torsdag den 30. august 2012

Giveaway: Jersey fra Malika & Rosa

Der er vist ingen tvivl om, at vores blogland har fået øjnene op for jersey og alt det lækre tøj, vi kan lave til børn i det lækre stof, som bliver produceret med smukkere og smukkere prints. Jeg møder alligevel kreative mødre i blogland, som endnu ikke har mod på at kaste sig ud i at sy i jerseystof. Det skal denne giveaway bidrage til at ændre på, og så vil jeg i samme omgang gøre opmærksom på, at der også findes danske forhandlere af lækkert jersey - blandt andet vores alles Malika & Rosa, som sponserer denne giveaway.


Der er 4 præmier, og der bliver trukket 4 vindere. 

Præmierne består af det nyeste Ottobre Magasin, som er et absolut must, hvis du vil have rigtig gode jersey mønstre samt et stykke jersey, der er stort nok til de fleste projekter. Ottobre magasinerne kan du abonnere på, eller du kan købe dem enkeltvis fx via Malika & Rosa. De indeholder hver især et utal af super gode mønstre. Se mere fra denne udgave af magasinet lige her.

Jersey stofferne er nogle af de nyeste i Malika & Rosa's webshop, og jeg har her valgt mine fire favoritter blandt de rigtig mange smukke stoffer i shoppen.


FOLKLORE HJERTER + OTTOBRE MAGASIN
TURKIS RETRO BAMBI + OTTOBRE MAGASIN
DALAR HESTE + OTTOBRE MAGASIN
JUNGLE DYR + OTTOBRE MAGASIN
Vinderne vil desuden få et stykke af disse fine bånd med retro bambier med i pakken.Deltagelse forudsætter, at du er offentligt registreret læser af Xo Ein Ding via Google Friend Connect. 
Du kan tilmelde dig via Google elementet i sidebaren.

1 lod til registrerede læsere
  eller
5 lodder til registrerede læsere, som linker til giveaway'en med billede via egen blog. Brug billedet ovenfor. 
Skriv i kommentarfeltet, hvor mange lodder du deltager med - 1 eller 5,
og lad mig vide, hvilket stof, der er din favorit, så jeg bedst muligt kan opfylde vinderenes ønsker.

Husk at skrive din mailadresse, hvis den ikke er let tilgængelig andre steder.  

Du kan deltage frem til midnat den 13. september.
Held og lykke! :)
Der er nu lukket for deltagelse.

Undlad venligst at lægge mere end én kommentar. Kan du ikke se din kommentar, kan det være fordi, der er mange af slagsen, og derfor skjules de sidste. Tryk 'indlæs flere' indtil du ser alle kommentarer, hvis du vil være helt sikker på, at du deltager.

onsdag den 29. august 2012

Med lys og lygte..

..har jeg ledt efter disse smukke børnestoffer gennem det sidste år. Nu har jeg endelig fået fingrene i nogle fine store stykker fra Husflid, og ihh, hvor er de altså fantastiske! Det er som om, jeg lige blev en lille bitte smule mindre syg af at modtage den pakke! (Freja og jeg har været syge siden fredag og elendigheden hærger herhjemme, hvor også Faren må tage fri fra arbejde, fordi jeg ikke har kræfter til at tage mig af en syg Freja alene).

De sejlende børn har jeg allerede en bid af med større motiv fra et pudebetræk. Desværre har det fået en blækplet, så jeg er ovenud lykkelig over at have fundet det i næsten mint condition hos Husflid.

