fredag den 8. juli 2011

Babystatus 5 måneder

I går blev Freja 5 måneder gammel. Hurra og tillykke!! :) Og selvom hverdagen er lidt hård i disse dage, så er der gode stunder alligevel. Billedet herunder er af et af de få smil, der kunne lokkes frem i går.
Status lyder nu:
  • 7,6 kg. (et godt stykke over gennemsnittet)
  • 70 cm
  • Kan nu rulle rundt på maven og gør det hele tiden, men kan ikke komme tilbage igen med stor frustration til følge
  • Er endelig sluppet af med øjensnask forsaget af en såkaldt underudviklet tårekanal (Yay!)
  • Griner hiksende, når mor eller far finder på noget nyt, der kan underholde (helst noget med sjove ansigter og lyd og allerhelst noget, der forskrækker eller overrasker)
  • Kan stadig ikke fordrage grød (til min store ærgrelse, da det måske kunne resultere i en bedre søvn)
Lige på dagen, hvor vi rundede de 5 måneder, kom en rigtig fin pakke med posten fra min über-kreative og sygeligt dygtige tante, der både syr, strikker, hækler og kreerer i al almindelighed - en sove-fant, som blev så velmodtaget af Freja, at den resulterede i smilet på forrige billede. Hvem der bare havde hendes evner.
Nu er Faren kommet hjem, og Freja tager sig en usædvanligt lang lur. Sikke man lærer at sætte pris på selv et øjebliks fritid. Hav en dejlig weekend derude og dejlig ferie til jer, der påbegynder den i dag.

To Do(ne)...

Jeg nåede faktisk min TO DO, men jeg nåede bare ikke at få postet et indlæg om det. Freja har teet sig som besat de sidste par dage, og har ikke haft andet end skrig og skrål tilovers for hverken mig eller Faren. Vi skyder skylden på vaccinen, som hun også blev lidt skør af, da hun fik den sidste gang. Det har med andre ord været en ualmindelig hård uge med et barn, der græder ulykkeligt, skriger arrigt, ikke vil sove, ikke vil nusses, puttes, lege, smile, grine eller noget som helst andet. Jeg har hadet at være på barsel de sidste par dage. Selv dette indlæg har taget mig over en time at skrive, fordi staklen ikke kan finde ro eller glæde ved noget som helst. Nu er hun puttet. Det tog en halv time med sprællende vuggen og hysterisk skrigen, og jeg forventer ikke, at hun sover mere end 15 minutter. Hendes power naps er en stor årsag til problemet. Hun når aldrig at blive helt udsovet, så når hun vågner, er hun stadig træt, og så eskalerer det bare og bliver værre og værre. Hvor er jeg træt... og frustreret!
Nå men her er så bukserne, som jeg fik lavet til Freja. Det blev til 4 styks i denne omgang (2 par lilla, 1 par gule og 1 par røde), og så må vi se, om der bliver behov for flere, inden hun hopper videre til en str. 74. Bukserne er godt nok syet, så hun kan vokse i dem med talje- og benrib og lidt ekstra bredde benene, men hun vokser jo helt vildt, så jeg tør ikke satse på, at de holder ret længe.
 Om et par timer skal jeg stå klar med pakket barnevogn og baby, og så går turen til Nordjylland, hvor vi skal besøge min familie. Freja skal passes af mormor, mens jeg får styr på alle de ting, jeg har opmagasineret hjemme hos min bror, og som skal enten smides ud, tages i brug eller med på marked den 17.
Hvis det ellers kan lade sig gøre med Frejas 'tilstand', er planen, at Faren og jeg sammen med min bror og svigerinde skal en tur i byen i Aalborg i aften. Jeg tør bare ikke rigtig håbe eller tage kontakt til Aalborg vennerne, for det ender sikkert med, at vi ikke kommer nogen steder, hvis Freja, som i aftes, skriger hjerteskærende indtil kl. 02, hvor hun endelig fandt ro og gik omkuld. Hvis det ikke bliver bedre i løbet af weekenden, tager jeg hende med til lægen. Det er sikkert bare vaccinen - jeg krydser fingre.

