mandag den 31. oktober 2011

Colani elefanter

En anden lille ny ting til Frejas værelse, som pt er under 'ombygning', er disse fire originale Colani elefant-sparebøsser, som blevet produceret for Dresdner Bank i 60'erne og 70'erne.
Man kan købe nye spareelefanter med mærket Norsu (prøv googles billedsøgning), og de er da også enormt søde, men jeg ville nu alligevel hellere have originalerne. Hvad ville du vælge?

lørdag den 29. oktober 2011

Tommelise lampe

Jeg har købt en ny lampe til Freja... eller det vil sige, jeg har købt en gammel lampe til Freja, for den er faktisk omtrent 60 år gammel. Jeg knuselsker den og er ærlig talt helt bange for, at Freja skal komme til at ødelægge den, for den har bestemt heller ikke været helt billig.
 Men jeg har en forkærlighed for Tommelise/Tommeliden og et helt særligt forhold til eventyret, som jeg kunne udenad som barn. Jeg husker også, hvor stolt jeg var, da mit maleri af Tommelise på åkanden, som jeg malede i 1. klasse, blev hængt til udstilling på min skole og hang der i alle årene, jeg gik der. Jeg ville bare ønske, jeg vidste, hvad der var blevet af det.
Nu mangler jeg bare at finde en pære, der er lille nok til at den bliver skjult bag skærmen. Jeg har ikke haft held med det endnu, så hvis du har en god ide eller måske selv har sådan en lampe og har fundet en pære, der passer, så må du endelig sige til.
Indtil videre lever vi med, at pæren stikker ovenud, hvilket ikke ser ud af meget her på sidste billede, men i virkeligheden ødelægger det lidt den fine lampe, at man kan se den grimme elsparepære.

fredag den 28. oktober 2011

Når projekter driller...

.. så bliver de lagt i skammekrogen herhjemme enten for en tid eller for altid. Denne gang var det ikke så meget projektet, som bestod i en sengerand til Frejas nye seng, der drillede, men derimod leveringen af den nye seng. Den var nemlig mere end en måned om at komme hjem til os, og jeg mistede lidt interessen for projekt sengerand i mellemtiden. I dag tog jeg fat på at færdiggøre og montere den, og nu er den klar.


Jeg synes, at Frejas seng er blevet super hyggelig og meget mere varm og indbydende med sengeranden. Freja virker også godt tilfreds med de nye omgivelser, der både fungerer som underholdning og stødpude, så hun ikke slår sig, når hun rejser sig i sengen og falder bagover.

torsdag den 27. oktober 2011

Snot med snot på

Der er lidt stille på bloggen i disse dage og mails bliver besvaret med nogen forsinkelse. Freja er nemlig blevet syg. Det er ikke noget alvorligt. Vist bare en forkølelse. Men det betyder, at hun ikke kan sove mere end 30 minutter ad gangen, fordi hun stopper til i næsen og bliver bange, og så vil hun hverken spise eller drikke det store.
 

Derfor får vi heller ikke sovet om natten, og hver eneste af Frejas lure i løbet af dagen bruger jeg til selv at ligge på sofaen i et forsøg på at indhente noget af den manglende søvn. Min mor mener, at vi er lidt forkælede (heldige), fordi Freja er så sjældent syg, og det kan hun da have ret i. Det gør det dog ikke mindre hårdt at have en ulykkelig lille pige, der ikke forstår, hvorfor hun har det skidt, og som jeg ikke kan hjælpe på andre måder end at udvise omsorg. Og så lige min egen manglende søvn oveni.

