lørdag den 31. marts 2012

Uden for mit vindue...

Min lørdag bød heldigvis ikke på de vilde tømmermænd, og jeg fik lov til at sove til kl. 10, hvor jeg efter en langsom start tog på en shoppetur med Freja. Vi gik gennem Mølleparken, som vi plejer, og der var da også et par store politivogne og nogle pressefolk, men ingen anden aktivitet. Kort tid efter stod jeg i en butik og skulle betale for at opdage, at jeg ikke havde nogen penge med - kortet lå i pungen, som jeg havde med i byen i aftes. Typisk...

Vi gik en lidt længere tur, og det eneste bemærkelsesværdige ved byen var, at der var forbavsende få mennesker på gaden. Hjemme igen grinede vi lidt af det hele og spøgte med, at højreekstremisterne nok havde fået kolde fødder og slet ikke gad møde op... En time senere så der sådan her ud udenfor mit vindue:Har du set nyheder i dag, ved du sikkert, hvad der foregik. Det var vældig dramatisk med kanonslag og kasteskyts, høje tilråb, anholdelser, ekstremt meget politi og blå blink. Freja synes, det var så spændende, at hun droppede sin lur for at sidde på min arm og råbe "dje...!, "dje..!" og pege på det store opbud og de mange lys.

På den mere hjemlige front er der også store nyheder i dag. Freja har nemlig taget sine første skridt bare ti minutter efter, hun stod selv i mere end 30 sekunder. Jeg blev så befippet og søgte Farens blik for at se, om han nu også delte oplevelsen og nåede ikke at gribe trunten, der faldt pladask på maven efter 3-4 usikre skridt. Dumme mor, altså... :)

fredag den 30. marts 2012

Gule darlings

Efter jeg har fået ryddet ud i min samling, nyder jeg synet af stofbunker, der næsten udelukkende består af mine 'darlings' = yndlingsstoffer. Jeg har fundet nogle af de allerfineste frem, og jeg starter selvfølgelig med de gule, fordi Påsken er lige om hjørnet.

Faktisk synes jeg, at det er svært at finde smukke retrostoffer i gule nuancer. Hvorfor mon det er? I hvert fald viser min nuværende samling hurtigt, at der ikke er helt så mange og helt så fantastiske gule stoffer, som der er af de andre farver. Jeg elsker ellers den farve, så det er lidt synd.


Og ja, jeg overspringshandler, men det er med god samvittighed, for jeg er næsten færdig og sidder bare og venter på en mail fra en kollega, og så kan jeg holde weekend med reunion, demonstrationer, loppemarked og kreadag :)

Forresten, hvis der er nogen der har dette stof i den gule version, er jeg meget interesseret. Jeg har selv haft det som et at de første i samlingen, men det er desværre brugt for længst.

torsdag den 29. marts 2012

Deadlines, reunion, højreekstremister og loppe-/kreadag...

... det er, hvad de kommende dage indebærer for mig.

I morgen fredag skal jeg arbejde på højtryk på en website, som skal op at køre inden mandag. Det er ikke helt let, når arbejdspladsen har gennemgået massiv omstrukturering, mens jeg var på barsel og samtidig har fået nye systemer, så jeg forventer lidt stress og sved på panden i løbet af dagen, som jo arbejdsmæssigt kun varer frem til kl. 14.30, hvor Freja skal hentes.

Fredag aften står den på reunion med mine gamle kolleger, som i stor stil har forladt afdelingen, mens jeg har været væk. Det bliver min første rigtige bytur alene uden kæresten og med mine egne venner og bekendte, siden jeg blev gravid med Freja sommeren 2010, og jeg glæder mig afsindigt meget! På det punkt har mit liv virkelig taget en drejning, som jeg gerne vil rette op på og ændre i hvert fald i nogen grad tilbage til før-jeg-blev-gravid-og-mor-tiden.