tirsdag den 5. juli 2011

Blogpicnic.. så blev det min tur

Nu har jeg jo læst alle I andres fine indlæg om vores yderst vellykkede blogtræf i søndags. Det var herligt at møde jer allesammen, og jeg ville ønske, der havde været tid til at snakke rigtigt med hver og en af jer, men det må blive næste gang, eller næste gang igen, for det er ganske sikkert og vist, at vi skal ses igen, om så jeg skal invitere jer allesammen hjem i min stue. Det var så hyggeligt!
Jeg havde jo, distræt som jeg er, glemt mit kamera, så jeg har lånt billeder fra og linket til jer andre. Send mig en vred mail, hvis det ikke er i orden ;)
Lånt hos Anna
Lånt af Julia
Lånt af Louise
Lånt af Anna
Den vildeste chokoladekage, som vi alle var dybt fascinerede af. Jeg fangede heldigvis bagmanden, da hun pakkede de sørgelige rester sammen og tryglede om en opskrift. Hun efterkom mit ønske, og opskriften kan du finde lige her .
Lånt af Julia

Og så var der selvfølgelig det gode vejr, som mine forbrændte skuldre vidner om, og alle de fine sager, jeg kom hjem med både i form af sponsorerede gaver og bytterier. Tusind tak for en skøn dag!

mandag den 4. juli 2011

Schyyy... Freja sover

Der er lidt stille på bloggen i dag. Det er der også herhjemme. Vi går rundt på tåspidserne for ikke at vække Freja. Hun har nemlig fået sin 5måneders vaccination i dag og er meget ulykkelig. Det har været svært at lokke smil ud af vores ellers så glade pige, og gråden, der vidner om, at hun virkelig har det skidt, skærer sig lige ind i hjertet på os. Vi krydser fingre for, at hun kan sove sig gennem de fleste af timerne med feber, og at hun ikke bliver påvirket yderligere, men hun sover lidt for let, så vi tysser en masse på hinanden og undgår de knirkende gulvbrædder så vidt som muligt.
Jeg vender tilbage med fornyet energi, når Freja er frisk igen. :) Hyg jer så længe.

lørdag den 2. juli 2011

Nye mønstre

Jeg har været på netshopping og fundet nogle gamle originale mønstre, som jeg bare måtte eje. De fleste er fra perioden omkring 1950'erne, men der er også andre imellem, som jeg ikke kunne stå for. Mønstrene er alle fra USA eller Canada, og kan derfor være lidt længe undervejs, men jeg glæder mig. Her er nogle af de mønstre, jeg forventer, lander i min postkasse i løbet af de kommende uger.
Freja er selvfølgelig alt for lille til at kunne bruge fine kjoler endnu, men det betyder jo ikke, at jeg ikke kan øve mig og have lidt sjov med at sy fantastiske skørter fra fortiden.

fredag den 1. juli 2011

To Do

Jeg er hoppet med på vognen og deltager i Mettes bloglands to do i et forsøg på at få krydset nogle projekter af på listen. Jeg vil starte med at tage et indhug i kurven med igangværende projekter og i samme omgang sikre, at trunten ikke skal løbe rundt i blemås resten af størrelse 68. Så mit projekt lyder på at få syet en lille portion behagelige babybukser (inkl. udformning af det optimale mønster og oprydning efter at klippe i velour).

Weekenden er booket. Mails ligger ubesvarede hen. Freja vil ikke sove. Og jeg vil MEGET GERNE sove. Men jeg er ved godt mod. Vi ses på den anden side. :) God weekend derude!

Når baby er trist

Jeg fandt lige et enormt skægt billede af Freja på kameraet. Det er et par uger gammelt, men pyt med det. Det er selvfølgelig ikke sjovt, når baby er trist, men billedet, der kom ud af situationen, er herligt! :)

Bodystocking DIY - anyone?

Jeg har lige investeret i disse stoffer. De er alle i stretch jersey og skal blive til bodystockings til Freja. Jeg har især haft kig på bambi stoffet tidligere, men valgte det fra, fordi det har begrænsede anvendelsesmuligheder, og en bodystocking virker som et noget kompliceret projekt, men nu skal det være. Jane mindede mig om stoffet, og nu er det bestilt sammen med et par andre. Hvis du har godt fif til især det med stretch rib til kanterne på en bodystocking, så sig endelig til. Jeg er helt grøn...


Stofferne er alle fra Malika og Rosa og var ikke helt billige, men jeg forventer også lidt bedre kvalitet, når hun nu så flot skriver, at trykket er produceret ved reaktivt tryk, som betyder at selve textilfarven når helt ned i trådfibrene på stoffet, og bevarer dets farver i længere tid. 
Jeg ville bare sådan ønske, at jeg havde fået et stykke af det med kaninerne ovenfor med også, men det må blive næste gang.