lørdag den 29. september 2012

Ønsker fra blogland #4

Det er faktisk ret længe siden, jeg sidst har ønsket mig noget fra blogland. Frejas værelse bugner med hjemmelavede hæklede og strikkede lækkerier fra blogland, og det er fantastisk. Desværre kan tøjskabet ikke helt følge med, for selvom vi også i skabet har en masse lækkert strik fra blogland, så er Freja vokset ud af langt det meste. Derfor ønsker vi os nyt til vintergarderoben nærmere bestemt veste.

Vi har været igennem et par modeller og favoritterne er fundet, så det er også dem, vi ønsker os til denne vinter.


Den første er en spencervest fra Pickles i merinould str. 2 år (92-98). Vi kan sagtens bruge to af denne. Opskriften kan man finde her. Farverne aftales individuelt.

***
Og den anden model er den klassiske, som vi alle kender, men som man enten selv skal have en opskrift til eller eventuelt efterlyse via blogland. Vi ønsker os denne i flere varianter både med elefanter, hjerter og dansende børn. Også i merinould str. 2 år (92-98)
Farverne aftales individuelt.

***

Er du interesseret i, hvad 'Ønsker fra blogland' går ud på, kan du læse lidt mere fx her, men kort fortalt går det ud på, at jeg ønsker mig strik fra jer, der har styr på pindene, og i bytte kvitterer jeg med vintage stof, andre materialer eller hjemmegjorte XoEinDing kreationer.  Derudover vises alt det fine hjemmestrik frem her på bloggen med direkte link til dig, hvis du ønsker det.

Send mig en mail på xo@xoeinding.dk eller læg en kommentar, hvis du er interesseret i at opfylde et ønske.

fredag den 28. september 2012

En ny XoEinDing identitet

De blomstrede vintage stoffer har fyldt meget på XoEinDing i lang tid, men gør det slet ikke længere i samme grad. Derfor syntes jeg også, at det var på tide med en opdatering af bloggens identitet. Det passer jo ganske fint med, at jeg skal i gang med at producere egne produkter til Smuksak butikken, og derfor er første udkast til blogdesignet også et lille sneakpeak på identiteten for mine produkter.Det er sjovt, som man kan ændre stil over ret kort tid - eller måske ikke ændre, men nærmere finde frem til stilen, der repræsenterer en bedst. Jeg synes fx slet ikke, at de pastelfarvede og blomstrede vintage stoffer, som bloggens navn før var bygget op af, repræsenterer mig og bloggen. Jeg skærer ind til benet, gør det mere enkelt og finder frem til det, jeg virkelig brænder for.

Jeg vil meget gerne holde det simpelt, men alligevel burde headeren måske sige lidt mere om, hvad bloggen handler om - jeg skriver jo på ingen måde udelukkende om kreative sysler med børnetøj og dims. Langt fra. Indretning fylder også meget, ligesom vores helt almindelige hverdagsliv og rod også har sin plads. På den anden side er det jo bare et udkast. Nu kan jeg lige gå og kigge lidt på den, og så kan der tilføjes og ændres senere og efter humør.

Og som det er nu, synes jeg faktisk, det er meget XoEinDing'et...

torsdag den 27. september 2012

Moderne teknologi - jeg elsker dig

Jeg har tit tænkt på, hvor meget af min barndom, der ligger dokumenteret i form af billeder og videoer, der enten ligger hjemme hos andre familier eller som er gået tabt i årenes løb: billeder og optagelser fra dagplejen, børnehaven, udflugter, ferier, skole-skuespil og meget meget mere. Jeg føler det lidt, som om en bid af mig ligger og roder i en andens skuffe, og der er med garanti et utal af billeder, jeg aldrig selv har set og aldrig vil komme til at se, ting jeg har glemt, men ville huske, hvis jeg så billedet.