mandag den 24. oktober 2011

Jersey tip

Jeg har ledt og ledt... og ledt og ledt, men har simpelthen ikke kunnet finde noget lækkert bomuldsjersey med print, som jeg synes om. Nu har jeg endelig fundet noget, og tippet skal da deles med andre, som har tænkt sig at kaste sig over jersey projekter.
Etsy Etsy ETSY, siger jeg bare. Hovedparten af stofferne nedenfor er fra Ottobre's shop på Etsy, og det er lækker kvalitet! Den sidste med Tommeliden er ikke fra Ottobre, men mindst lige så lækker og min helt klare favorit blandt de nye stoffer... De fiskende bjørne og brune elefanter rangerer også højt på listen.
Reserveret

Reserveret


Reserveret
Da jeg blev nødt til at købe en hel meter af hver, så det var langt nok til at lave bodystockings af, har jeg rigeligt af stoffet i bredden. Derfor kan du købe en halv bredde x1 meter af følgende:

Blå elefanter på rød baggrund: ca 65 x 100 cm : 70kr.
Lilla snegle på pink baggrund: ca 75 x 100 cm : 95kr.
Grønne stedmoderblomster: ca 75 x 100 cm : 95kr.

Du kan selvfølgelig også bare smutte forbi Etsy og købe ind til dig selv, hvis du skal bruge mere :)

fredag den 21. oktober 2011

Same same #5

Endnu nogle gengangere i mønsterkategorien. Jeg har stoffet i de tre farver nedenfor: gul/brun, lilla/rosa og fersken.


Jeg har efterhånden solgt alt overskydende i lilla og fersken, men jeg har stadig et par stykker i de gule nuancer, hvis der skulle være nogen, der har interesse i at tilføje sådan et stykke til samlingen.

tirsdag den 18. oktober 2011

Pipfugle og missekatte

To tyske juniorbetræk har ladet livet og er blevet til baby sengesæt til Freja. Der er ikke de store kreative udfordringer i sådan en kreation, men stoffet er så fint, at jeg alligevel lige måtte vise dem frem.

Mit eneste kreative præg er lukningerne, hvor jeg brugte nogle af de fine farvede trykknapper, jeg fandt på Etsy for efterhånden noget tid siden. Jeg havde egentlig opgivet dem, fordi jeg i første omgang ikke kunne få dem til at passe i min Prym-tang, men af uransagelige årsager passede de sørme i dag. 

Sættet med kattene har fået gule knapper, som matcher de gule i mønstret og alligevel bidrager med lidt kontrastfarve, og sættet med fuglene har fået lyserøde knapper, som matcher det lyserøde i blomsterne.

Der kom lidt rester ud af projektet, så inden for de næste par dage, vil jeg sætte noget nyt børnestof til salg på Trendsales. Og ikke kun disse to - der kommer lidt af det hele. Se eventuelt stofsamlingen, hvis du vil se, hvad min samling har at byde på, og dermed hvad der potentielt kommer til salg.

mandag den 17. oktober 2011

Smølfebody

Så fik jeg endelig taget nogle billeder af smølfebody'en, som har ligget til vask siden kreadagen, hvor den blev kreeret.


Stoffet var jeg heldig at finde på Etsy for lang tid siden. Dengang var jeg lidt træt af, at det var jersey, da jeg ikke anede, hvad jeg skulle bruge det til. Nu er jeg glad for, at jeg købte det alligevel og lidt ærgerlig over, at der ikke findes ret meget jersey med fine børneprints.

onsdag den 12. oktober 2011

Langt om længe

.. er jeg færdig med mit katalog over min stofsamling. Der kommer selvfølgelig hele tiden nyt til, som skal fotograferes og lægges på med jævne mellemrum, men nu er den eksisterende samling dokumenteret og katalogiseret. Samlingen kan du se ved at klikke på billedet nedenfor.
.. det er faktisk yderst tilfredsstillende med sådan et katalog. Eneste problem er, at der er så mange sider, at det faktisk er en smule uoverskueligt, og skabelonen jeg har brugt har nogle fejl og mangler. Men alt i alt er det en fed fornemmelse at have det hele liggende på den måde.

