lørdag den 31. december 2011

Hvad du ønsker, skal du få

Flere ønsker fra blogland er blevet opfyldt for længst og de søde afsendere skal have tak og masser af ros for deres flotte arbejde. Jeg er vildt imponeret!

Først er der den smukke hæklede bold, som Sofie har lavet til Freja. Sofie har ikke en blog, så jeg kan ikke linke til hende, men fin er bolden alligevel.

Bolden er lavet efter Janes opskrift
Derudover har Trine hæklet et super lækkert greb til Frejas lille kommode. Jeg mistede det oprindelige greb, da jeg malede kommoden, og det var jo en oplagt mulighed for at finde et kreativt alternativ. Det kunne Trine heldigvis hjælpe med, og der kom et super fint lilla greb ud af det. Mange tak, Trine.

fredag den 30. december 2011

Strikkede julekugler

Jeg er lidt sent ude med dette indlæg, nu hvor julen faktisk er forbi, men I skal alligevel lige se, hvad Stine strikkede til mig som en sød gestus.. bare fordi.. Julekugler! De er så flotte, og Stine skal have et kæmpe tak for at hjælpe en blogveninde uden de mindste evner inden for strik! Tusind tusind tak!
Skal vi ikke bare lige lade som om det er sne man kan se udenfor? I virkeligheden er det bare nogle meget beskidte ruder ;)

Kuglerne er nu blevet pakket forsvarligt ned, og jeg glæder mig til at finde dem frem næste år og glædes ved smukt hjemmelavet pynt og en herlig gestus fra en sød medblogger. Stine kom endda og afleverede dem personligt på en tur til Århus - endnu mere fantastisk!

Jeg håber, at de vil inspirere andre til at lave lige så flotte julekugler næste år. Det oprindelige indlæg med link til opskrift, finder du her. Gem opskriften et sikkert sted til næste år, hvor linket måske ikke er aktivt længere.

torsdag den 29. december 2011

Mys mys

Freja har endnu ikke helt forstået konceptet med kys, og hun besvarer også ofte mine med et dask med hånden, så jeg i højere grad får en lussing end et kys. Resten af tiden kysser hun med gabende mund, tunge og bid, hvis jeg ikke er hurtig nok til at trække læberne til mig igen.


Det er også kun mig, hun vil nysse på, når jeg spørger 'må mor få et mys'. Nogle gange er jeg heldig at få et kæmpe smækkys, og det blev fanget på kamera her i julen. Noget jeg vil dele med resten af verden, fordi jeg synes, at Freja er helt og aldeles bedårende på de billeder.

tirsdag den 27. december 2011

Molo til salg

Jeg har lige lagt en stor bunke Molo pigetøj til salg i stofshoppen. Der er tøj i størrelserne 56-86 til meget billige priser. Bodystockings 20-40 kr. Tullesæt 45-60 kr. Bukser/trøjer 20-40 kr. og meget mere. Kig forbi, hvis det har interesse.


Du finder shoppen lige her, og vil du købe noget, sender du mig bare en mail på xo@xoeinding.dk

torsdag den 22. december 2011

Én elefant kom marcherende...

Forleden fik jeg lavet en trøje til Mettes datter Karen. Det er endnu en af præmierne i min gaveregns give-away, og selvom den ikke er perfekt, har Mette godkendt den via mail, så jeg håber, at den passer, og at Karen vil elske at klæde sig i de smukke elefanter.


Elefantstoffet er jersey i super lækker kvalitet, men efter en tur i tørretumbleren er der godt nok ikke meget stof i sådan en yard jersey. Det var jo også en engangsfornøjelse med det jersey, da jeg jo har lovet, at der ikke vil blive bestilt mere elefantstof end det, der allerede er på vej. Der er dog nok til endnu en trøje til en gaveregns-vinder og en til Freja, som selvfølgelig også skal have en elefanttrøje.


Og så lige en lille bunke lækre stoffer, jeg modtog i dag fra to forskellige afsendere. Graziela æbler og hjerter er fra Mia, som tålmodigt venter på, at jeg kan sende min del af byttehandlen retur, og de grønne æbler er fra Julie, som fik et andet æblestof i bytte. Tak til jer begge for dejlige pakker, der jo nok bliver de sidste, jeg modtager inden jul.

onsdag den 21. december 2011

Babyhalstørklæde

Endnu et ønske fra blogland er blevet opfyldt, og selvom vi har haft halstørklædet i en måneds tid efterhånden, er det alligevel på sin plads, at Karen, som står bag kreationen, får sin tak. Tak Karen - halstørklædet bliver flittigt brugt, og jeg er mere end tilfreds med dit fine arbejde.


