søndag den 29. januar 2012

Sminkespejl : tjek!

Så har jeg slettet endnu en ting fra min uendelige to-do liste, nemlig sminkespejlet, teenagespejlet eller hvad man nu vil kalde sådan en sag. Spejlet/sætterkassen er blevet spraymalet og derefter har jeg limet retrostof på bagbeklædningen.


Lidt mere tøset end min sædvanlige stil, men når det nu er et spejl og endda udstyret med knager, der helt sikkert skal bruges til lange perlekæder og prinsessekjoler om nogle år, så synes jeg godt, det kan forsvares.

lørdag den 28. januar 2012

Projekt retro extraordinaire

Selvom der ikke bliver produceret så meget på den kreative front i disse dage, kan man jo godt gå og lægge planer oppe i hovedet... sådan da ;) Et af mine kommende projekter er at lave betræk til nogle kæmpe store puder (70x70cm), som skal indgå i et blødt pudehjørne på Frejas værelse.

Hvordan betrækket skulle udformes har jeg bare ikke helt kunnet blive enig med mig selv om. Skal det være patchwork, børnestof, blomster? Skal der piping eller pyntende stofknapper i? Skal de lukkes med knapper, lynlås eller trykknapper?
I dag rodede jeg så lidt rundt i stofbunkerne, men kunne ikke helt finde noget, jeg synes, var helt perfekt. Indtil jeg pludselig kiggede ned på bunken med de stoffer, som jeg sjældent bruger. Det er en bunke med flonel, frotte og gardinstoffer, og netop et fantastisk gardinstof fangede mit blik.


Det er det skønneste print i de lækreste varme 70er nuancer af brun, orange og gul. Læg især mærke til de fantastiske fugle! Jeg klippede med det samme to stykker - en for- og en bagside til en af de store puder. Jeg tror helt bestemt, at det ender med, at der skal lynlås i, men det kan jeg ikke finde ud af at lave, så det må jeg lige have hjælp til (ikke sandt, Anna?) ;) Om der skal piping i, ved jeg ikke lige. I så fald, skal den nok være hvid eller brun?


Så nu har jeg en plan for den ene pude. Nu mangler jeg bare den anden. Nogle gode ideer? Patchwork? Pangfarvet børnestof? Hjerter? Æbler? Blomster? Hvad synes du?

fredag den 27. januar 2012

For fint til saksen

Herhjemme står tiden stadig lidt stille med en fortsat syg Freja, der dog langt om længe er kommet i behandling mod øjenbetændelsen. Hoste, snot og alt det andet må dog bare tage den tid, det nu engang tager, men jeg håber, at hun får det lidt bedre, når øjnene går i orden.

Både Faren og jeg er også småsyge, så der er ikke det store plus på overskudskontoen, hvilket selvfølgelig går ud over alle de kreative udfoldelser. Derfor har jeg heller ikke nye kreationer eller påfund at vise frem i dag. I stedet vil jeg vise, hvad posten kom med af fine sager... så fine, at jeg har bestemt mig for, at saksen ikke skal i nærheden af sengesættet, som jeg købte lige her. Det skal i stedet gemmes til Frejas juniordyne, som allerede har en stor bunke lækre retro sengesæt ventende, og var jeg ikke så glad for mange af babysættene herhjemme, tror jeg, at jeg skiftede over til juniordyne med det samme bare for at få lov til at bruge noget af det.


Havde vi nu tradition for at bruge dug på bordet herhjemme, skulle Sødahl dugen bestemt også skånes, men den skal i stedet transformeres til en makker til puderne på billedet herunder, og så overvejer jeg at applikere selvsamme træ på ryggen af en jakke til Freja. De kunne også være fine i rammer... Der er masser af ting, jeg kan lave, hvor de gør større nytte end som dug, som bare ville ligge gemt væk i en skuffe.


Der er rigeligt med Sødahl træer, så jeg vil nok også sælge nogle stykker, når jeg igen er klar med det der stofsalg, der endnu engang er udsat, denne gang pga. sygdom. Tsk tsk... Mon det nogensinde bliver til noget?!

onsdag den 25. januar 2012

Færdigt legetæppe og patchwork tips

Det er ved at være nogle dage siden, tæppet blev færdigt, men vi gik fra at have en småsyg Freja, til at have en meget syg mor, småsyg far og en Freja, som vi slet ikke kunne forsvare at sende i vuggestue. Jeg er i bedring, tror jeg, og det samme er både Freja og Faren, men vi er stadig lidt i standby-mode herhjemme med svingende helbred, og en Freja der lige har kastet op i hele sin seng. Jeg håber, det bare er hendes hoste, der har tvunget maden op og ikke noget andet sygdomsrelateret, for hun er så hårdt ramt i forvejen.