Og så røg der også lige et enkelt blomstret med i kurven, selvom jeg egentlig ikke tilføjer nyt til den samling længere, men dette var bare så fint, at det måtte hjem og ligge på hylden og pynte, indtil jeg giver mig i kast med blomstrede projekter.

søndag den 26. august 2012

Min bumling lampe og et sats

Jeg er super glad for den svenske Bumling lampe fra 70erne, som jeg har fået af min mor. Den hang i mit barndomshjem, og dengang var den gul. Da indretningen så pludselig skulle være hvid i hvid, blev den og dens søster desværre spraymalet hvide, og jeg vil så gerne have den tilbage til den originale farve.
Desværre kan det vise sig, at man har slebet på den originale maling forud for spraymalingen, og desværre er det ikke plastmaling, som ved Kristins flowerpot, så det kan ikke bare lige skrabes af.
Jeg har googlet og googlet og fundet frem til et par metoder, som jeg måske kan have held med. Hvis det ikke virker, kan jeg altid male den om. Jeg vil dog gerne have den i højglans som originalen, så det vil også betyde, at jeg skal ud og lede efter en anden spraymaling end min elskede Belton Molotow.

Hvad siger I - kunne det ikke være fantastisk fint, hvis den blev gul igen?

Foto: ButikRetro

Foto: Boligmagasinet.dklørdag den 25. august 2012

Skrivebordsstolen to die for

Jeg leder efter en ny stol til mit skrive-/sybord, men det er altså lidt svært at finde noget ordentligt, synes jeg, og de halve løsninger, som jeg prøver at udradere, skal jeg ikke have flere af. Havde jeg nu haft 3500 kr øremærket til en stol, havde jeg med det samme købt Hay's about a chair i skrivebordsudgaven - med hjul, for nøj, hvor er den fin!

I stedet leder jeg videre efter noget der ikke er for plastik moderne, noget enten klassisk eller skæv vintage, med hjul, justerbar siddehøjde og uden armlæn til rimelige penge. Jeg har fundet en, der er ret fantastisk, eller kunne blive det, men så skal jeg på en længere køretur i min ikke-eksisterende bil, såeh... Anbefal gerne, hvis du kender til noget lækkert, der lever op til førnævnte.fredag den 24. august 2012

Min zigzag fodskammel

Langt om længe har jeg fået ombetrukket min egen skammel med det fine zigzag stof. Jeg gav en af min mors skamler samme omgang i sommerferien med stof i en anden farvekombination, som jeg havde fortrudt købet af, men som min mor heldigvis kunne bruge. Du kan se den anden skammel lige her.

Jeg er til gengæld helt vild med den gule/hvide zigzag, og så i kombination med det mørke træ... Ih, hvor synes jeg, den er blevet fin. Nu skal jeg bare finde ud af, om den skal have hjemme i stuen eller soveværelset.
torsdag den 23. august 2012

Kontraster

Mens der gennem den seneste tid er flyttet flere og flere nuancer af lyseblå ind i mit hjem, er der også blevet behov for en kontrastfarve, så jeg ikke bliver overmandet af pastelfarver. Den absolut dominerende kontrast, som jeg er helt forgabt i, er den varme gule og orange, som altid finder vej ind i indretningen, så snart der dukker noget lyseblåt op.

Jeg elsker de gamle lamper, som I nok kan se, og så er jeg vild med kombinationen af det nostalgiske og klassiske, de milde farver, kontrasten og de grafiske elementer i kombination. Sammen skaber de ro men også kant i indretningen.


 Casalinga vaser med orangegule blomster
Would Wood træhuse med farvekontraster
Print fra Etsy med gule og blå detaljer kombineret med et grafisk islæt
(Stuen)

Spraymalet arkitekt-standerlampe fra Tiger
Smukke vintage Cathrineholm skåle med orange lotus
(Stuen)

Spraymalet værkstedslampe fra 70erne
Opslagstavle beklædt med grafisk zigzag stof i gul
(Kreaværelset)

Spraymalede klassiske sodavandsflasker (Annas)
Arkitektlampe fra 70erne i original orangegul farve
(Stuen)

Udover de viste kombinationer, findes de også i større format herhjemme, fx i sove-/kreaværelset, hvor mit gule Hay Mega Dot tæppe skaber fin kontrast til de mange lyseblå elementer, som min kreaplads består af, og min nye lotus skål fra Lucie Kaas kommer helt sikkert også til at bidrage med en kontrast i samme stil.