Af samme årsag forventer jeg at have tømmermænd om lørdagen. Det bliver hårdt, tror jeg, for lørdag er det ikke kun Freja, der larmer i nabolaget. Der er nemlig planlagt en kæmpe demonstration blandt højreekstremister lige omkring hjørnet. Ikke så langt herfra har man så valgt at lave en moddemonstration, så der skal nok blive ballade, tiltrods for at politiet har lovet at møde talstærkt op. Såeh... hvis der er nogen derude, der har en sofa, hvor jeg kan få lov til at sove rusen ud i fred og ro, så sig endelig til ;)

Søndag skal jeg så langt om længe være lidt kreativ med stof og symaskine. Jeg skal nemlig mødes med et par kreative kvinder fra nærområdet til en mini-kreadag, og det glæder jeg mig til. Selvsamme flok har uden det store besvær ladet sig overtale til, at vi skal en tur på årets første loppemarked på Ingerslevs, og så er den søndag simpelthen en garanteret succes.

Det er i øvrigt også på søndag, jeg trækker vinderen af min giveaway, så har du ikke tilmeldt dig endnu, kan du stadig nå det frem til lørdag midnat.


Og hvis jeg laver et indlæg i morgen, så er det en fy-skamme-sig overspringshandling... eller også er jeg bare bedre og hurtigere til mit arbejde, end jeg lige regnede med ;) Vi ses på den anden side.

onsdag den 28. marts 2012

Ønsker fra blogland #3

Jeg har igen samlet lidt lækre sager sammen, som jeg gerne vil eje, men som jeg slet ikke selv har evnerne til at lave. Du kan se tidligere indlæg med ønsker fra blogland lige her og her. Jeg laver disse ønskesedler, fordi jeg ikke kan strikke eller hækle, og jeg elsker simpelthen de kreationer, der kommer fra blogland og ind i mit hjem.


Første smuksak på listen er denne strikkede dukke, som stammer fra Lucky Boy Sunday. Kan du strikke en tilsvarende dukke, vil jeg blive ovenud lykkelig og kvittere med en mindre formue i form af stof, som i omegnen af 1.000 kr. Dukken er ret stor, ca. 65 cm høj, hvilket er en del af charmen. Billedet er lånt lige her. Du skal selv kunne 'opfinde' opskriften, og du må ikke producere flere med henblik på salg, da det vil være brud på ophavsret. Derfor 'betaler' jeg også gerne meget for denne kreation.

Tusind tak til Laura, der vil prøve kræfter med en hæklet udgave af Lucky Boy Sunday dukken. Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvordan udfaldet bliver.


Næste kreation er dette alt for lækre macbook sleeve, som Jeanette står bag. Jeg ønsker mig et sleeve i præcist de farver, som Jeanette har brugt, for det er virkelig en fantastisk sammensætning. Billedet er lånt hos Jeannette, som også linker til en opskrift på sleevet lige her.

Tusind tak til Karen Elisabeth, fordi hun endnu engang vil hækle for mig. Med hendes evner kan sleevet kun blive en succes!


Og så en bunke hæklede kugler til ophæng, allerhelst med en flamingokugle indeni, så faconen er kuglerund og uforanderlig. Billedet er lånt lige her, hvor du også finder opskriften.


Til sidst har jeg en vase, der virkelig kunne blive fin med et strikket eller hæklet cover. Det behøver slet ikke være så avanceret som billedet herover viser, men jeg vil gerne have, at den bliver ensfarvet karrygul og med en smule struktur i strikken. Billedet er lånt lige her.

Støder du på Laurids Lønborg glasbakkerne i hus, som på billedet, i gul eller æblegrøn, må du meget gerne sige til.

Jeg kunne sagtens ønske mig meget mere, men jeg starter lige med disse fire topprioriteter og håber meget, at mit blogland igen vil vise sig fra sin elskværdige side og hjælpe med at opfylde mine ønsker.