Jeg blev temmelig træt af projekt 'nyt betræk til legetæppet' allerede halvvejs (har lavet lidt for meget patchwork på det sidste), så jeg sprang lidt over, hvor gærdet er lavest, da det kom til at udvælge og klippe lapper, der jo alle skulle være yndlings. I stedet blev der snuppet et par lapper fra bunken af allerede klippede lapper, så jeg kunne få det hurtigere færdigt. Resultatet er da også blevet fint alligevel, selvom den dårlige aftenbelysning sikkert frarøver farver og kontraster lidt effekt.

Og så til patchwork tips. Jeg har en del, men der findes utallige diy's rundt omkring i blogland, så jeg vil ikke gå i dybden med dem men i stedet blot lave en liste. Hvis der så er noget, du gerne vil have uddybet, siger du bare til, så skal jeg gøre mit bedste.

Klargøring af lapper:
 1. Vælg kun stoffer uden stræk og gerne i nogenlunde samme kvalitet.
 2. Lav altid dine lapper, så de følger stoffets trådretning. Selvom der måske er et motiv, du gerne vil have med, som kræver, at du går imod trådretningen, bør du ikke gøre det, da stoffet kan strække sig skævt.
 3. Skal du kun bruge 1 lap af hvert stof, kan du lave en skabelon af pap, men ellers vil jeg anbefale, at du bruger en patchwork lineal, som letter arbejdet betydeligt og giver dig præcise og kvadratiske lapper.
 4. Stryg stoffet helt glat, før du begynder. Hvis strygning resulterer i, at stoffet strækkes, hvilket ofte sker med vintage stoffer, kan du med fordel stryge på begge ledder, indtil stoffet/mønstret retter sig op.
 5. Stryg helst på samme overflade, som du bruger som underlag, når du streger lapperne op. Jeg lader fx stoffet ligge på mit strygebræt. På den måde undgår jeg, at stoffet krøller eller skrider mellem strygning og optegning.
 6. Riv aldrig lapperne, men klip/skær altid. Særligt vintage stoffer har en tendens til at give sig, fordi de er lidt mørnede, og når du river, vil du i mange tilfælde strække stoffet, så du efterfølgende får en skæv lap, der ikke længere har de rigtige mål.
Sammensyning af lapper:
 1. Sy lapperne sammen i rækker, når du har bestemt dig for, hvordan de skal placeres i forhold til hinanden.
 2. Brug samme sømrum ved alle syninger.
 3. Stryg sømrummene fra hinanden på bagsiden. (se billede 1)
 4. Stryg eventuelt sømrummene helt flade på forsiden, og ret op på syningen med strygejernet, hvis stoffet giver sig og resulterer i en 'svungen' syning.
 5. Læg to rækker ret mod ret. Tjek at de vender rigtigt, hvis der er op og ned på lappernes motiver.
 6. Sæt dem sammen med knappenåle gennem syningerne på begge rækker. Du får det mest præcise resultat, hvis du rammer nøjagtigt i syningen og sætter knappenålen der, hvor din efterfølgende sammensyning af rækkerne kommer til at ligge. (Se billede 2)
 7. Sy sammen med almindelig lige søm med samme sømrum som før.
 8. Stryg sømrummet ned på bagsiden og forsiden som beskrevet under punkt 3 og 4.
 9. Fortsæt på samme måde med alle rækker.
 10. Stryg hele det færdige patchworkstykke glat efterfølgende og ret op på svungne sømme som beskrevet under punkt 4, og nu har du et meget nøjagtigt og snorlige stykke patchworkstof, som du kan montere som front på tæpper, puder, sengetøj etc.
Billede 1: stryg sømrum ned
Billede 2: sammensætning af baner med knappenåle
Folk gør det forskelligt, og jeg vil lige nævne et par ting, som jeg undlader, når jeg laver patchwork, simpelthen fordi det har vist sig at være unødvendigt og ekstra arbejde, eller fordi jeg ikke synes om udfaldet.