Videooptagelser var sjældne dengang. Videokameraer var ikke en luksus, som alle 80'er familier tillod sig, og jeg har aldrig set en eneste video af mig selv som barn, men jeg ved, at de eksisterer... eller har eksisteret på et tidspunkt, for den perifære familie, der optog dem har jo ikke nødvendigvis skattet en sådan video så højt, som jeg ville, og de er med størst sandsynlighed gået tabt eller gået til i årenes løb. Hvor ville jeg gerne have set mig selv live, have set hvordan Freja måske ligner mig på andre måder end det, der lige kan spottes på et fotografi.. eller måske lyder som mig, griner som mig, tumler som mig... Det gør mig lidt trist - sådan en følelse af at være blevet gemt væk i en skuffe for så at blive glemt helt.

Derfor er jeg også ovenud lykkelig for at moderne teknologi har tilladt os at dele disse billeder og optagelser, at gemme dem sikkert flere steder, at vi kan dokumentere hele Frejas opvækst fra forskellige vinkler og ikke bare via vores egen linse.
I dag modtog jeg den nyeste mail i rækken med billeder af Freja taget med en anden linse. Disse mails har forskellige afsendere, men denne stammer fra min mors kæreste, som har dokumenteret en bid af Frejas opvækst og delt den med os og med Freja. Dokumentation der bringer smil frem, skal gemmes, skattes, kopieres og sikres for fremtiden.

Freja er i puttehumør. Mor elsker det humør!

 Vores lille familie på Frejas 1års fødselsdag, hvor staklen var syg
men klarede sig igennem dagen til UG

 Mere fødselsdag - en lyskæde som gave og en lækker lagkage,
hvor morfar satte tænderne i lysene, fordi de så så spiselige ud ;)

 Freja på besøg hos mormor = masser af opmærksomhed
(læg lige mærke til, at ikke nok med, at jeg ligner min mor -
vi har også det samme tøj...)

 Freja på Tversted Strand en kold sommerdag (+ mormor og mor)

 Skønne sommerhusbilleder af Freja og fætter Oliver, og Freja der dokumenterer
at hendes hoved er vokset en del siden sidste år.

Ææææælsker at slikke smørret af brødet!

Retro køkkenskab - til salg?

Jeg overvejer at sælge mit fine retro køkkenskab, som vi ikke længere kan finde plads til herhjemme. Men jeg har simpelthen ikke den mindste ide om, hvad det skal koste. Jeg vil ikke sælge for billigt, for så vil jeg hellere beholde det, til vi får plads, men på den anden side, så skal det både slibes/lakeres/males (efter min mening), før det kommer helt til sin ret.

Skabet måler 80 cm i bredden, 65 cm i højden, 23-31 cm i dybden og har to skuffer og intakte skydelåger i glas.

Hvad synes du, det skal koste?Skabet er solgt.

onsdag den 26. september 2012

My precious...

I dag landede et super fantastisk juniorsæt i min postkasse. Jeg har ledt efter netop dette motiv, lige siden jeg for over et år siden købte et fint tæppe til Freja på Etsy, hvor motivet indgår med en enkelt lap. Lykkerus! :)Og så er der nyt med hensyn til mit dårlige helbred. I mandags fik jeg taget blodprøver for at tjekke det dersens immunforsvar, og i dag ringede min rare doktor så og fortalte, at jeg altså stadig var syg, og hun kunne sgu da godt forstå, at jeg ikke orkede det mere. Så huhej af sted til røntgen af lungerne på sygehuset. "Svaret får du af egen læge i løbet af 3-5 dage..."
Men min rare doktor (som hedder noget så passende som 'Frisk' til efternavn) ringede for en times tid siden og fortalte, at de havde stillet diagnosen lungebetændelse, og at den nok havde været der længe og var grund til alt det andet sygdom, såeh... endnu en omgang antibiotika over de næste to uger, og så håber vi, at den kan gøre endeligt kål på min dårligdom.. Og så vil doktor lige tjekke mig på mandag for fremskridt. Jeg krydser fingre for, at Doktor Frisk får mig kureret :)

tirsdag den 25. september 2012

Alt for mange ting og sager

Det er ikke længere kun manden herhjemme, der føler vi er ved at drukne i ting og sager, som jeg slæber med hjem. Efter jeg har omrokeret lidt på sagerne for at få plads til den kommende Smuksak produktion, er jeg nu også overvældet. Her er bare ikke plads til os... Så nu sælges en lang række smukke sager fra gemmerne, som jeg ikke længere har plads til.Du finder alle sagerne og mere til salg i shoppen lige her og du køber ved at sende mig en mail på xo@xoeinding.dk
Patchworktæpper, vattæpper, porcelæn, puder, plakater, billeder mm.