Jeg kvitterer som altid med retrostof i form af stofpakker, patchworklapper eller stofbetrukne knapper i bytte (eller alle tre ting i kombination), og hver eneste kreation fra blogland får et indlæg her på bloggen med direkte link til afsenderens blog og mange tusind tak fra mig.

Billedvæg og detaljer fra sove-/kreaværelse

Jeg har spammet min blog med stofsalg på det sidste, det ved jeg. Hvor må det dog være umådelig kedeligt for jer, der ikke er det mindste interesseret i retrostoffer, så nu vil jeg skynde mig at poste et indlæg og dermed vise, at jeg også laver mange andre ting.

Lige for tiden bliver min tid i dagtimerne opdelt mellem arbejde, stofsalg m.m. og alle mine projekter. Jeg er gået i gang med min billed-/gallerivæg i soveværelset. Jeg er ikke tilfreds endnu, så der skal rokeres lidt rundt på tingene og måske tilføjes eller fjernes nogle elementer.

Her ser I mit udkast til væggen og andre detaljer fra rummet, som fungerer som soveværelse og krearum.


Det næste store ønske til rummet, håber jeg, bliver opfyldt til min fødselsdag om en lille måned. Jeg vil nemlig rigtig gerne have et gult Mega Dot sengetæppe fra Hay til dobbeltsengen.
Stilarterne i rummet er blandede. Der er gammelt og nyt, romatisk og retro, pangfarver og pasteller, og så begynder det i sin helhed at blive et rigtig dejligt værelse, hvor jeg tilbringer meget af min tid.

tirsdag den 27. marts 2012

Retro fra min egen barndom

Hver gang, jeg er hjemme hos min mor, smutter jeg lige en tur på loftet, hvor jeg roder gemmerne igennem. Jeg troede, jeg havde fundet alle de sjove gamle ting, men jeg finder nyt hver gang. Her er nogle af de ting fra min egen barndom, som jeg har fundet hjemme i min mors gemmer, og som nu er flyttet ind hos mig.

Min storebrors vest, som er hjemmesyet af min tante med applikationer, som de så ud dengang.

Børnestrygebræt, som jeg har leget med som barn

Foeret jakke med applikationer også syet af tanten. 
Jeg arvede den vist fra kusinen, som var barn i 70erne, og jeg har brugt den rigtig meget 

Babyundertøj med skildpadder, som har været mit, da jeg var lille. 
Desværre er det alt for småt til Freja, men det kan bruges til dukken

Smuk hjemmesyet sommerkjole med lommer og bindebånd.

I mine fars gemmer har jeg også fundet nostalgi fra min egen barndom. Eksempelvis dukkehuset, som jeg istandsatte for nylig. Flere af bøgerne fra Anders Ands Bogklub, som står ovenpå skabet er også fra min egen barndom, og jeg bliver nok ved med at finde noget nyt gammelt, hver gang, jeg er på besøg.

lørdag den 24. marts 2012

Bag døren...

...gemmer sig et sandt farveorgie. Vores soveværelse er samtidig mit kreaværelse, og det begynder efterhånden at tage form som en brugbar løsning, hvor jeg efter lang tid er blevet så træt af de halve af slagsen. Her skal være hyggeligt, romantisk, indbydende og roligt alt sammen samtidig med, at rummet skal kunne bruges til mine kreative udfoldelser.
Min stofsamling, som er de stoffer, jeg selv vil beholde og bruge, har fået plads i en høj reol bag døren. Her kan jeg også rode med strygebræt og stofpakker, uden at det står i vejen for nogen af os.


Resten af rummet mangler stadig en del. Det hjalp at få kreabordet ind og malet, og det skal nok blive godt i sin helhed inden længe. Indtil da kan man ikke ikke andet end blive glad af at vende blikket mod hjørnet bag døren.

torsdag den 22. marts 2012

Brune elefanter

Har I set, at Nordisk Tekstil har valgt at genoptrykke den brune version af elefanterne sammen med de tre andre farver? Fantastisk! De siger selv, at man har taget beslutningen grundet det store ønske om netop denne farve, men der er vist ikke udsigter til, at de tager flere med i denne omgang.