1: Jeg sikrer ikke kanterne på lapperne med zigzag eller lignende. Det er kun nødvendigt med meget trevlende stoffer som satin o.lign. og det er jo sjældent, at man laver patchwork i den slags stof.
2: Jeg bruger ikke skærekniv til patchwork, men klipper alle mine lapper. Jeg kan ikke finde ud af kniven og synes, at den løber løbsk og ender med at skære skævt, når der lægges pres på. Måske er min kniv eller teknik bare dårlig, men jeg er nu godt tilfreds med saksen.
3: Jeg quilter ikke patchwork, når der er tale om mindre arbejder. Jeg synes, at quiltning har en tendens til at ødelægge det snorlige og smukke i patchwork, så ved babytæpper, legetæpper, detaljer, poser, puder etc, bruger jeg det aldrig.
Dog quilter jeg fyld i form af pladevat eller fleece fast til tæppets bagstykke, og jeg laver en syning hele vejen rundt i kanten af tæpperne gennem alle lag, der holder disse på plads. Det kan dog være nødvendigt at quilte fronten fast ved større arbejder som fx slumretæpper i voksenstørrelse. I det tilfælde laver jeg usynlig quiltning ved udelukkende at sy udvalgte steder og udelukkende sy i patchworkets eksisterende syninger.

Jeg håber, at I vil kunne bruge mine tips, og som sagt, skal I endelig bare spørge, hvis der er behov for uddybning af noget af det. Rigtig god fornøjelse med dit snorlige patchwork :)

mandag den 23. januar 2012

Min øjesten...

... er blevet ramt af øjenbetændelse, og selvom lægen siger, at det ikke er den smittende virusversion, men bare forkølelsesrelateret, så ser det stadig meget ubehageligt ud. Jeg kan ikke så godt klare at se andre græde eller have problemer med øjnene uden at mine egne løber over, så jeg får tårer i øjnene, hver gang jeg kigger på Freja, men det er nu hende, der er staklen af os to. Hun er helt klistret ind i det stads, misser med øjnene og flyder over med tyk grøn snot. Lille pus...

Hvor er I henne...? Jeg kan ikke se en disse...

Jeg gi'r op...
Herhjemme er dagen gået med at lappe huller i væggene og male, mens Freja har været i vuggestue. Det er ikke det mest inspirerende projekt, så jeg vil skåne jer for billeder af mine hvide vægge ;) Jeg er også gået i gang med spraymalingen af bogkasser, sminkespejl osv osv, men det står på altanen og tørrer, så heller ikke noget spændende at vise frem der.

Og så lige noget helt andet...
Vi er nu på femte døgn uden internet herhjemme grundet en Telenor/TDC fejl på vores forbindelse, så jeg kører via hotspot fra mobilen og er generelt ikke vildt meget online. Det skulle være i orden senest torsdag eftermiddag, men det er altså også lang tid uden ordentligt internet, hvis man bruger det så meget, som vi gør. Jeg får dog mails på mobilen, så jeg er stadig til at få fat på, men måske lidt langsommere i optrækket og med lidt dårligere grammatik grundet mobiltastaturet ;)

søndag den 22. januar 2012

Vi flytter om

Ja ja, det kan godt være, at jeg fik streget én ting på to-do listen ved at få malet brødkassen, men jeg har sidenhen også lige tilføjet et utal nye, som dog ikke er kommet ned på skrift endnu. Dertil kommer, at vi i går tog en hurtig beslutning om at bytte rundt på Frejas værelse og vores kontor. Det er samme rum, men delt af en rumdeler, og Freja havde før den mindste side, tættest på døren og uden vindue. Det var bare ikke særlig hyggeligt og også noget nær umuligt at indrette.

Nu har Freja fået et kæmpestort værelse i forhold til før, og jeg glæder mig sådan til at komme i gang med at indrette og gøre det hyggeligt til hende. En anden fordel ved omrokeringen er nemlig, at vi nu kan åbne skydedøren ind til stuen og dermed kan Freja være på sit værelse og sammen med os i stuen på samme tid.