søndag den 23. september 2012

Duplo puha og I tror, det er løgn

Først det sjove - nemlig vores leg med Freja i dag, som bestod af leg med blandt andet Duplo-dukkehuset, som har alt, hvad et moderne hjem bør indeholde. En stor del af legen bestod i, at jeg lavede stemmer og påtog mig dukkernes roller, mens Freja så grinende og forundret til, men det sjoveste var, da vi begyndte at snakke om hjemmets funktioner. Hvad laver man i køkkenet? Hvor går man i bad? Hvor sover baby? Og sidst men ikke mindst, hvad bruger man et toilet til?

Det sidste var Freja helt med på at vise os på meget livagtig vis, så hun gik ned i knæ, bakkede kluntet som en anden kæmpe ind i Duplohuset, satte sig ned på toilettet (og badekar, håndvask og en enkelt væg) og sagde yderst stolt og med stort eftertryk 'puha'.
Og så til det, I tror, er løgn... Da jeg postede mit sidste indlæg for snart en uge siden og erklærede mig selv for rask efter en lang kur med bredspektret penicillin i hestepilleform, havde jeg bestemt ikke troet, at jeg allerede dagen efter skulle komme til at tage de ord i mig igen.

Jeg nåede lige at komme igennem tirsdag og aftenens møde, og da jeg landede hjemme igen, måtte jeg feberrystende indtage sofaen og sove i tre timer. Siden da har den stået på influenza - med feber, knogler der fryser og hud der brænder, muskler og led, der gør så ondt, at jeg ikke engang kan løfte Freja. For fanden da! Er det stress? Vores skimmelsvamp, der ellers ikke skulle være sundhedsskadelig? Eller er jeg bare et skravl uden lige, der inviterer enhver virus eller baktusse indenfor?
Nå, men nu knap en uge senere, begynder det at lysne - kun en enkelt omgang feber i dag på knap 39 grader, der blev slået ned med Panodil og en lang lur. Jeg må bare tage den lidt med ro de næste par dage, for det hele blusser op igen, så snart jeg foretager mig noget særligt. Send gerne helbredende energi i min retning ;)

Og savner du post eller mails fra mig, så beklager jeg. Det skal nok komme... Hurtigst muligt!

mandag den 17. september 2012

Lang giraf og mange bolde i luften

Det er ikke mange indlæg, jeg poster her på bloggen for tiden. Det er ikke, fordi jeg ikke laver noget, nærmere det modsatte, for jeg har lidt for mange bolde i luften for tiden, og derfor bliver der hverken gjort noget ved hjemmet eller produceret tøj og ting til Freja.

Forleden skulle jeg forklare en person i min perifære omgangskreds, hvad jeg egentlig lavede. Det er sådan noget, der er rigtig mange, der spørger om, og de vil meget gerne have et klart og hurtigt svar, men det kan jeg ikke give, for jeg multitasker mig simpelthen igennem tilværelsen på højeste blus:

1: Officielt er jeg studerende, men jeg har ikke 'studeret' i halvandet år. SU'en er brugt, og jeg lever af lånte penge, mens jeg lige mangler at skrive en bachelor, hvis jeg da ellers kan huske, hvordan man gør sådan noget, før jeg lukker døren til den uddannelse. Kandidaten er jeg ikke interesseret i - jeg vil gå andre veje. Hvilken har jeg endnu ikke besluttet.

2: Jeg har et deltidsjob. Gennem min efterhånden ret lange studietid (grundet barsel og tvunget pause) har jeg også haft et studiejob på universitetet - i en kommunikationsafdeling. Her har jeg arbejdet både journalistisk, grafisk, været projektleder og webansvarlig. Nu er der trappet lidt ned. Jeg savner mine kolleger fra før barslen, og motivationen er ikke den samme. Jeg har dog stadig jobbet, som jeg varetager hjemmefra med timer hist og pist, når der tikker en opgave ind i indbakken.