I dag er sådan lidt slow-motion-agtig. Jeg er blevet syg, og mit hovedet føles, som om det vejer mindst det dobbelte af, hvad det plejer. Heldigvis har Bedstemoren taget onsdagstjansen alligevel og passer Freja i stuen, mens jeg går skiftevis fra sengen til kontoret, hvor jeg prøver at få mit hjerne til at opfatte bare en brøkdel af de akademiske tekster, der skal danne teoretisk basis for mine eksamensprojekter. Jeg synes dog ikke rigtig, jeg har heldet med mig... Snøft...

mandag den 10. oktober 2011

Kreadag - blogtræf i lørdags

Dagen startede tidligt for mit vedkommende, for Anna skulle komme og hente mig kl. 8 og dermed agere frelsende engel, idet jeg umuligt kunne have fået både maskiner og materialer med mig i bussen til Risskov, hvor vi skulle tilbringe dagen.

Kl. 8.sharp står Anna klar nedenfor og jeg får hurtigt hanket op i poserne og trasker ned fra tredje sal af to omgange. Så sætter vi kursen mod Risskov og kreadag. Anna og jeg sludrer om løst og fast, personligt og det andet - det er vi faktisk ret gode til. Den korte tid jeg har kendt Anna, har jeg fået det indtryk, at vi har en del til fælles også udover krea-genet.
I Risskov får vi alarmen til at gå to gange - Anna havde vist håbet, at jeg besad den tekniske snilde, hun selv mangler, men ak, også der ligner vi hinanden. Der var heller ingen af os, der kunne finde ud af at lave kaffe på den gigantiske kaffemaskine på lærerværelset. Igen er jeg ikke til megen hjælp. Heldigvis var der hjælp at hente hos en anden morgenfrisk deltager. Skilte kunne jeg da i det mindste skrive og hænge op - dyyygtig Line!
Anna spørger til råds. Mit svar har med garanti været "øhhh"
Derefter ved I godt, hvad der skete. Vi hyggede os, vi kreerede, vi spiste og spiste mere, drak en hulans masse kaffe, fik ondt i numserne af skolens upolstrede stole, grinede højt, sladrede, fortalte hemmeligheder, lærte nyt og lærte fra os og havde en skøn dag (og så bandede jeg højt og længe flere gange, fordi jeg ikke kunne få skidtet (teknikken) til at virke).
Færdig Smølfebody
Jeg fik syet en Smølfebody til Freja og startet på en anden (en gul med skyer), men jeg fik ikke lært at hækle, fordi det bare tog meget længere tid en ventet med det bodystocking-projekt. Det skal nok blive bedre... engang.

Anna - tak for arrangement og dejligt selskab og alle I andre - tusind tak for en dejlig dag.

Billederne er lånt her, men jeg tillod mig at gøre det, så længe jeg kun hapsede billeder, hvor jeg selv var på.

Hvorfor 'X'...?

... er der flere, der har spurgt vedrørende bloggens navn xo ein ding med 'x' i stedet for 's'.

Først må jeg hellere forklare begrebet "So ein Ding", som stammer fra en tysk roman fra 1779. Her blev det brugt i sin fulde form, nemlig "so ein Ding muss ich auch haben", som betyder 'sådan en ting må jeg også have'.
Bloggen synes jeg dog ikke,  jeg kunne kalde 'So ein Ding', når der nu både findes en forretning, en anden blog og et DR-program med det navn. Men jeg kunne så godt lide udtrykket - det tyske, det finurlige, og at det kunne bruges i så mange forskellige sammenhænge, så jeg ikke var tvunget til at bruge domænet til noget bestemt for evigt.Så jeg måtte tænke lidt kreativt og lege med de bogstaver, der lyder lidt som 's', så udtrykket stadig var genkendeligt. 'C' gav ingen mening ud over, at man måske ville tænke på 'Co' som i corporation. 'Z' synes jeg heller ikke lige var sagen - måske ville man så tænke på noget med Zoo og tro, at min blog handlede om dyr (hvilket den altså ikke gør).
Og så var der 'X'.
Måske kender du udtrykket 'xoxo'?? Ellers kommer her en lille forklaring fra det store internet: XOXO betyder "Hugs and Kisses" ("Kram og Kys" på dansk). Så det er altså en lidt poppet måde at udtrykke kærlighed for nogen eller noget. I dette tilfælde for 'ein ding'.
Derfor udtrykker min blogs navn altså kærlighed til ting - eller frit oversat til et knap så materialistisk udsagn - 'forkærlighed for ting og sager'.