Nogle af mine yndlingsindlæg her i blogland har altid været dem om børneværelserne, så jeg glæder mig rigtig meget til at kunne udgive en masse indlæg om alle de projekter, der skal laves til værelset over den næste tid.
Af projekter kan jeg hurtigt nævne en lang række: sy betræk til puder og pøller til pude-/hyggehjørne ved siden af sengen, færdiggør den lille gule kommode, mal og sy hynde til slagbænk, mal og tapetser 'sminkespejl', hæng diverse ting op på væggene, mal og tapetser bord og stole som pt står hos bedsteforældrene, udtænk og lav et tæppe til gulvet, sy sengetæppe, reparer klokkeblomstlampe og hæng den + anden lampe op, lav flagranke til vindue osv osv.

fredag den 20. januar 2012

Brødkasse makeover

Nu kan jeg endelig slette en af mine mange projekter fra to-do listen. Fantastisk!! Og så er det endda en kæmpe succes. En gammel brødkasse har fået en makeover - slibning, afvaskning og spraymaling, og hvor blev den fin.
Den er lidt stor til vores lille familie, men det er svært at finde mindre modeller, så jeg vil knuselske denne, indtil jeg måske og tilfældigvis snubler over en mindre.Sådan så brødkassen ud før sin makeover. Lidt af en forandring, ikke?! ;)

onsdag den 18. januar 2012

Det går fremad...

...men dog i noget langsommere tempo, end det plejer. Jeg glæder mig faktisk til, at legetæppet her er færdigt, så jeg kan hoppe om bord i nogle nye og lidt anderledes projekter. Patchworktæpper har jeg vist lavet nok af på det sidste ;)
Jeg mangler stadig to rækker, som jeg endnu ikke har klippet lapper til. Hver gang jeg skal bruge en ny lap, klipper jeg 3-6 stykker af samme stof, så jeg har et lille lager, jeg kan tage af til fremtidige projekter. Så det tager tid.. men her er et lille sneakpeak fra strygebrættet af, hvordan tæppet kommer til at se ud.
Der er en del, der har spurgt til teknikken til at få hjørnerne så præcise. Er det noget, der er interesse i, at jeg laver en DIY på? I så fald vil det være oplagt at gøre det nu, mens mit tæppe stadig mangler et par rækker, så jeg kan nå at tage billeder af processen.

tirsdag den 17. januar 2012

Genbrugsguld

Det er ikke så meget, jeg får shoppet i genbrug for tiden, men i sidste uge var jeg på en lille gåtur med min mor og Freja, hvor jeg faldt over nogle flere Kronjyden krydderikrukker, og i dag, da jeg skulle hente Freja i vuggestuen, slog jeg lige vejen forbi en genbrugsforretning, hvor jeg fandt mig nogle fine sager.

Nye Kronjyder
Lyserød lampe 60 kr.
Glasbrikker med kronhjorte 30 kr.
Retro og hjemmestrikket dukketøj til ingen penge
Gammelt puslespil i træ med store brikker og retromotiv
To af de nye Kronjyder og i alt fem af mine krydderikrukker er på vej til en anden samler i en, for os begge, fantastisk byttehandel. Jeg glæder mig meget til at kunne vise min nye og næsten, efter min standard, komplette samling frem om et par dage. 
Lampen skal have en lækker skærm, men jeg har ikke de store planer endnu. Det må vente til, jeg får tømt lidt ud i min to-do liste. Glasbrikkerne skal have limet filt på bagsiden, og så skal de i brug. Vi har nemlig fået et nyt og super lækkert sofabord, som gerne skal forskånes mod ridser og skjolder så længe som muligt. Jeg viser bordet på et senere tidspunkt, når vi har ryddet pænt op i stuen ;)
Dukketøjet er fantastisk - intet mindre. Der er hjemmestrikkede cardigans, trøjer, jakke og kyse, kjole i 70'er snit, regnhat og -støvler i bunken, der kostede 30 kr. Freja er for lille til at lege med dukker, men nu ved jeg, hvad Lara skal lege med, næste gang, hun kommer på besøg ;)
Og så er der puslespillet til 7 kr. som jeg måtte have med hjem på grund af det fine motiv. Derudover kom også et baby fleecetæppe med orange retroblomster med hjem til 5 kr. Alt i alt en god fangst, hvis du spørger mig.

mandag den 16. januar 2012

Bestået og ikke mindst overstået!

