torsdag den 31. maj 2012

Stofpakker til salg

Nu har jeg fået sammensat en god portion fine stofpakker, som jeg har lagt til salg i shoppen. Det plejer at gå stærkt, så hvis du er ude efter noget bestemt, kan det være en ide at skrive en andenprioritet i din bestilling, skulle den første pakke være solgt allerede.


Modtager jeg betaling fra dig samme dag, som du bestiller, kvitterer jeg som tak med en lille overraskelse i din pakke. 

Shoppen finder du lige her eller i menuen øverst på siden.
Der er 18 pakker til salg og måske flere på vej.

Sengeborde i 70er stil

I går fik vi langt om længe sat vores sengeborde op, og Freja hjalp til med vaterpasset. Jeg er så glad for at have fundet denne smalle 'bogkasse', som for mig er en opdateret udgave af 70er sengene med indbygget sengegavl og borde. En almindelig kvadratisk bogkasse virkede malplaceret, men denne løsning er perfekt. Mit sengebord bærer præg af interesse for det æstetiske. Kærestens side bærer præg af interessen for hans fag, hvor faglitterære bøger bunker sig op som  ønsket godnatnatlæsning.Det er ikke, fordi det tog lang tid at hænge hylderne/kasserne/bordene op, men malerarbejdet tog en krig.. fordi jeg ikke lige gad bestille spraymaling på nettet og vente på det - dumt! Så jeg kan hermed dele min erfaring med Beltons anden spraymaling, som hedder Belton Spectral - sikke noget møg! Du skal med andre ord altid vælge Belton Molotow. Jeg endte med at opgive og male med rulle og akrylmaling i stedet, og det blev da helt bestemt også pænt, men min erfaring siger mig, at det ikke kan tåle alverden, så nu må vi se.
Soveværelset er stadig 'in progress' (ligesom alt andet). Jeg skal blandt andet finde stofledning til kuglelamperne, lave billedvæggen og sy betrækket til skumpøllerne færdigt. Det bliver en blandet stil med moderne retro, grafiske udtryk og farver holdt primært i lyseblå, karrygul, sort og hvid - suppleret af en farverig billedvæg og min stofsamling, der også er et farveorgie uden lige. Jeg tror, det bliver et rigtig fint og hyggeligt værelse.

onsdag den 30. maj 2012

Skal... skal ikke...?

I sidste uge kastede jeg mig over projekt-ombetræk-retrostol. Det var ikke så nemt, som jeg troede, og jeg har bandet meget over projektet, der drillede, fordi møbelstoffet ikke kan strækkes/formes det mindste. Men trods problemerne er jeg nu glad for, at jeg gjorde det, for det sorte læder er slet ikke mig.


I dag stod jeg så og klargjorde stof til kommende stofpakker (nogle virkelig flotte nogen, hvis jeg selv skal sige det), og så fik jeg en ide. Hvad nu hvis jeg ombetrækker den anden stol i det blomstrede stof, som er kraftigt og smudsafvisende som møbelstof, men har lidt polyester iblandet, så det kan give sig lidt?
Det var en af de der idéer, der sætter sig som øjeblikkelige sommerfugle i maven, og kriblen i fingrene for at komme i gang, fordi den er så god! ...og så alligevel ikke... For stoffet passer ikke lige umiddelbart ind herhjemme, og er det nu også min stil med en mormor-blomstret retrostol..?
På den anden side kunne den ende med at blive helt fantastisk i det smukke lyserøde stof og det mørke træ som kontrast og ramme.

Nu er spørgsmålet så... Skal.. skal ikke??

tirsdag den 29. maj 2012

Flere frottéshorts

Dette par er egentlig de første, jeg gik i gang med, men jeg lavede simpelthen så mange fejl, fordi jeg ikke kunne koncentrere mig om projektet, mens vi sad og hyggesnakkede samtidig. Derfor var jeg lidt i tvivl om hvorvidt, de egentlig skulle syes om. Nu er jeg i midlertid kommet til den konklusion, at de er okay, som de er - Freja elsker dem, og så kan jeg gøre mig mere umage med de næste par i stedet for at køre sur i disse.