Så det var altså forklaringen - lang og indviklet, men jeg håber, at man nu forstår tanken bag navnet.

Same same #4

En 'same same' med nogle af de skønneste vintage børnestoffer fra samlingen. Jeg kender kun til disse tre farver, og hvis der er flere, vil jeg helst ikke vide det, for så skal jeg jo eje det.
Fugle i orange version

Fugle i lilla version

Fugle i lyserød version

søndag den 9. oktober 2011

Give away

Så fik jeg endelig lidt tid i overskud og er nu klar med den lovede give away. Jeg har lavet to pakker, så der kan trækkes to forhåbentligt ekstatisk lykkelige vindere, når der lukkes for deltagelse den 10. november.


Pakkerne er næsten ens og i samme størrelse med fine store og medium stykker smukt smukt vintage børnestof. I pakkerne finder du to forskellige slags Heidistoffer, Bambi, de populære fugle, landskabsmotiver, de skønne katte, børn på biltur, Smølferne og meget mere. Du kan på billederne herunder se, hvad der er at finde i pakkerne.

Pakke 1
Pakke 2

1 lod for nye og eksisterende faste læsere
2 lodder, hvis du også linker til give away'en fra din sidebar eller poster et indlæg på forsiden af din blog (lån gerne billederne).

Vinderne trækkes den 10. november. 
Der er nu lukket for deltagelse og vinderne bliver trukket inden længe :)

Jeg håber, du vil være med og held og lykke!
;) Line

fredag den 7. oktober 2011

Babystatus 8 måneder

Så blev det dagen, hvor Freja blev hele otte måneder. I løbet af bare en enkelt uge gik hun fra at rejse sig op på alle fire til at kunne kravle til den store guldmedalje. Nu kan jeg ikke bare lade hende sidde i stuen, mens jeg går på toilettet eller ud efter kaffe. Hun følger efter lige meget, hvor jeg går. Det er sjovt og hyggeligt, men ih, nu skal vi jo til at støvsuge i hele lejligheden og ikke bare i stuen ;)

Status lyder nu:
  • 8,7 kg/75 cm
  • Er ved at udfase mos for at introducere 'rigtig mad'
  • Har nu 3 tænder - alle i undermunden
  • Kravler
  • Rejser sig op af ting og i sengen (mon vi snart får den nye, så vi slipper for at sænke bunden i den gamle)
  • Udvider hele tiden sit repertoire af lyde
  • Er lidt pjevset og vil op hele tiden
  • Kan ikke rigtig finde ind i en rytme om natten. Nogle nætter sover hun igennem, men de fleste vågner hun flere gange og er sulten
  • Er en super duper lækkermås, der har let til smil og latter
video


Tester lige

Jeg har været r..træt af mit layout/topbanner længe nu, men jeg har ikke fået gjort noget ved sagen, fordi jeg ikke begreb, hvordan jeg skulle gribe det an. Da jeg så ville kontakte Marie for at få hende til at gøre noget ved sagen, holder hun skisme velfortjent pause fra layout-opgaverne fra og med i dag. Hvor uheldig har man lov at være...
Så jeg kastede mig over Photoshop på egen hånd, og da jeg først lige havde googlet mig til fremgangsmåden, var det jo super nemt at få det lige, som jeg ville.
Her er udkastet, som det ser ud nu - knap så rodet som det gamle, lidt mere langtidsholdbart og så med et lille hint til bloggens navns tilblivelse (har du forstået, hvorfor den hedder xo ein ding med 'x'?).