3: Jeg er iværksætter. Jeg er i gang med at opstarte egen virksomhed, produktion og butiksfællesskab med foreningsstruktur. Det er faktisk tre jobs i ét - egen virksomhed kræver afsindigt meget arbejde med planlægning, indkøb, design og økonomi. Produktionen er en helt anden sag - der skal produceres varer! Masser af varer! Og jeg er ikke begyndt endnu... Foreningsarbejdet kræver også mange timer - planlægning, mails, telefonsamtaler, design, møder... at blive enige... at gå på kompromis. Det er fedt! ...men pyh, hvor er det også hårdt at starte fra bunden frem for bare at træde ind i noget, der bare kører.

4: Jeg er mor. Vi har ikke råd til at have Freja på fuld tid i institution, og jeg synes også, at hun er væk mange timer i forvejen, men det betyder altså, at Freja bliver passet 30 timer om ugen, og det er de 30 timer, jeg skal udnytte optimalt for at få tid til alt det andet. Derudover er vi altså ret hårdt ramt af sygdom af den milde slags, som forkølelser og betændelser, men når de hver eneste gang trækker i langdrag, og den ene omgang bare erstatter den anden, så falder vores hverdag altså fra hinanden. Freja er langt om længe blevet rask efter ikke mindre end 3-4 uger med svingende sygdom og dertilhørende manglende overskud og dårligt humør. Min bredspektrede penicillinkur har også kureret mig, men nu er det så Farens tur. Han har nu ligget på sofaen i tre dage med feber og minus på overskudskontoen = jeg er ret alene om den der forældretjans, og Freja viger også fra ham og er morsyg, fordi hun kan mærke, at han ikke har overskuddet.

5: Jeg er blogger. Ja, de fleste af jer ved jo, at det er en tidsrøver uden lige. Især når man sætter høje forventninger til sig selv og bloggen. Der skal ikke være en masse 'fyld-indlæg', men kun de gode af slagsen (ja ja, altså i mine øjne, for du synes måske ikke at børnetøj er spændende men følger med pga loppefundene osv). Billederne skal være så gode som muligt trods Danmarks generelt dårlige belysning stort set hele året. Der skal postes jævnlige indlæg. Der skal svares på kommentarer, læses med hos de andre og kommenteres.... osv osv. De sidste ting på listen har jeg simpelthen ikke tid til lige nu.

6: Jeg er kæreste og husmor. Ja, sådan er det jo. Selvom vi deles meget om pligterne herhjemme, så har et barn altså bare betydet mange mange flere pligter. Av, hvor er der meget vasketøj, beskidt service i køkkenet, mad på gulvet (Frejas bordmanerer er ikke helt i top), nullermænd i hjørnerne, sandkassesand i sofaen og legetøj overalt! Og så er der kæresten - læg mærke til, hvordan han kom sidst og næsten blev glemt. Sådan føler han det også herhjemme. Jeg er simpelthen for dårlig til at prioritere vores forhold og sætte tid af. Vores nærmeste familie bor i Langbortistan (sådan med -kan-I-lige-passe-Freja-en-aften?-øjne), og selvom farmoren kigger forbi en dag ugentligt, så giver det ikke mere kærestetid. Babysitter ude i byen? Ja tak! Gratis? Endnu mere ja tak! Usandsynligt? Jeps!

I bund og grund har jeg bare ikke tid nok til det hele, men det er mere det mentale pres, der tynger mig. Den konstant dårlige samvittighed over at være væk fra studiet, umotiveret på arbejde, ustruktureret iværksætter, ukoncentreret mor, upålidelig blogger, utilstrækkelig kæreste og en virkelig virkelig dårlig husmor. Det her er ikke brok eller en søgen efter sympati - jeg har selv valgt, at mit liv skal være sådan, og jeg har det da egentlig meget godt ;) men næste gang, nogen spørger mig, hvad jeg laver, så giver jeg dem et link til dette indlæg, og beder dem rende og hoppe, hvis de siger, at det da skulle være så smart at få børn, mens man studerer :P

Og så bare lige for, at dette indlæg ikke skal være billedløst, så får I her et par billeder af Frejas skønne måle-giraf og et skønt billede. Begge dele ligger og flyder på skrivebordet lige nu, og jeg får ikke tid til at gøre noget ved sagen før år 2021...

søndag den 16. september 2012

70er snitmønstre

Min mors kollega, Mette, som følger med her på bloggen, har været så sød at forære mig en stak Neue Mode fra 70erne. Magasinernes mønstre er primært til voksne, men der findes også en lille sektion med børnetøj i hvert blad, og her er virkelig nogle fine ting imellem.