Og selvom det er mere praktisk med jersey i livet, som jeg lavede på det andet par, så kan jeg meget bedre lide udseendet af denne version, hvor kanten bare er foldet - stadig med et bredt elastik.

Billederne af Freja er fra pinsen, hvor vi tog på en lille udflugt til et lokalt springvand - hvilket barn elsker ikke at pjaske med vand :)

søndag den 27. maj 2012

Frottéshorts

I går tilbragte jeg dagen indendørs i hyggeligt selskab og med syprojekter. Mit projekt for dagen var at lave shorts af de alt for lækre mindre stykker frotté, som jeg fik af Mette/ByPehrson for et par måneder siden. Det første par er nu færdige, og Freja har godkendt dem.
Mønstret er fra Ottobre, sommer 2012, hvor jeg har ændret lidt på det ved at indsætte jersey i livet, hvori der ligger et bredt stykke elastik. Derudover har jeg taget en del af taljehøjden foran og knap så meget bagpå. På den måde kom de til at passe bedst til en blenumse.

Der er klippet op til mange flere par allerede. Du kan se det smukke frotté, som jeg fik af Mette, lige her.

fredag den 25. maj 2012

Retro dukkeudstyr

Freja er begyndt at interessere sig for dukker og hele processen med at give dem tøj på og putte dem, så nu skal vi have fundet alt dukkeudstyret frem - jeg har allerede anskaffet lift, seng og klapvogn.
Jeg arvede fra min kusine en fin dukkekravlegård og skråstol med det skønneste elefantmotiv, som har været gemt væk indtil nu.

Efter en grundig rengøring og lidt istandsættelse er begge dele så gode som nye, og så må vi se, om Freja kan hitte ud af at bruge det, når hun hverken kender til kravlegård eller skråstol fra sig selv. Indtil videre bliver kravlegården brugt til opbevaring af bamser og bløde bolde.

Freja er ved at have en ret stor samling fantastisk retro legetøj - jeg bliver helt glad i låget af at se mig omkring inde på hendes værelse.


torsdag den 24. maj 2012

Dukketeater med dukker

Jeg lavede jo for ikke så længe siden et indlæg med en anbefaling af Moster Anne, som sælger super fine retro ting og sager på nettet... men jeg købte jo også selv noget i hendes netbutik, og bad jer prøve at gætte, hvad det var. Der var ingen, der gættede rigtigt ;)

Det var nemlig dukkerne til Frejas dukketeater, jeg måtte have herhjem og bo. Se bare, hvor fine de er sammen med dukketeatret, som jeg fandt i en lokal genbrug til ingen penge. Mon ikke vi får en masse sjov ud af at lege med det, når Freja bliver lidt større.
onsdag den 23. maj 2012

Elefantastiske Freja

Her kommer lige et par billeder af Freja i den nye elefanttrøje på en skøn onsdag morgen med fantastisk morgensol.


Hav en dejlig dag derude :)

tirsdag den 22. maj 2012

Tommelise trøje

Endnu en trøje har set dagens lys. Elefanttrøjen fra sidste indlæg er også færdig men er våd efter vask, så den må lige vente.
Jeg kan stadig ikke finde ud af coverlock-funktionen på min maskine. Der er nok for mange lag i halsen, hvor jeg har indsat jerseypiping, for maskine kan simpelthen ikke komme igennem, uden at nålene knækker, og så er der problemer med, at en af overtrådene hopper ud af trådspændingen og jerseyen skrider i de tyndere lag, såeh... ja, det er altså endnu ikke perfekt, men jeg kan leve med resultaterne.
Det irriterer mig bare... som i helt vildt! Hvis der sidder en coverlock ekspert derude, som har lyst til at tjene lidt penge, vil jeg super gerne have et personligt kursus.

mandag den 21. maj 2012

Elefantastisk

Endnu en jerseytrøje med raglanærmer har set dagens lys herhjemme, og uden at ville lyde alt for selvtilfreds, så tror jeg, at dette er noget af det fineste, jeg nogensinde har lavet til Freja. Det går som en leg at sy hele molevitten med overlock og det bliver bare så flot et resultat.
Jeg mangler lige en gul sytråd, der matcher ribben, og så skal jeg have gang i Coverlock-funktionen til at lave oplæg i bunden, og halsribben skal også lige stikkes ned, men det er småting, når jeg allerede nu kan se, hvor elefantastisk trøjen bliver - og så med de elefanter i jersey. Mums!søndag den 20. maj 2012