Same same... men søger stadig

Jeg har nu fået fat i fire forskellige kombinationer af det fine stof på billedet herunder: lilla/gul, grøn/gul, lyserød/rød og brun/blå.


Både den lilla og grønne version er i så små stykker, at jeg næsten ikke nænner at bruge det. Det brune har jeg masser af med blå æbler, men vil gerne have fat i de brune med gule æbler, og så er der den blå/røde version, som jeg virkelig gerne vil have et stykke af.

Hvis du ligger inde med kombinationerne på billedet herunder, må du meget gerne give lyd fra dig, og hvis der findes kombinationer, som jeg slet ikke kender til endnu, vil jeg også meget gerne vide det.

tirsdag den 20. december 2011

Stofbeklædt ringbind DIY

Vinderen af et stofbeklædt ringbind i gaveregns give-away'en er Dorthe, men da der er flere, der har efterspurgt en DIY, har jeg valgt at poste dette indlæg, før præmien er helt færdig og klar til at blive sendt til Dorthe. Lige nu ligger ringbindet på altanen og tørrer og skal limes lidt mere i morgen, så der går ikke længe, før det er klar.Du skal bruge:
Stort stykke bomuldsstof uden stræk
Vlieseline
Ringbind (Ordning-Reda)
Spraylim
Universallim
Pyntebånd

Jeg har valgt at bruge en mappe fra Ordning-Reda, som i forvejen er beklædt med væv og derfor er god til formålet. Jeg har ingen erfaring med at stofbeklæde plastikoverflader, så jeg ved ikke, om det vil virke med almindelige ringbind.Ved at bruge et ringbind fra Ordning-Reda får du også et pænt ringbind indvendigt uden at skulle beklæde indersiden også, og de fås i alle farver og størrelser. Jeg har her valgt et lyselilla. De er ikke super billige, men resten af december sender de fragtfrit, så hvis du påtænker at gå i gang med et lignende projekt, kan du jo snuse lidt til deres hjemmeside.


Først måler du op på stoffet, hvor meget du skal bruge. Læg 1-1,5 cm til til ombuk i alle sider. Derefter stryger du vlieseline på bagsiden og klipper eventuelt stoffet yderligere til. Stryg gerne en ekstra gang langs kanten, så vlieselinen sidder helt fast ud til kanten.


Nu skal du udenfor! Spraylim stinker oftest og er noget giftigt og klistret stads, så undlad at bruge det indendørs. Spray bagsiden af stoffet/vlieselinen efter anvisningerne på spraylimen. Læg mappen på og sørg for at stoffet sidder helt glat på forsiden. Buk det overskydende stof om på indersiden af mappen og spray evt. en gang til for at få det til at fæstne. Klip til, hvis der er for meget stof. Klip ligeledes hjørnerne til, så der ikke er for meget stof her. Pas på med at klippe for langt ind mod mappens hjørne, da du så risikerer, at du ikke kan dække det ordentlig med dit stof.


Som du kan se, har jeg ikke gjort det store ud af at gøre kanten pæn. Det er heller ikke så vigtigt, at den fæstner helt til mappen, for nu skal du i gang med pyntebånd og universallim.
Klip fire stykker pyntebånd, så de passer med længden af siderne på mappen og dækker stoffets kant på indersiden. 

Put lim på bagsiden af båndet og lim det fast på mappen, så det dækker overgangen mellem mappe og stof og i samme omgang limer stoffet bedre fast, da det kan være svært at få spraylimen til at binde ordentligt her.Nu skal din mappe bare tørre og så er den færdig. Læg den udenfor til tørring, da spraylimen kan lugte fælt i helt op til en uge. Kig til den dagen efter og lim eventuelt pyntebåndet igen, hvor det er nødvendigt. Så har du din mappe, som du kan bruge til hvad som helst.


mandag den 19. december 2011

Håndsyede skumklodser

Endnu en gaveregns-præmie er blevet færdig og ser dagens lys. Disse skumklodser er til Camilla, som ønskede sig klodser til en lille pige.