Nu er spørgsmålet så bare, om jeg stadig synes, jeg har råd til et sæt i hver farve... Hmmm.. Den brune og den gule version skal herhjem og bo, det er sikkert, men kan jeg få mig til at vælge de andre fra...??

Pipfugle og forår

Jeg er lige kommet hjem fra arbejde og skiftet tøj til noget mere sommerligt samt smidt jakken. I dag er den første af slagsen, hvor der er for varmt til overtøj, og jeg elsker det! Der er virkelig forår i luften, og energiniveauet er et helt andet allerede ligesom humøret også lige er steget et par grader både grundet vejret men også fordi det ser ud til, at jeg kan få nok timer på arbejde til at få det hele til at løbe rundt trods min pause fra studiet og SU'en.


På vejen hjem faldt jeg over nogle rigtig fine pocelænsfugle 'made in china' til næsten ingen penge. Grunden til, at jeg viser dem frem nu, er, at jeg lige har læst Julies indlæg om, at hun ikke længere må sælge de fine træfugle, som hendes farfar laver, fordi de eftersigende skulle være kopier af Kristian Vedels fugle, hvilket de tydeligvis ikke er. Hvis Julies pipfugle er kopier, ja så er mine porcelænsfugle sgu også, og nu ved jeg en lille smule om ophavsret, og jeg tvivler stærkt på, at de ville få medhold i, at hverken den ene eller anden version skulle være kopi af Kristian Vedels design, som i øvrigt er smukt, men uden for min prisklasse.

onsdag den 21. marts 2012

Pakker til og fra blogland

For laaang tid siden modtog jeg en rigtig fin pakke fra Lise, som havde hæklet nogle lækre Zpagetti hængekurve til mig som svar på mit ønsker fra blogland indlæg. Jeg er stadig helt vildt benovet og glad for, at I har taget så godt imod de indlæg og laver så fine ting til mig, der jo ikke selv kan hækle eller strikke. Der kommer nok snart et nyt af slagsen, for jeg kan blive ved med at ønske mig noget :)Lises kurve bliver brugt i forbindelse med mine syprojekter. Den ene indeholder reststof og stof, der skal sælges eller byttes væk, og den anden indeholder mine ufærdige syprojekter.

I forbindelse med at jeg skulle tage billeder til dette indlæg, fik jeg øje på et projekt, der har ligget virkelig længe og prikket til min dårlige samvittighed. Det er en trøje til Mettes datter Karen, som Mette vandt i en giveaway for længe siden, men som jeg bare ikke har kunnet få til at lykkes. Det er også derfor, jeg aldrig laver ting på bestilling. Heldigvis har Mette været meget tålmodig med mig, og i dag har jeg så lavet trøjen færdig, så den kan komme hjem til sin retmæssige ejer.


Lise lavede et par små kurve til at stå på bordet af resterne af Zpagettigarnet. Den ene bliver brugt i Frejas legekøkken som frugtskål, og den anden bruger jeg til trådruller. Tusind tak Lise. Jeg er meget tilfreds med kurvene, og jeg er så glad for, at du kunne bruge stoffet, du fik i bytte.

tirsdag den 20. marts 2012

Så langt SÅ godt...

Jeg er SÅ glad for resultatet af mit malerarbejde i dag. Jeg kunne ikke lige vente med at tage billeder til i morgen, hvor dagslyset nok ville gøre en del for resultatet, så I må lige bære over med endnu et indlæg i dag samt nogle billeder af mit nye skrivebord i dårligt lys.