Så er eksamen overstået og bestået! Selvom det ene selvfølgelig er helt afhængigt af det andet, er det alligevel 'overstået', der lyder bedst i mine ører. Det har været en kamp uden lige med barsel under kurset, som jeg derfor ikke har fulgt, en syg Freja under læsning og opgaveskrivning og indkørsel i vuggestue og en syg Freja igen under forberedelse af forsvar.
At det har tæret på mig er helt tydeligt, når jeg ser tilbage. Jeg er fuldstændigt udmattet nu, har bare lyst til at forsvinde under dynen og glemme, og efter en tur på vægten, har jeg tabt mig hele otte kilo i forhold til min normalvægt, og kan nu defineres som undervægtig ved en simpel bmi-test. Jeg kan ikke fordrage at være studerende, så er det sagt! Jeg hader at skulle måles og vejes på min kunnen. Jeg kan ikke udstå at stresse så meget i perioder at jeg bliver depressiv. Jeg hverken orker eller evner at indpasse det i mit liv.
Der er stadig en eksamen, jeg mangler. Der er flere... I februar er der en lille engelsk eksamen, som også består af projekt + forsvar, og derefter er der bacheloren. Jeg får kvalme bare ved tanken. Bacheloren skal nemlig også skrives med udgangspunkt i det kursus, som jeg ikke har fulgt, og da jeg jo ikke kender nogen på mit nye hold, efter jeg har været på barsel, er der heller ikke udsigt til at finde en makker.

Gemmer mig under dynen med Freja...

Nu vil jeg imidlertid tage et par dage fri. Jeg har ikke tid til det, men jeg kan mærke, at jeg bryder helt sammen, hvis jeg ikke tager en pause. De, der anbefaler, at man får børn, mens man er under uddannelse, skulle skamme sig! Jeg vil ikke undvære Freja for noget i verden, men hvor ville jeg dog ønske, at uddannelsen var påbegyndt og færdiggjort for længst, så jeg ikke skulle igennem det her gang på gang på gang...

lørdag den 14. januar 2012

Blogkommentarer og en surprise give-away

En stor del af at blogge er den respons, vi får fra hinanden. Kommentarer er på en måde valuta, der bestemmer værdien af dit indlæg og i sidste ende af din blog. For mig er det tydeligt at se, hvis jeg poster et indlæg, der ikke rammer mine læsere, eller hvis jeg poster det på et forkert tidspunkt, hvor I skøjter hen over nye indlæg uden at tage jer tid til at kommentere. På den anden side bliver jeg også så rigeligt belønnet med kommentarer, når jeg poster et indlæg, der rammer rigtigt og på det rigtige tidspunkt, og det er skønt! for at sige det mildt.

Tit har jeg ikke selv tid til at kommentere. Og jeg glemmer endda at give respons på kommentarer til mine egne indlæg, før de er forældede. Det er travlhed, ikke ligegyldighed. Jeg elsker jeres kommentarer, og jeg elsker at følge med i jeres liv! For mig går det op og ned - nogle gange kommenterer jeg en masse, andre gange har jeg simpelthen kun lige overskud til at læse med.


Kommentarerne er med andre ord guld værd for os, der sidder bag bloggen, og derfor bør de, som tager sig tid til at lægge en kommentar, belønnes. Så jeg har besluttet, at den person, der lagde flest kommentarer på mine indlæg gennem december måned, skal belønnes med en give-away, som er helt hendes egen. Og så synes jeg, at det er ret fantastisk, at det efter en optælling viste sig at være selvsamme person, som gav mig en gave i december, bare fordi hun havde lyst til det og uden at kræve det mindste retur. Nu kan jeg så begave hende tilbage, men ikke af pligt... Næh, det må være karma..!

Stine, det er dig jeg taler om aka Strikkestine med bloggen Strikkelas

Send mig en mail, og du skal blive begavet som tak, fordi du følger med og sjældent lader et indlæg stå ukommenteret hen. Jeg ved, at jeg har nogle fine grønne, orange og brune stoffer, du vil elske at få fat i til dit tæppe, hvis du ikke allerede har rigeligt med lapper til det projekt :)

Det kunne sagtens tænkes, at 'tak for din kommentar give-away' er noget, jeg vil gøre igen, for jeg synes vitterligt, at jeres kommentarer er det mest værdifulde i blogland. Dog vil jeg ikke fortælle, hvornår det bliver, for jeg har ikke lyst til, at det skal blive en kamp om at lægge flest og dermed uinspirerede kommentarer for at vinde en præmie. Det må derfor forblive en surprise give-away og en (måske) ny tradition :)

Kreadag for bloggereKreadag for bloggere
lørdag d. 25. februar kl 9-17 
i Århus.