Raglantrøje med kløver og jerseypiping

Det er ikke meget, jeg får produceret på det kreative område i øjeblikket. Tiden er bare ikke til det, og ideerne og nye projekter hober sig op herhjemme. Næsten færdig er jeg dog blevet med en enkelt trøje af mange.
Trøjen er med raglan-ærmer med brun jersey-piping og i det fine gule kløver-jersey. Jeg mangler bare lige halsribben, og så er den færdig. Der er et par ting ved konstruktionen, der skal ændres, når jeg skal sy næste trøje, og jeg ville gerne finde en knap så mørk brun rib, men i bund og grund er jeg godt tilfreds, og tænk en gang - den er også pæn på vrangsiden! ;)
fredag den 18. maj 2012

På en højhellig torsdag

I min vindueskarm ligger lige nu et par smukke opslagsbøger fra 60'erne om det at være kvinde med alt, hvad det indebærer (de er virkelig underholdende = 60ernes syn på kvindekønnet) sammen med et print fra Etsy, min kuglelampe og Casalinga vaser. Lyset i dag inspirerer til at tage billeder, så det måtte lige foreviges.
I går gik turen trods regn, blæst og hagl til kræmmermarked på Tangkrogen. Hér mødtes jeg med Anette med netbutikken Godt Brugt og hjem kom den fineste gamle dukkeklapvogn til Freja. Jeg fandt også lidt lækre retromøbler til dukkehuset, som jeg jo har planer om at indrette, når Freja bliver større.

onsdag den 16. maj 2012

Kedelig krea + lidt neon

Ja, det er ikke det mest interessante, jeg har brugt min kreatid på de sidste par dage. Der skulle laves hynder til vores 7er stole, som Faren har arvet efter sin farmor, og de skulle ikke være for vilde i udtrykket men være praktiske, vaskbare og ret enkle.

For at bryde lidt med det traditionelle, valgte jeg at lave firkantede hynder fremfor de sædeformede. Det fungerer faktisk meget fint og giver 7erne et opdateret look. Derudover legede jeg lidt med brugen af neon som kontrast i form af pyntesyninger på hyndebetrækket. Hver hynde har fået sit eget mønster med neongule sømme, som også er brugt på undersiden ved lukningen.


Kan du se, hvilke to, der blev syet, efter Freja havde haft fat i stoffet?
Der er også et par mere interessante projekter undervejs, men jeg vil vente med at vise dem frem, til de er færdige. Her er dog et sneak peak - kan man mon se, hvad det er, jeg er i gang med?mandag den 14. maj 2012

Fra mig til dig #2

Så er det blevet tid til endnu en anbefaling af en online butik med favorit retro og andet lækkert. Denne gang er turen kommet til Godt Brugt, hvor jeg blandt andet har købt mine Wiinblad plakater og andre lækre sager i tidens løb.
Anette sælger en masse fantastiske loppefund. Jeg er især vild med hendes retro til børn, hvor hun har samlet nogle virkelig skønne ting. Se fx dukkevognene og dukkeklapvognene. Er du på udkig efter tekstil, skal du kigge under kategorien 'alt det andet'. Og husk lige at kigge forbi møblerne, for hun har alt lige fra teaktræskommoder til trefløjede spejle.


Jeg faldt selvfølgelig også over noget, jeg måtte eje, da jeg besøgte siden for at lave dette indlæg. Typisk mig, men jeg fortryder intet, for jeg er smaskforelsket. Kan du gætte, hvad jeg købte? - Det indgår i kollagen ovenfor ;)