 


Skumklodserne er købt i Skumhuset i Århus. De koster ikke alverden, men phew, hvor tager det lang tid at beklæde dem med patchwork. Hvis du selv vil lave klodser som disse, har jeg lige et par gode råd, som jeg vil dele, så du kan slippe for forarbejdets 'børnesygdomme'.
  • Find noget tyndt men stærkt karton - fx fra emballage som mælkekartoner el.lign.
  • Mål siden på klodsen og lav 6 karton firkanter, der måler 2 mm mindre end siden på klodsen. Fx hvis klodsen måler 10 cm, skal du lave en firkant, der måler 9,8 x 9,8 cm.
  • Klip seks forskellige firkanter stof, som du vil bruge med ca 1/2-1 cm overskydende stof på alle fire sider.
  • Lim stoffet fast på din kartonfirkant ved at lime på det overskydende stof i kanterne og folde det omkring skabelonen.
  • Sy de seks firkanter sammen ret mod ret, så de danner en firkant. Lad to sider i bunden stå åbne, og pres skumklodsen ind, når du vender ret siden ud. Sy de sidste to sider sammen, og din klods er færdig.

Man kan godt sy en del af det på maskine, men jeg synes, at det var for svært at få den rigtige størrelse på 'betrækket'.

Jeg håber, Camilla bliver rigtig glad for sin præmie, der virker simpel nok, men tager enormt lang tid at lave, særligt når Freja ikke kan tåle synet af, at jeg sidder og arbejder med det, så projektet har været præget af en del afbrydelser.

Elefantfakta

Nu har jeg endelig talt med designerne hos Nordisk Tekstil, som står bag elefantprintet. Selvom der ikke er taget designpatent på printet, forbeholder NT sig ophavsretten til printet. Derfor er det ikke tilladt at reproducere dette.


I, der har bestilt stof via mig, får selvfølgelig jeres stof til eget brug, uden at I får problemer med NT, men der bliver ikke lavet mere. Det har heller aldrig været planen, at det skulle være muligt at købe stoffet mere end denne ene gang. Derfor vil jeg også bede jer undlade at henvise til mig, skulle I få henvendelser vedrørende stoffets ophav. Jeg vil hellere have, at I bare siger, at det ikke er muligt at få mere, så jeg ikke får en masse mails og skal til at forklare folk, hvorfor de ikke kan få, når andre kunne.

Patchworklapper til babytæppe

Maria var en af vinderne i min gaveregns give-away, og hun havde egentlig valgt pakken med lapper til et drengetæppe, men da Maria, som mange af de andre trukne vindere, er pigemor, måtte jeg jo bøje mig og lave en pige-pakke til hende.


Ønsket lød umiddelbart på pastelfarver, men det fik jeg hurtigt og nemt talt Maria fra. Jeg synes nemlig, at pastellerne bliver lidt farveløse og gør, at de smukke børnestoffer, slet ikke kommer til deres ret. Derfor får Maria, som i øvrigt har godkendt mine valg, lapperne på billedet ovenfor - trods dårlig belysning. Om hun vil bytte nogle lapper ud eller placere dem anderledes, er helt op til hende selv. Det er jo fordelen ved at få en stofpakke fremfor det færdige tæppe.
Lige meget, hvad, er jeg sikker på, at der kommer noget meget smukt ud af lapperne fra min samling, når de når deres nye ejer.

lørdag den 17. december 2011

Babyveste fra blogland

For et stykke tid siden postede jeg et indlæg med ønsker til blogland. Det forholder sig jo således, at jeg ikke kan strikke og hækle, men det betyder jo ikke, at jeg ikke gerne vil eje strikkede og hæklede lækkerier, så jeg måtte anmode om assistance, og det fik jeg!

Her er den første fantastiske bloglandskreation, som Maria har lagt pinde til: lillepigeveste til Freja.