Jeg tester lige med hovedbanner først og så skal der laves bannere + 'link-knapper' til de andre sider på bloggen, men det er jo hurtigt gjort, nu hvor jeg har styr på fremgangsmåden. Hvad synes I?

torsdag den 6. oktober 2011

Min samling

Jeg er i gang med at oprette et katalog over alle mine retro stoffer. Det er mest for min egen skyld - for at danne et overblik og fordi jeg synes, de er så skønne at se på. I forbindelse med projekter kan jeg så hurtigt lige kigge kataloget igennem og lave en kollage med de stoffer, jeg kunne tænke mig at bruge, før jeg finder dem frem fra bunkerne.

Men for pokker, hvor er det et stort arbejde. Først skal der tages billeder, så skal de redigeres og gemmes i et format, der ikke tynger siden. Derefter skal de uploades i hvert sit indlæg, som skal udgives af blogger, der har begrænsning på, hvor mange indlæg, man må oprette om dagen... Det tager med andre ord en krig, når man har så meget stof, og kataloget har ellers været undervejs længe.
Jeg kan ikke oprette flere indlæg i dag uden at skulle udfylde ordrebekræftelse hver gang, og så bliver det da først virkelig besværligt. Derfor stopper jeg for i dag, og lader jer få et sneak peak indenfor i min samling, som du finder lige her.

Mit andet forsøg..

... med hæklingen gik lidt bedre. Jeg laver stadig masser af fejl og føler mig noget kejtet med den hæklenål, men jeg kan da se, at jeg bliver bedre til det, jo længere jeg kommer i mit hæklen frem og tilbage.
Nu er jeg ikke så god til det der med at øve mig bare for øvelsens skyld, så jeg leder efter et ekstremt nemt begynderprojekt. En af mødrene fra min mødregruppe sagde, at en bold er noget af det letteste - er det sandt, eller har du måske et andet projekt, der giver lidt tilfredsstillelse ved at lave noget konkret, men som ikke kræver den store kunnen?

Hvorfor har du ikke sagt noget...?

...jeg havde jo glemt det... igen! Den der give away, som jeg vist nok annoncerede som værende på trapperne tilbage i august måned. Pinligt! Du kunne godt lige have mindet mig om det - enten som en lille hentydning eller som et decideret vink med en vognstang lige i smasken.
Nu skal det være, og for at kompensere for min ufattelige glemsomhed, kaster jeg enorme mængder super duper lækkert børnestof i puljen. Jeg skal lige have taget nogle ordentlige billeder, og så kommer det indlæg, hvor du kan deltage (hvis jeg glemmer det igen, så husk lige vognstangen!).
Her er et sneak peak af det stof, jeg har klippet og lagt fra til give away'en. Hvis jeg ikke allerede havde stoffet, ville jeg f..... gerne vinde den her give away!

onsdag den 5. oktober 2011

Mit første forsøg

...med hækling. Det gik ikke så godt med de der luftmasker. Det er jo noget værre rod, jeg har lavet, og jeg synes ikke, at finmotorikken er helt på min side. Det er slet ikke afslappende, men kræver absolut fokus at få skidtet igennem den løkke. Det er nok min teknik, der ikke holder. Det kræver jo øvelse, men jeg synes, at det virker helt håbløst lige nu, hvilket er synd og skam, for der er så mange fine ting her i blogland, jeg gerne vil hækle til Freja.

Nogle gode råd til en nybegynder - åbenlyse fejl, tykkere garn, større nål, holdeteknik... anything...?

Blød puf DIY

Der er en del, der har spurgt hvordan og hvorledes med den puf, jeg viste her på bloggen i går. Derfor har jeg sammensat en lille DIY, og selvom jeg ikke tog billeder undervejs, håber jeg, at den kan bruges af jer, der selv vil prøve kræfter med puffen.