Anna har endnu engang arrangeret, at vi skal mødes og være kreative en hel dag. Det var herligt sidst, men der er stadig mange af jer, jeg gerne vil møde og møde igen, så jeg har selvfølgelig tilmeldt mig. Du skal helt bestemt også tilmelde dig, og det gør du lige her eller ved at klikke på billedet ovenfor, hvor du også finder yderligere info om arrangementet.

Og jeg har som altid masser af planer og projekter, men skulle de alle føres ud i livet, skulle det vist være en kreauge eller kreamåned, og det går Peter og Freja nok ikke med til. Her er nogle af de ting, jeg gerne ville lave:
 • Tusindfryd dukke (har bogen klar, men mangler materialer)
 • Foeret jakke i babyfløjl med retropræg/-ærmer (mønster ligger klar)
 • Babytrøjer i isoli/velour med retrostof
 • og en hel masse andre ting... 
+ en efternøler fra sidst: Lære at hækle/strikke!!

Jeg bliver desværre nok nødt til at vælge én ting fra listen.. Aner bare ikke hvad.. Jeg evner ikke at begrænse mig. Bare spørg Mia,  der stadig bliver forbavset over min evne til at overdrive på det kreative punkt (særligt indkøb af materialer). 
Dukken haster jo egentlig ikke, for den er Freja stadig lidt lille til. Jakken haster lidt, hvis hun skal nå at bruge den, før det bliver sommer. Tøj er nok generelt det mest fornuftige på listen, men hvad synes du, jeg skal vælge...?

fredag den 13. januar 2012

Ønsker fra blogland #2

Endnu en omgang ønsker fra blogland skydes hermed i gang. Hvis du ikke har fulgt med så længe, kan du se lige her, hvordan det foregik sidste gang, hvor jeg var så heldig at få opfyldt samtlige ønsker og endda få tilbudt mere, end jeg nogensinde fik fulgt op på. Så bød du ind sidste gang, uden vi fik aftalt mere, må du endelig sige til og være med denne gang.

Baggrunden for min ønskeseddel er kort fortalt, at jeg elsker hjemmelavede hæklerier og strik, men jeg har aldrig selv lært hverken at hækle eller strikke, og så er blogland jo et fantastisk forum at søge hjælp i. Jeg tilbyder som udgangspunkt lækre retrostoffer og knapper i bytte for dine strikkede og hæklede kreationer, men hvis du har et ønske, som du mener, jeg kan opfylde med hjælp fra symaskinen, siger du bare til.

 Billedet er lånt her
1: Hæklet 'African flower' bamse. Mønstret kan købes lige her, men er du habil hækler, vil du sikkert kunne klare dig uden ved at benytte Janes opskrift på den femkantede afrikanske blomst og nærstudere billederne af bamsen. Denne står virkelig højt på ønskesedlen, så hvis du har mod på det, får du rigtig rigtig mange stjerner i min bog og en overdådig gave retur!  Tak til Karen Elisabeth, der vil hækle den skønne bamse.


Billedet er lånt her
2: Hængekurve hæklet i Zpagetti. Opskriften finder du her. Ønskede farver er natur/pastel som pudder, beige, råhvid og lysebrun. Jeg har allerede en på vej i pudderfarvet, men ønsker mig flere til både overtøj/vanter/huer og til kreamaterialer ved min nu noget klemte plads i soveværelset, hvor det er nødvendigt at få tingene op at hænge på væggene.
Tak til Lise, der vil hækle en kurv til mig. Jeg vil gerne have flere, så sig endelig til, hvis du har lyst til at lave en, to, flere... og bytte med noget fra min hånd eller samling.


Billedet er lånt her

3: Hæklet pudefront som på billedet til pude i standardmål 40x40 cm. Den må meget gerne være i mange farver som puden på billedet, som du kan se mere af lige her, og kunne også være fin i mere afdæmpede pasteller. Der må meget gerne hækles et par løkker i den ene side til knapper, så jeg kan montere bagstykke og sætte knapper heri. Tak til Tina, der vil lave sådan en pude til mig.
4: Fine hæklede dyr. Fra denne bog 'Flere hæklede dyr': dådyr, skildpadde, kænguruer og ræv. Fra forgængeren 'Hæklede dyr': giraf, elefant og blæksprutte.
De er simpelthen så søde, og jeg drømmer om at have en lille familie af små hæklede dyr til Freja. Tak til Tina, der gerne vil hækle samtlige små dyr.