Maria er en engel uden lige, men posten er da helt håbløs mellem vores to adresser, for Maria har allerede sendt en tredje vest, som ikke er ankommet, og babytæppet, som jeg sendte Maria som tak, er heller ikke dukket op... Tsk tsk.. Maria - du får et nyt tæppe, hvis det ikke snart dukker op, og jeg glæder mig til, at posten finder vesten, du har sendt. Tusind tusind tak!

torsdag den 15. december 2011

Småfolk til salg

Der er et af hvert sæt, som sælges til under halv pris af nyprisen. Juniorsættene er syet af voksensæt. Sengetøjet er aldrig blevet brugt/vasket og er dermed helt nyt!


Voksen sengesæt lilla m. hvide æbler, junior sengesæt hvid m. røde æbler, junior sengesæt rød m. hvide æbler, junior hvid med lilla æbler og junior hvid med pink æbler.
Alle Småfolk sæt er nu solgt!

Og så lige et enkelt Katvig baby-sengesæt til 100 kr.


Send mig en mail, hvis du er interesseret i et eller flere sæt xo@xoeinding.dk

PS. Hvis du vil have stof til projekter, og har tænkt dig at klippe sættene op, så kontakt mig i stedet for køb af Småfolkstof, da jeg har alle farvekombinationerne ovenfor + flere som stof.

onsdag den 14. december 2011

Vindere søges...

Der er stadig et par vindere af gavekort i min seneste give-away, der ikke har meldt sig. 

Det drejer sig om Sanne, Sara Marie og Malene

Nu vil jeg ikke afvise, at både min hjerne og computer er stået lidt af grundet ekstrem travlhed, så derfor får I lige en chance til at sende mig en, eller endnu en, mail til xo@xoeinding.dk - eller smid en kommentar med jeres mailadresser her på indlægget, så sender jeg en mail med koder og hele molevitten.


Har jeg ikke hørt fra jer inden lørdag, laver vi lige en frisk lille give-away, som egentlig er meget passende, idet jeg lige har rundet de 400 faste læsere. Hurra! :) Og havde jeg ikke så afsindigt travlt med at lave præmier fra sidste omgang, bytte/købe stof, elefanter, Freja, jul og alt muligt andet, kastede jeg også et eller andet hjemmelavet i denne pulje. Men det må vente til en anden gang. For nu nøjes vi med gavekort til Smaahjerter.dk - såfremt vinderne ikke melder sig, selvfølgelig ;)

tirsdag den 13. december 2011

Farvekoordineret pigetæppe

Så blev jeg også færdig med Louises præmie i gaveregns give-away'en, som er et patchwork pigetæppe. Hvor Pia gav mig frie hænder til at gøre, som jeg ville, var Louise med i processen med at udvælge stof og få puslespillet til at gå op, så tæppet blev lige som Louise ville have det. Det resulterede også i en helt anden stil, hvilket, jeg synes, er ret sjovt.


Resultatet blev et multifarvet men dog farvekoordineret tæppe med blomstrede stoffer, elefanter i næsten alle afskygninger og lidt Graziela hjerter og æbler.
Bagsiden er børnestof i god kvalitet, men med noget falmede farver, som gør nytte i sin nye funktion som bagside, hvor det ikke var velegnet til andre projekter. Jeg har quiltet fleece fast til bagsiden ved at sy efter motivets eksisterende linjer, så dette fremhæves. En super god ide, synes jeg selv. 

mandag den 12. december 2011

Vinter-babytæppe

Så blev den første af mine hjemmelavede præmier i gaveregns give-away'en færdig. Tæppet er til Pia som ønskede sig et drenge patchworktæppe, der kunne bruges på kolde køreture i bilen.


Tæppet har fået et mellemlag af fleece og en vamset bagside, der gør det til et rigtigt vintertæppe. Min overlocker kunne ikke lige magte opgaven med de mange tykke lag, så der er knækket et par nåle og røget nogle bandeord i farten. Tæppet er lavet af primært vintage stoffer, hvor kun enkelte Graziela og elefanter er genoptryk, og i en masse dejlige farver efter ønske fra Pia.

Alt i alt er jeg selv godt tilfreds med tæppet, og jeg håber, Pia bliver rigtig glad for sin præmie.

fredag den 9. december 2011

Shopping med Kirkesjov

Så er jeg tilbage.. endelig!
I morgen bliver der sendt pakker og besvaret mails. På søndag går jeg i gang med at lave alle de hjemmelavede præmier i min give-away, så modtagerne kan få dem inden jul, og så har jeg modtaget en masse hæklede og strikkede lækkerier fra rundt omkring i krea-blogland, som skal vises frem.
Derudover har jeg frygteligt mange egne projekter, som jeg skal i gang med eller gøre færdige, så der bliver nok at se til og rigeligt at poste indlæg om.


