var smertefrit og resulterede i, at bulen blev erstattet med en lækker lillepige, senere Freja, var gårsdagens operation et helvede. Jeg gik således derfra med en kæmpe bule, denne gang i fjæset, som stadig var bedøvet og venstre kind nærmest slæbte hen ad fortovet efter mig. Tanden fik jeg ikke engang at se og heller ikke lov til at tage med hjem - ikke at det var et ønske. Måske har jeg glemt, at kejsersnittet var slemt, men jeg vil nu alligevel gå så langt som at sige, at skal jeg vælge, så vælger jeg kejsersnittet.. (Nu er der heller ikke flere visdomstænder tilbage at pille ud).

Det eneste gode ved at have ondt og være hævet i skallen efter gårsdagens traume er, at eftersom man ikke må indtage noget varmt, måtte jeg jo finde en kold erstatning til min elskede kaffe, og med sympati i store mængder fra Peter, fik jeg ham lokket i specialbutik efter hasselnøddesirup, så nu kan jeg nyde en iskaffe, der sagtens kan hamle op med caféernes. Det er ganske sikkert og vist, at det bliver en af sommerens favoritter!

søndag den 1. maj 2011

Patchwork skammel

Hrmmf, ja, det blev altså ikke til støvsugning i dag, som ellers var mit eneste gøremål. Freja ville kun sove i stuen, og jeg turde ikke forstyrre for meget, da jeg endelig fik hende til at sove i mere end tre minutter uden at hun spyttede sutten ud og stak i et hyl.
Nå, men så har jeg gjort klar til at støvsuge i stedet, for det skal man jo også. Det der med, at én opgave bare er én opgave, kan slet ikke bruges, når det handler om rengøring - alt skal ske i etaper. Det nytter jo ikke noget, at feje støv fra vindueskarmen ned på et nystøvsuget gulv eller for den sags skyld at vaske gulvet, før det er støvsuget.. næh, nej... Hver lille opgave kræver ti forudgående opgaver. Fx, skulle der ryddes op i køkkenet = opvask, kogning af sutteflasker, aftørring af flader etc. og så skulle der tørres støv af i stuen og bordene skulle tørres af, vasketøjet der stod i de obligatoriske Ikea-poser midt på gulvet skulle også lægges sammen og på plads, før støvsugning kunne komme på tale, og så skulle stofshoppen, som havde indtaget sofaen, rykkes ind i kontoret igen.
Så nej, jeg nåede ikke at støvsuge, men jeg har gjort klar til, at der kan blive støvsuget, og bare for min egen samvittigheds skyld, kravlede jeg rundt på alle fire og samlede de største nullermænd op med fingrene, mens Freja sov videre. Jeg fik dog tidligere på dagen tid til lidt kreativt...
...mens Freja tidligere endnu ikke var blevet pjevset og hellere end gerne ville sove i soveværelset for lukket dør, fik jeg monteret polstring + retrobetræk på en gammel skammel. Benene er savet helt korte, så det er en rigtig børneskammel, der nok skal blive et hit ved sofabordet, når Freja bliver lidt ældre. Selve træet har jeg malet i en skarp mørk lilla med en farveprøve fra Flügger. De koster jo kun 39 kr., men så er det også vægmaling og dermed mat - ikke det bedste valg til fedtede børnefingre, men det er betrækket jo heller ikke, så pyt....
Yndlings farvekombinationen gul og lilla er blevet taget i brug til patchwork-betrækket, som er fæstnet ovenpå pladevatspolstring med min lille hæfte-pistol. Den mangler kun lige det sidste med en lille klat maling og så, at Faren udtænker en plan for at få hæfteklammerne banket helt i, for der er ikke nok power i sådan en 'hånddreven' pistol til, at de kommer helt i bund, når jeg skyder dem af (helt vildt irriterende, og jeg har forbandet det langt væk i alle mine tidligere ompolstringsprojekter).
Hvis det var noget, jeg skulle lave ofte, ville jeg ønske mig en mini kompressor, som jeg kunne sætte både sømpistol, hæftepistol og malingdyser på, og så lade lufttrykket klare både mine hamre-banke-projekter og mine male-projekter, men når man allerede er for nærig til at købe pensler, der ikke smider hårene, så har den slags investeringer lange udsigter.
Det haster jo heller ikke med at få den helt færdig. Freja kan jo knap holde sit eget hoved endnu, men eftersom kommodeprojektet, som Faren påtog sig, da jeg var højgravid og ikke måtte lege med maling, stadig står ufærdigt i et hjørne af soveværelset, og både maling og pensler for længst er tørret ud, nu hvor Freja er omtrent 3 måneder gammel, ved jeg, at jeg skal nævne det så mange gange, at han ender med at lægge de sjovere ting fra sig og færdiggøre projektet bare for at få mig til at klappe i... tsk tsk...