Maj-lopper

De sidste par søndage har jeg gjort mig nogle rigtig fine markedsfund. Der er både lidt til mig selv og Freja, selvom det nok er børneindkøbene, der har en tendens til at dominere.Orange lotus emaljekande til næsten ingen penge og i perfekt stand efter en rengøring og fire orange lotus tallerkner, som jeg byttede med Pernille mod mine blå af slagsen. Jeg søger stadig alle dele Lyngby porcelæn med orange lotus, så sig endelig til, hvis du ligger inde med eller ser noget.
...
Fin gammel madkasse med sødt motiv og en bunke lækkert tøj til Freja. Jeg er særligt forelsket i frotte trøjen med kløvere, hvilket vel ikke kan overraske nogen.. ;)
...
Den mest fantastiske dukkelift, som jeg fandt på marked i går sammen med Anna. Den er selvfølgelig til Freja og allerede indviet af bamser og dukker, som har fået en gåtur rundt i lejligheden. 
Jeg fik vist aldrig fortalt, at der kun gik en uge fra Frejas første skridt, til hun kunne gå overalt?! Og nu løber hun rundt, som havde hun aldrig lavet andet.
...
Og til sidst en fin gammel sybog fra 1972 med mønsterark og det hele, som måske ender med at blive brugt flittigt, hvis jeg nogensinde får tid til at sy. Måske skal Freja snart på miniferie hos mormor igen ;)

torsdag den 10. maj 2012

Fra mig til dig #1

Jeg har en hel bogmærkemappe med links, som har fået titlen 'online retro'. Hvert link fører til en netbutik, der forhandler fantastiske retrolækkerier i form af stof, interiør, legetøj og meget meget mere.  Disse links har jeg besluttet mig for at dele med jer mine søde læsere, så I kan købe alle de ting, jeg ikke har plads eller råd til. Jeg har været flittig kunde hos dem alle i et godt stykke tid, og nu er det jeres tur. Rigtig god retro-shopping!

Første lækkerbisken i rækken er MosterAnne.dk, hvor jeg har udvalgt sagerne nedenfor som mine favoritter i shoppen lige nu. Jeg har også købt en af tingene - mon du kan gætte, hvad det er?

Vinder af Malika & Rosa giveaway - og et lille tip


Og vinderen blev Kirsti med bloggen byKirsti. Kirstis favorit er det gule jersey med brune aber. Jeg håber det og en masse andet lækkert stof finder hjem til dig inden længe. Send mig en mail på xo@xoeinding.dk, så bliver du begavet med et gavekort til fantastiske Malika & Rosa. I andre kan i øvrigt stadig nå at være med i Kirstis fine giveaway lige her.

Og så et lille tip til jer, der laver tilsvarende store giveaways med mange deltagere. Det er et afsindigt stort og tidskrævende arbejde at tælle alle lodder op for derefter at lade Random.org tage sig at udvælgelsesprocessen og så tælle igen eller notere undervejs, så derfor har jeg fundet på en alternativ metode, som letter arbejdet betydeligt. Jeg bruger stadig Random.org men se nedenfor, hvordan jeg gør det meget lettere og mindre tidskrævende at trække den ene vinder ud af tusinde lodder, uden at det går mindre retfærdigt til.

Kopier samtlige kommentarer over i et Word dokument. Når der er mange kommentarer, vil det være nødvendigt at trykke 'indlæs flere' mange gange, før du får dem alle vist.Noter dig, hvor mange sider dit færdige Word dokument fylder. Fx 41 sider i alt. Brug derefter random til at vælge et tal mellem 1 og 41. Nu har du kun én side med kommentarer. Tæl lodderne på denne side sammen. Fx 27 lodder i alt. Brug random til at vælge et tal mellem 1 og 27 og tæl derefter ned til din vinder på den udvalgte side.

Nu har du fundet din giveaway-vinder med minimum tidsforbrug og besvær for dig men samtidig på en lige så retfærdig/tilfældig facon. ;) Jeg tjekker desuden altid, om min vinder har opfyldt de opstillede krav. Er det ikke tilfældet, trækker jeg en ny vinder ved at gennemføre ovenstående igen.

onsdag den 9. maj 2012

Min samling er til salg..

... sådan i store træk i hvert fald. Jeg har brugt dagen på at lægge en gigantisk mængde retrostof i shoppen. Der er tale om store stykker, da jeg synes, det er synd at klippe dem op, hvis du vil bruge dem til større projekter.
Og der en masse darlings imellem, som skal have nye ejere, så kig forbi. Der er i langt de fleste tilfælde kun ét stykke af hvert stof, og det er først til mølle.


Og så er det i dag sidste chance for at deltage i min giveaway i samarbejde med Malika & Rosa. Du kan deltage lige her.