Photoshoppet til ukendelighed grundet aftenbelysning og dårligt kamera..
Indtil da skal I lige se, hvad Mette Kirkesjov og jeg har købt på en fælles shoppingtur. Mette og jeg har aldrig mødt hinanden i den virkelige verden, men det føles nu alligevel næsten som om, vi har. Men når vi shopper sammen, sker det på nettet, og vi shopper amok!
Vi fandt nemlig ud af, at vi bød på alle de samme ting og dermed bød prisen op for derefter at sælge eller bytte stoffet med hinanden. Dumt! Så nu har vi slået os sammen, og gennem de sidste par uger har jeg modtaget en masse lækre stoffer, som Mette har andel i. Her kan du se, hvad Mettes pakke indeholder. Det er hele og halve dyne og pudebetræk næsten det hele, så der er virkelig meget stof. Du kan godt glæde dig Mette! :)

lørdag den 3. december 2011

Alternative julekugler

Nu kan jeg jo ikke selv hækle, men hvis jeg kunne, ville jeg være i gang med at hækle dem her, som så efterfølgende kunne pynte i vinduerne herhjemme:


Du kan finde en opskrift på disse julekugler lige her, og hvis du ikke gider lave dem til dig selv, må du hjertens gerne lave dem til mig.. ;)

Christina var så rar at påpege at de selvfølgelig er strikkede og ikke hæklede, men det hjælper jo ikke mig, når jeg hverken kan det ene eller andet ;)

fredag den 2. december 2011

Jul på bloggen

Ja, jeg er altså ikke rigtig kommet i gang med julepyntningen herhjemme endnu, men jeg kunne da lige pynte lidt op på bloggen her til aften, hvor Freja kun ville sove på min arm og dermed umuliggjorde andre gøremål. Jeg er kommet til banneret, så må vi se, om jeg får lavet mere, inden julen er omme ;)


Freja og jeg er igen alene hjemme i aften. Faren er til julefrokost både fredag og lørdag, hvilket resulterer i tre aftener i træk, hvor jeg ikke har kunnet gøre noget særligt ved mit eksamensprojekt. Jeg endte i øvrigt med at udsætte det første af dem til omeksamen i februar, så nu skal jeg kun fokusere på det ene.
Det er SKØNT for at sige det mildt kun at have et projekt i hovedet, der nok stadig er lidt præget af barsel... Men jeg skal jo også have tiden til at skrive det ene. Sagt med andre ord - hvis Faren har tømmermænd hele weekenden og ikke tager sig af Freja, så får han bank!

Vinderne af gaveregn fundet!

Jeg kunne slet ikke vente til i morgen med at trække vinderne, og trods lidt vanskeligheder, fordi random.org ikke har nogle skrupler med at trække samme tal flere gange, har jeg nu fundet 23 vindere.

Præmierne er som tidligere nævnt:

1 baby patchworktæppe til en lille dreng
1 baby patchworktæppe til en lille pige
1 sæt af 3 skumklodser til en lille dreng
1 sæt af 3 skumklodser til en lille pige
1 redesignet t-shirt til en lille dreng eller pige (str. 62-86)
1 redesignet t-shirt til en lille pige (str. 62-86)
1 stofbeklædt ringbind evt. til barnets bog
1 julestofpakke + bambi
1 Graziela + Småfolk stofpakke
1 stofpakke til et baby patchworktæppe til en lille dreng
1 stofpakke til et baby patchworktæppe til en lille pige
2 retrostofpakker + retrostofknapper og bånd
10 gavekort til Smaahjerter.dk på 100 kr/stk.
Vinderne er listet i den rækkefølge, de er trukket, og dermed er nummer 1 førstevælger, nummer 2 andenvælger osv. Er I hver især søde at sende mig en mail, så jeg har jeres mailadresser.