Jeg valgte at male bordet, så de mest medtagede flader fik maling, men undlod at male alt, fordi jeg synes, kontrasten mellem det malede og træet er fantastisk flot. Farven er lyseblå og passer SÅ godt til træfarven.

Bordet tørrer stadig, og derfor har jeg ikke stillet ting på plads og gjort det hyggeligt endnu, men jeg kan da lige fortælle, at det befinder sig i vores soveværelse, som også er mit kreaværelse. Mit hængeskab fra køkkenet får en plads over skrivebordet, og stofsamlingen er reduceret på det kraftigste og har fået sin egen reol i samme værelse. Mine andre planer for soveværelset inkluderer en billedvæg og nogle skønne fødselsdagsønsker, som jeg jo kun kan håbe, at jeg får opfyldt (jeg runder 30 om præcist en måned).

Bordet skal stå et par dage, mens malingen hærder, og jeg holder øje med, om det fortsat dækker ordentligt. Derefter skal bordpladen have noget klar lak, så den kan holde til at blive brugt rigtig meget. Jeg har nemlig planer om at komme i gang med symaskinen igen inden længe - yay! :)

+ 200 læsere og male, male, male

Jeg har lige rundet 705 faste læsere her på bloggen. Det er 200 nye faste læsere på mindre end to uger! Det er helt fantastisk, og tro mig, jeg har siddet og jublet indeni, hver gang antallet steg.
Jeg sætter så umådeligt meget pris på hver og en af jer, der vil følge med, og jeg har allerede planer om endnu en giveaway, så snart den nuværende ender den 1. april. For det skal virkelig fejres, og I skal belønnes.


Dagens projekt består af malerarbejde. Det er et absurd kedeligt billede, det ved jeg, men det endelige resultat skal nok blive godt, når jeg lige har givet det ti lag mere eller noget i den dur, og så kommer der nogle mere interessante billeder på bloggen. Kan du mon gætte, hvad jeg er i gang med at svinge penslen over?

mandag den 19. marts 2012

Min mors samlinger

Mon samlermani er arvelig? Min far har altid været samler på den der 'jeg smider ikke noget som helst ud' -måde. Jeg har egentlig aldrig oplevet min mor som samler, men hele tiden haft en forestilling om, at jeg var et konfliktfyldt blandingsprodukt mellem min køb-og-smid-væk-mor og min ekstrem-samler-far.

Okay, min mor gemmer ting, der har en tydelig værdi, og hun har også reoler fulde af bøger, men samler? Nej.. og så dog... De sidste par år er der nemlig dukket samlinger op rundt omkring hjemme hos min mor i form af keramik og glas.

Holmegaard Palet (min absolutte favorit, som jeg virkelig gerne selv ville eje)
Rørstrand Picknick
Rørstrand My Garden
Cathrineholm og Lyngby Lotus (kun en lille del af samlingen)
Rørstrand forskellige serier
Lyngby Danild glasurfarvet 1958
Lyngby vaser bl.a. svejfede
Lyngby Farsø / Diverse designplast / Lyngby Grønstribet / Lyngby riflede vaser (kun et udpluk)
Min mor og jeg samler dog vidt forskelligt. Hun nyder at bruge lang tid på at opbygge en samling, finde de rigtige fund og gode køb, hvorimod jeg vil eje det hele med det samme, og så snart jeg får øjnene op for en ny serie.
Eksempelvis er jeg som sagt noget misundelig på min mors Holmegaard samling af Palet-serien, hvor jeg gerne ville eje olie/eddike flasker, kaffe- og thekrukker, salt/pebersæt og de smukke vaser, som min mor har i blå, orange og gul. Krydderikrukkerne i denne serie har min mor ingen af, men de er også virkelig smukke.

Jeg skal helt sikkert kigge efter de ting på sommerens loppemarkeder og så i øvrigt tage ved lære af min mor og kun købe, når prisen gør det til et 'godt køb'.

Er du også samler, opfostret af samlere?