Kjole og overalls som jeg håber, jeg en dag får tid til at lave.

Sød kjole og ikke mindst lækker skjorte nedenunder

Regntøj i alle afskygninger

Fine kjoler i frotté,fløjl og rød denim

Vildt fede overalls

Og kunne jeg hækle, ville jeg helt sikkert også kaste mig over de opskrifter
Tusind tak Mette - jeg glæder mig til at nærstudere og lave lækre sager med udgangspunkt i de originale mønstre.

fredag den 14. september 2012

Babytæppe og elefanthue

Min kusine har lige fået sit første barn - en lille pige, og i den anledning skulle der selvfølgelig gives gaver. Min mor betalte derfor for materialerne, og jeg kreerede et babytæppe og en elefanthue til den lille ny = et styks fælles barselsgave. Jeg håber, tingene falder i god jord, for jeg er ærlig talt ikke helt sikker på, om min stil med vintage stoffer og spræl på farverne også er deres stil ;)


Tæppet testes på Frejas seng


Bagsiden er endnu et lækkert stykke vintage flonel - med kaniner.

Vinderne af jersey fra Malika & Rosa

Så er vinderne af det skønne jersey fra Malika & Rosa + Ottobre Magasin trukket. Først og fremmest vil jeg lige sige tak til Eva, som er indehaver af Malika & Rosa - tusind tak fordi du ville sponsorere de fine præmier.Den første vinder er Katrine med bloggen Kabakü. Katrine listede ikke noget ønske, så det må blive en overraskelse.

Anden vinder er Merete (uden blog), som kommenterede og deltog den 30. august kl. 20.32. Her bliver præmien også en overraskelse.

Tredje vinder er Sabrina med bloggen SaJuMe Design. Sabrina ville helst have jerseyen med jungledyrene, hvis hun vandt.

Fjerde vinder er Gugge med bloggen Små tanker om helt almindelige ting. Her var bambi-jerseyen blandt favoritterne.

Tillykke! I må meget gerne alle fire sende mig en mail med jeres adresser, så sender jeg præmier af sted hurtigst muligt: xo@xoeinding.dk.

tirsdag den 11. september 2012

Husk giveaway: Jersey fra Malika

Husk min giveaway gavmildt sponsoreret af Malika & Rosa. Klik på billedet for at læse mere og deltage.


mandag den 10. september 2012

Er du en Smuksak?

Bloggen handler mest af alt om Smuksak butikken lige for tiden, men det fylder også umådelig meget både i tanker og tid. Der går ikke mange dage, før detaljerne vedrørende vores kontrakt falder på plads. Dernæst vil vores kommende butik gennemgå en omfattende renovering, så lokalerne bliver lige, som vi vil have dem. Det bliver fantastisk at se butikken tage form over de næste måneder, lægge store planer og indrette vores drøm - vores Smuksak.Vi overtager lokalerne, som ligger midt i Århus C, den 15. november. Vi bliver nabo til Latinerkvarteret, hvor vi selv har gået lange ture med barnevognene og impulsshoppet lækre ting til vores unger, og når den trang var stillet, også lidt til os selv.

Vi får plads til at have en super lækker forretning og samtidig til at afholde workshops inden for vores forskellige kompetenceområder. Smuksak er en realitet - en drøm der er gået i opfyldelse for en gruppe passionerede kreative kvinder, der ønsker at gøre deres hobby til en forretning. Vi er klar! Og nu tør vi også åbne dørene for andre tilsvarende passionerede og kreative smuksakker. Så har du drømt om at starte dit eget men manglet mod og kapital, og brænder du for dine kreative udfoldelser, så er det måske dig, der skal være vores nye samarbejdspartner og kollega.