Du skal ud over de oplagte ting bruge: Mønsterpapir, to stykker kraftig filt (kan købes i Stof2000 til 19,95kr/stk.), yndlingsstofferne, ensfarvet stof til inderpuf, silkebånd eller andet ikke for tykt bånd/snørre, en kæmpe portion pudefyld. Jeg brugte fyldet fra 5 store puder, som skulle smides ud.

Inderpuf/fyld:
1: Tegn en cirkel på mønsterpapiret med en radius på ca 25 cm/diameter 50 cm.
2: Klip cirklen ud x2  + sømrum i det ensfarvede stof, som skal udgøre inderpuffen. Klip desuden et stykke på 160 cm. Jeg lavede inderpuffen en del højere end den endelige puf, da det eller kan være svært at få pakket fyldet tæt nok i inderpuffen, og er betrækket mindre, vil det blive tætpakket ordentligt, når du sætter betrækket på. Så lav stykket ca 45-50x160 cm. Sy de to cirkler fast som top og bund langs de lange sider på stykket. Nu skulle du gerne have noget, der ligner en puf med et hul i siden, hvor de to ender på det lange stykke mødes.
3: Fyld inderpuffen med pudefyld. Pak det så hårdt, som du kan komme til og sy derefter hullet i siden sammen. Nu har du inderpuffen, som er dit fyld til den egentlige puf.
Min inderpuf blev syet af et tyndt gardin fra Ikea, som ellers skulle smides ud.
Yderpuf/betræk:
1: Udvælg ca. 5 forskellige yndlingsstoffer i god kvalitet uden stræk. Til siden klipper du 11 stykker i målene b. 14cm h. 23cm + sømrum. Til toppen klipper du 16 stykker 14x14cm + sømrum.
2: Sy sidestykkerne sammen, så de danner en cirkel/puf uden top/bund og lav ca. 1 cm oplæg i bunden.
3: Sy alle topstykkerne sammen, så de nu danner et kvadratisk stykke patchworkstof.
4: Tag din cirkelskabelon fra før og klip en cirkel ud af topstykket + sømrum. Du kan med fordel folde både mønster/skabelon og stof flere gange for at lette arbejdet og samtidig sikre, at den er helt centreret.
 5: Nål topstykket fast ret mod ret i øverste kant af de sammensyede sidestykker, så du nu får en top på din puf. Sy dem sammen på maskinen.

Filtbund:
1: Klip to stykker filt efter samme cirkelskabelon dog uden sømrum.
 2: Klip de 2 filtstykker næsten midt over men efterlad dem sammenhængende i et par centimeter ved den buede kant.
3: Nål de to stykker filt fast til nederste del af sidestykkerne. Denne gang 'filt ret' mod 'oplæg vrang'. Sy dem fast på maskinen. Sy eventuelle steder, hvor maskinen ikke kan komme til, i hånden.
4: Nu er din puf klar til fyld. Put inderpuffen ind i betrækket gennem åbningen i filtbunden.
5: Tjek her, om der skal mere eller mindre fyld i. Fyld op/fjern fyld til det passer og sy åbningen i inderpuffen sammen igen, når du er tilfreds.

 6: Snør filtstykkerne sammen med bånd eller snørre, og din puf er færdig :) Jeg brugte en buet nål, som du kan se på billedet, men det er ikke nødvendigt, hvis du ikke har en liggende. Bare sørg for at din nål er spids og ikke knækker nemt, og brug et fingerbøl, for det kræver lidt arbejde at få nål og bånd igennem det tykke filt.
Ved at lave en inderpuf sikrer du både, at fyldet er så tætpakket som muligt, at fyldet ikke 'arbejder sig ud' gennem betrækket og så kan du tage betrækket af og vaske det i hånden, hvis det skulle blive snavset.