onsdag den 22. august 2012

Den der lampe

I var ret vilde med den dersens lampe, jeg viste frem i mit indlæg om hyggekrogen, så her kommer lidt uddybende information til jer, der selv vil have fingrene i sådan en sag.
Lampen var rød, købt i Tiger og kostede 199 kr. Spraymalingen er Belton Molotow Baby Blue. Det kræver kun en enkelt spraydåse at spraymale hele lampen, og sprayen koster 39 kr.

Jeg har fjernet løsdele som fjedre og spændeanordninger og afdækket ledningerne med vita wrap, som er nemt at få af igen, uden at det efterlader limrester. Derefter har jeg spraymalet lampen over det hele - udendørs og med maske på! Efter et døgns afdampning var den klar til stuen, hvor den står nu.
tirsdag den 21. august 2012

Mit klædeskab

Nu bliver jeg aldrig modeblogger eller noget, der ligner, men jeg synes alligevel, at jeg vil vise nogle af mine yndlinge frem fra klædeskabet. Som du nok vil opdage, er det meste vintage, hvilket kun gør, at jeg synes endnu bedre om det.

Der er primært tale om overtøj og tasker, da jeg skifter meget ud i den anden del af garderoben efter sæson og humør. Men her er mine yndlinge, som overlever sæson efter sæson.


Vintage Frye kernelæderstøvler fra USA
- kostede en formue + told, men jeg elsker dem.


Vintage skuldertaske i læder. Købt for 50 kr. i en lokal genbrug.

Vintage kappe i uld med hætte, lånt/arvet efter min mor.

Vintage lædertaske/-mappe med plads til den bærbare,
købt for 250 kr. i lokal vintage forretning.

Storm og Marie kappe i rustfarvet uld med trekvartærmer.
Fin med albuelange handsker om vinteren.

mandag den 20. august 2012

Mini makeover

Mit hængeskab, som rummer en del af vintage børnestof-samlingen, har fået en mini makeover i dag ved at jeg har malet skufferne. Jeg kunne simpelthen ikke få mig til at male hele skabet eller skifte grebene ud med noget sukkersødt moderne, så dette blev løsningen.

En eller anden dag i nær fremtid, når jeg har fået styr på detaljerne, skal jeg have lavet et indlæg med billeder af hele krea'rummet'. Indtil videre kommer de i små udsnit som disse, så jeg kan gemme rodet og alt det ufærdige uden for linsens rækkevidde ;)
lørdag den 18. august 2012

Hyggekrog

Der er sket lidt nyt i stuen. Først og fremmest har vi flyttet lidt om på tingene, og det har givet plads til en ny hyggekrog. Her står 50er lænestolen, som jeg købte i sommerferien, og som vi fik færdigistandsat i aftes sammen med en standerlampe fra Tiger. Lampen var rød før, og har nu fået en gang spraymaling i nuancen baby blue. Lotus skålene fandt jeg også i sommerferien, og de pynter nu i vindueskarmen.


tirsdag den 14. august 2012

Teknisk assistance til bloglovin søges

Jeg får ikke opdateringer/feeds om nye indlæg, eller det vil sige, jeg får enkelte med stor forsinkelse, fx opdaterede den med intet mindre end 11 nye indlæg fra Junette i går, og det er jo over en længere periode, jeg så er gået glip af Junettes nye indlæg. Det største problem ligger dog i, at langt de fleste af de blogs, jeg følger fast, slet ikke ryger igennem maskineriet i bloglovin, og så ser jeg jo ikke, at I har lavet nye indlæg. Er der andre, der oplever problemet, eller er der mon nogen, der ved, hvad problemet kan være, og hvordan det løses?