Billedet er lånt her
5: Livstykke/lille vest til Freja i uld, str. 1 år (bryst 55 cm). Farve er ikke så vigtig men helst ikke alt for skrappe farver, da det ikke klæder Freja - en klar gul som denne kunne også være fin. Opskriften er gratis og kan findes lige her.
Vi vil gerne have mere end én, så er der flere, der har mod på denne, må I endelig sige til.
Tak til Mette der vil få svigermor til at lave fine babyveste til Freja.

Billedet er lånt her
6: Jansen vest str. 1 år efter opskrift købt her til billige penge. Hvis modellen viser sig at være god, er det helt sikkert en vest, vi skal have flere af, for Dortes design er intet mindre end fantastisk, hvis du spørger mig.
Tak til Rosita der vil strikke denne skønne vest til Freja. Hvis du også har mod på denne, siger jeg kun ja tak til at få en mere! (Mønstret har jeg købt, så det skal du ikke selv betale for)


Billedet er lånt her
7: Hæklet gulvpuf. Arhmen, den er så fantastisk! Men jeg har ikke nogen opskrift og aner ikke noget om, hvilke materialer, der skal til. Ved at søge på 'crochet pouf' kommer dog en masse forskellige opskrifter og DIY's, så det er vel bare med at finde den rigtige. Du kan se puffen og mange andre lige her på Etsy. Jeg lover dig, du vil også have en, når du ser dem!
Tak til Britta, fordi hun vil lave sådan en puf til mig :)

Ønskerne fremgår ikke i prioriteret rækkefølge, og jeg vil være utrolig taknemmelig, hvis du kan opfylde hvilket som helst af mine ønsker. De mere komplicerede og krævende ønsker bliver selvfølgelig belønnet med tilsvarende overdådigheder fra min side, og alle kreationer vil blive vist frem her på bloggen med link og tusinde tak til den søde afsender.

Og hvis du har en eller anden ting, som du brillierer i at strikke eller hækle, og som du tænker 'Det er da lige noget for Line eller Freja', så skal du endelig ikke holde dig tilbage med at præsentere det for mig :)

Update:  Og nu få timer senere, er alle mine ønsker blevet opfyldt.  Heldig? Ja, for pokker! Hvor er I søde, skønne og hjælpsomme i mit kære blogland!!
Jeg vil dog gerne have endnu flere af Zpagetti hængekurvene og en Jansen vest mere, siger jeg heller ikke nej til (har købt mønstret, så det skal du ikke selv betale for).

Lidt til mormor

Frejas mormor = min mor følger også med her på bloggen. Hun er selvfølgelig mest interesseret i alt det, der har med Freja at gøre, så da jeg fandt disse billeder på kameraet, taget den dag Freja blev 9 måneder, tænkte jeg med det samme, at dem ville jeg lægge på bloggen for at glæde mormoren og som tak for, at hun forleden kunne rive en dag ud af kalenderen og passe en febersyg Freja.

Jeg gemmer mig bag far, for mor siger 'BØØØH!' og er faaarlig
Jeg vover pelsen og kravler over til faaarlige mor..?
Ihhh, hun er stadig farlig - op til far igen.
Hviiiin...!
På det sidste billede ligner Freja vist mig som barn. Jeg synes, jeg kan huske et billede, hvor jeg griner på præcist samme måde. Billederne er i hvert fald lige til at blive glad af med det humør, Freja udstråler :)

torsdag den 12. januar 2012

Nye klæder til sætterkassen

Jeg havde oprindeligt lavet to matchende sætterkasser til Freja, men jeg blev aldrig helt glad for dem, fordi de var lidt kedelige. Nu har de fået nye klæder og er meget mere min stil. Jeg har limet sætterkasserne sammen, så de nu er én stor, og så har jeg beklædt bagsiden af de små rum med et mix af print fra nettet, tapet, papir og stof. Stoffet er bare limet på, som det er, med en ganske almindelig limstift. Det er SÅ nemt, og så er det også genialt, at man jo kan strække lidt i stoffet, så det når helt ud til kanten alle steder, selvom rummet måske er skævt (= sætterkasserne fra Søstrene Greene), eller jeg har været upræcis i min opmåling.