Du kan læse meget mere om konceptet, designerne og i det hele taget bare følge med på www.butik-smuksak.dk, som er under stadig udvikling, og som bliver butikkens officielle hjemmeside og inspirerende blog, hvor du endelig må følge med i tiden fremover.

Hvis du ikke bor i Århus, eller hvis du grundet fuldtidsarbejde ikke har mulighed for at blive aktivt medlem, kan du stadig blive en del af Smuksak ved at få dine varer i kommission i butikken. Det kan du også læse mere om på vores hjemmeside.

torsdag den 6. september 2012

Nysgerrig...?

... på alt det der spændende, jeg har hintet til gennem den sidste tid. Se lige, hvad jeg(vi) har fået fingrene i.

onsdag den 5. september 2012

Uheldigvis heldig

Hvor uheldig har man lige lov at være?! Ja ja, alt kan sættes i et større perspektiv, og i så fald er jeg intet mindre end heldig, at det ikke er værre, men helt ærlig...! Midt i min elendighed grundet sygdom, som lægen bekræftede var endnu en grim gang bihulebetændelse, laver jeg lige det stunt, som vi alle kender til, nemlig at banke lilletåen ind i sofabenet. Det gør afsindigt ondt hver eneste gang, men denne gang var værre.
'Knasz..' sagde det, da min lilletå blev tvunget ud i en 90 graders vinkel fra resten af foden, og hvor jeg normalt ville have bandet og svovlet, stoppede jeg op, tavs og med opspilede øjne i smerte. Tåen strittede lidt og hævede op, og det var først dagen efter, jeg begyndte at få en yderst farverig fod med dyb mørklilla nuancer mellem lilletå og nabo, lyseblå ovenpå foden og med fine violette pletter. Nu på tredjedagen gør det stadig meget ondt at bruge tåen - eller det vil sige, jeg kan ikke bruge tåen til noget som helst, og farverne bliver vildere og vildere, men jeg mærker altså ikke noget, når jeg bare sidder. Jeg har aldrig prøvet et forstuve eller brække noget, meeen burde det så ikke være værre...?

I virkeligheden er det stadig bihulebetændelsen, der generer mig mest, da den trods bredspektret penicillin stadig sidder og presser og genererer konstant hovedpine.
Så jeg glæder mig i stedet over de små ting.. og de store! Fx at jeg har lavet en byttehandel med Mamma Tamo, og dette fine tapet er på vej hjem til mig inden længe. Og i morgen skal jeg ned og lave spændende aftaler og underskrive en meget spændende lejekontrakt... Uhh.. :)


mandag den 3. september 2012

Et lille pip

Jeg er stadig syg - tykt grønt snot, hovedpine, minus energi og ingen appetit. Jeg skal til lægen senere i dag og stikkes i fingeren for at se, om forkølelsen har sat sig som en af mine forbistrede bihulebetændelser. Det skal nok komme. Det er jeg slet ikke i tvivl om... Og det er altså kun to måneder siden sidste sygdomsforløb, hvor jeg nærmest intet kunne foretage mig i to uger.

Jeg skal vist have gjort noget ved det forsømte immunforsvar - det er jo ikke smart, at hver eneste bacille, Freja slæber med hjem fra vuggestuen, finder sig til rette og holder fest i mit stakkels korpus. Freja er sendt i vuggestue i dag - med besked til pædagogerne om at ringe, hvis hun virker utilpas. Det kan være svært at gennemskue, om hendes pjevsede humør skyldes, at hun stadig er syg, eller om hun bare keder sig afsindigt meget hjemme hos syge mor og far, der ikke har tid til at lege, fordi han skal klare alt det andet. Nu prøver vi... Og de har altså ikke ringet endnu (7-9-13).

Da Freja havde det rigtig skidt. Man kan jo godt være fin i tøjet, selvom man er syg, ik'?

Et nyt juniorsæt er landet herhjemme. Lyserøde katte i næsten ny stand. Super fine.