Derefter vælges præmierne i rækkefølge :) Pia, du er jo førstevælger og kan derfor bare sende mig dit ønske med det samme :)

1: Pia Mum 2 2 boys har valgt et drenge-patchworktæppe 
2: Line Lin'sens Projekter har valgt grøn retrostofpakke + retrostofknapper og bånd 
3: Maria Ret fra Vrangen har valgt Graziela & Småfolk stofpakken
4: Louise Mor til MerNee har valgt et pige-patchworktæppe
5: StrikkeStine Strikkelas har valgt retrostofpakke + retrostofknapper og bånd
6: Jeannett Ævlebævle har valgt stofpakke til  baby patchworktæppe til en lille pige
7: Camilla Tulletøsen har valgt 3 skumklodser til en lille pige 
8: Anne Annchen har valgt 3 skumklodser til en lille dreng/pige
9: Karina Uglemors Verden har valgt julestofpakken + bambi
10: Maria Ragiffen har valgt stofpakke til et baby patchworktæppe til en lille dreng
11: Mette Kirkesjov har valgt redesignet t-shirt til en lille pige
12: Michelle Faber (uden blog) har valgt redesignet t-shirt str. 86
13: Dorthe *Lume* har valgt stofbeklædt ringbind
15: Tina DenLilleLykke
16: Lise Savværksvej
17: Christina cskreativ
19: Sanne SannePkunst
20: Sara Marie Nørkleriget
21: Malene by myr
22: Anna LaRaLiL

De sidste 10 præmier er gavekortene, så det giver sig selv, at de resterende vindere vil få sådan et.

Tillykke til jer alle sammen - nu skal vi bare lige have puslespillet til at gå op. 
Jeg håber, at alle vinderne ender med at få en præmie, de har ønsket sig.

torsdag den 1. december 2011

En lille smule jul

Torsdag er min dag alene med Freja, eksamensprojekt eller ej, og fordi vi taler hele dagen fra 06 til 23, er det nødvendigt at komme lidt ud af huset for os begge to for at få tiden til at gå. I dag skulle vi et smut på posthuset med pakker til alle jer, der har købt retro stof og derefter på shopping efter julepynt, som vi ikke ejer ret meget af herhjemme.

Når man aldrig selv har været vært for juleaften og der ikke har været børn at jule for, har lysten bare ikke været der til at gøre det store ud af det med pynt. Vi har dog altid haft et lille juletræ, og da det i år bliver nødt til at blive endnu mindre, så det kan stå i en vindueskarm, hvor Freja ikke kan få fingre i det, synes jeg, at der skulle jules lidt på andre måder.Vi købte ind tre forskellige steder

1: hos den skrigende grønthandler på strøget, hvor vi købte smukke kviste med bær og flotte æbler samt nogle blomster, som desværre led en smertefuld død, da vi kom hjem og Freja væltede vasen på gulvet. 

2: hos Tiger, hvor vi købte krybbespil i træ, træophæng til træet, fugle, bambi, hjerter i træ og klemmer med julemotiver. 

Og 3: hos Søstrene Greene, hvor vi købte de fantastiske porcelænsgrantræer, porcelænsophæng, svampe, tal til en endnu ufærdig adventsdekoration, der skal stå på spejlet som er et arvestykke fra min farmor og diverse kreamaterialer, så vi selv kan flette julehjerter og lave et par kræmmerhuse, når vi får juleferie.

Vi er med andre ord kun i gang med at købe ind og slet ikke tæt på at begynde at lave dekorationer og pynt, som jo også lige skal hænges op osv osv... Efter den 8. december... Så går det løs :)


Og så blev det også lige til et par skønne ikke-julede køb. Smukke træstager i skønne farver, søde uroer/ophæng i papir og lækkert trælegetøj til Freja. Alt fra Søstrene Greene med undtagelse af puttekassen. Som I nok kan regne ud, blev det en dyr fornøjelse, selvom hver enkelt ting var billig. Jeg evner bare ikke at begrænse mig (noget I også kan se på mængden af billeder i dette indlæg, men jeg synes virkelig, at vi fandt mange fine sager på vores tur).

Nu er der sådan ca. 3 timer tilbage af min Gaveregns give-away. Har du husket at deltage? Ellers skynd dig - klik på billedet ude i sidebaren ;)

PS: Kære julemand, jeg ønsker mig et über fedt nyt kamera, så mine læsere ikke længere skal nøjes med afsindigt dårlig billedkvalitet! Jeg har været SÅ sød i år og alt muligt!