Freja havde feber i går og måtte blive hjemme. Min mor kunne heldigvis tage en feriedag og komme og passe, mens jeg læste, men det er stadig ikke helt optimalt. I dag har vi sendt hende i vuggestue med besked til pædagogerne om at ringe ved det mindste. Så jeg står standby ved telefonen og synes ikke rigtig, at jeg kan tage mig sammen til at åbne bøgerne, når jeg kan forvente at blive afbrudt hvert øjeblik.
På plussiden får jeg besøg af Anna og Lara senere - det glæder jeg mig til, for de er herligt selskab, og jeg føler mig ærlig talt noget afsondret fra den virkelige verden, mens jeg læser til eksamen... Heldigvis er de ikke bange for nullermænd, som det vrimler med herhjemme for tiden ;).

onsdag den 11. januar 2012

De sidste præmier og en to-do liste uden ende

De sidste præmier fra gaveregns-giveaway er nu sendt af sted til de heldige vindere. Det tog meget længere tid end forventet med alle de præmier, men nu skulle de simpelthen ud af verden, så jeg kan tænke på noget andet - eksamen...


Først er der præmien til Michelle, som desværre ikke selv har en blog, men som følger og kommenterer hos en masse af os her i blogland. Michelle skulle have en babytrøje, og den blev lavet i hvid jersey med elefantjersey på maven. Michelle købte i samme omgang en stor bunke lapper i grøn og rød til et patchworkslange-projekt.


Og så er der præmien til Jeannett. Jeannett vandt en bunke lapper til et pige patchworktæppe og valgte at købe lidt ekstra lapper, så tæppet kunne blive større og bruges som slumretæppe i sofaen. Her er nogle af lapperne lagt op på rad og række, så man kan se, hvordan et færdigt tæppe muligvis kunne komme til at se ud.

Og så lige apropos det der med at have gang i mange projekter midt i hverdag, eksamener, arbejde, vuggestuestart, en nu syg Freja og alt det andet, så har jeg ladet mig inspirere her til at lave en to-do liste. Du kan se den ude i sidebaren, og den er jo sindssyg! Og det er endda bare de projekter, jeg sådan lige kunne komme i tanke om siddende foran computeren. Der er vist rigeligt at tage fat på resten af 2012!

tirsdag den 10. januar 2012

Det endelige produkt

... er faktisk bare et udkast. Opgaven, jeg stillede mig selv, lød på at etablere en brandidentitet for et produkt (Yakkay cykelhjelme) overfor en bestemt målgruppe (mødre med små børn) og derefter finde en måde at kommunikere brandidentiteten ud til målgruppen. Okay, måske er det lidt for tørt alligevel... Men læs lige videre alligevel. Det bliver sjovere..

Nå, men jeg fandt i min undersøgelse, som I bidrog til, ud af, at mødre med små børn gik mere op i sikkerhed, efter de var blevet mødre. Dog viste undersøgelsen også, at mødre ikke var specielt villige til at gå på kompromis med stil i deres valg af produkter til dem selv. Andre undersøgelser bidrog til data, der fastslog, at markedsføring til mødre ofte rammer helt forkert, fordi man benytter lyserøde stereotyper af mødre som forbilleder i kampagnerne.

Disse samt en masse andre resultater og teoretisk baggrund ledte mig til at lave et udkast til en kampagne, hvor jeg spiller på vores fastlåste forestilling om 'den gode mor', som medierne og fordums tid har bidraget til. Jeg opstiller således to mødre overfor hinanden og får forbrugeren til at tage stilling til, hvem af de to, der er den mest ansvarlige mor.


1: Den travle karrierekvinde, der har prioriteret shopping til sig selv og har fyldt indkøbskurven med barn og usunde varer.

2: Den kernesunde øko-mor i det fornuftige tøj, der har købt stort ind af økologisk og grønt med barnet forsvarligt placeret i indkøbsvognen.

Så hvem er den mest ansvarlige mor af de to?


Formodningen er, at vi som forbrugere og mødre umiddelbart og instinktivt vil pege på øko-mor som den mest ansvarlige, men her kommer overraskelsen så...


Jeg synes selv, at kampagnen har potentiale, men om den teoretiske baggrund, som jo er den tørre del af mit projekt, holder vand, må vise sig på mandag. Tror I, at sådan en kampagne ville give os/mødrene et smil på læben og få dem til at huske Yakkay..?