Jeg har prøvet en ny browser, logget ud og ind, ventet 24 timer i tilfælde af, at det var deres servere, der skulle opdateres og nu ved jeg ikke, hvad jeg ellers kan gøre...?


Alt for nuttet

Jeg udvider stadig min jersey-samling med fantastiske stoffer, som jeg næsten ikke nænner at bruge. Jeg har dog stort set opgivet at købe jersey i Danmark med ganske få undtagelser, fordi det er af alt for dårlig kvalitet - mister farve og bliver nusset, og i nogle tilfælde smitter det så meget af på sig selv, at motiverne er nærmest ødelagt efter første vask.

Min seneste jersey-investering er fra Ottobre Design og alt for nuttet - også i bogstaveligste forstand, da det er lidt tøsepige tuttenuttet efter min smag, men jeg kunne altså ikke lade være med at smide det i kurven alligevel, da jeg surfede rundt blandt mine yndlings jersey-forhandlere på nettet.
Med den rette kontrast kunne det sikkert blive lidt mindre nuttet, og ellers har jeg ladet mig fortælle af Anna, at alle små piger før eller senere kommer til at elske ALT, hvad der har med prinsesser at gøre! Og når Freja når det stadie, så har jeg stoffet :)De tre stoffer på billedet ovenfor ligger allerede i min samling og kan også købes hos Ottobre Design. Aberne med rosa baggrund i brun og orange er retrolækkert, når det er bedst. Det ligger klippet op til en trøje til Freja + en til salg. Oldemorfirkanterne brugte jeg jo til en anden trøje, sidst jeg havde gang i overlockeren, og det fine (og superbløde og tykke) jersey med blomsterfeer har jeg endnu ikke taget hul på. Det gør heller ikke noget, at Ottobre Design sender til Danmark for småpenge - jerseyen er desuden alle pengene værd sammenlignet med de danske kvaliteter.
(Ps. Ingen sponsorerede anbefalinger hér. Jeg vil bare gerne dele min oprigtige begejstring med jer)

mandag den 13. august 2012

Unisex patchworktæppe

Det er ved at være meget længe siden, jeg sidst har lavet et af mine patchworktæpper, men nu skulle det være, og i aftes kom dette tæppe i juniorstørrelse til verden.
Tæppet er lavet til at kunne bruges af både piger og drenge og er i samme stil som mine andre børnetæpper. Alle lapperne er vintage stof eller genoptrykt vintage, og bagsiden er noget af det lækreste vintage flonel, jeg nogensinde har set.

Tæppet er quiltet i patchworksømmene med transparent sytråd, og kantsømmen, som både fungerer som quiltning og pyntesøm, har jeg valgt at lave orange for at opnå en tydeligere afslutning af tæppet med en klar kontrast, der passer godt til både for- og bagside.Jeg er ikke så aktiv på bloggen i disse dage. Der sker en hel masse spændende, som jeg nok skal fortælle om senere. Lige nu fylder det bare så meget, at jeg slet ikke kan samle mig om at blogge... og så hjælper det heller ikke på sagen, at overlockeren er sendt på værksted, så det er ret begrænset, hvad jeg kan sy.

onsdag den 8. august 2012

Retro spil til børn

Søndagens besøg på Ingerslev (loppemarked her i Århus) gav ikke det store udbytte til mig selv, men jeg går aldrig tomhændet derfra, for jeg kan altid finde noget til Freja. Denne gang blev det til en bunke lækre børnespil fra 'dengang' til 5 kr. stykket og en masse Pixi bøger, hvoraf jeg husker flere af dem fra min egen barndom.
Særligt ballonspillet, som er illustreret af Miffy's fader Dick Bruna, er jeg super glad for. Jeg vil gerne bevare det som spil, men jeg tror, jeg vil tage kopier af illustrationerne, der er ca. A4 størrelse og sætte dem i ramme, så vi også kan glæde os over de fine motiver, når vi ikke lige har spillet fremme.