fredag den 28. december 2012

Mit personlige 2012

Det forgangne år har for mit vedkommende været fyldt med både oplevelser af både den gode og dårlige slags.

Det har været frygteligt stressende at skulle udsætte min bachelor et helt år og dermed leve af lånte penge, som knap slår til, og velvidende at jeg har en rigtig dårlig forudsætning for at lave et godt BA projekt, når jeg har været væk fra studiet i hele to år. Det har hængt over mig som en sort sky, og det kommer til at forblive sådan et godt stykke ind i det nye år også.
Opstarten af Smuksak har også været en hård omgang og er det stadig. Når økonomien ser ud som den gør, er sådanne projekter endnu mere nervepirrende. Småting fylder alverden, og der skal kun et lille vindstød til at blæse mig omkuld. Kiloene rasler stadig af mig, og jeg vejer nu mere end ti kilo under min normalvægt og ligner mest af alt en pind med barm.

Stress og jag og medfølgende vægttab har sikkert også haft sin del i, at jeg har været syg igen og igen, og at jeg har lagt krop til, at enhver virus og bakterie, som Freja bragte med sig hjem fra vuggestuen, kunne holde fest i mit svage korpus. Jeg har kørt på alligevel. Ignoreret at min krop og psyke ikke kan klare det og på naiveste vis kommanderet mig selv videre med et mantra om, at jeg ikke er typen, der bukker under, og så har jeg hverken tid eller råd til det. I virkeligheden er der flere tegn på, at jeg bukkede under for længe siden.

Aftenens sofaprojekt

2012 har også haft sine gode sider. Jeg har mødt nye mennesker, som jeg værdsætter mere, end de aner. Freja blomstrer og viser nye sider af sig selv hver eneste dag, og jeg forelsker mig i dem alle. Hendes sprogudvikling er fantastisk. Hendes tillidsfulde men også temperamentsfulde væsen vidner om en veltilpasset og stærk lille pige med masser af personlighed.
Og så er min kæreste ikke gået fra mig endnu trods alt mit rod, mine projekter, mit stress og jag og min forsømmelse af de ting, der er de allervigtigste. Han har brokket sig. Men vi finder heldigvis hinanden igen, og han er her endnu og bliver forhåbentlig ;)

Mine nytårsfortsæt er mange, men de kan koges ned til noget så simpelt som 'stop'! Stop op og få styr på rodet, tankerne, følelserne, helbredet. Lad være med at gå i gang med noget nyt, før de nuværende projekter er afsluttet. Stop med at udsætte alt, til det hele ramler og tag i stedet hånd om én ting af gangen. Kryds det af på både fysiske og mentale lister og glæd dig over den succesoplevelse det er, at få styr på de enkelte dele, der i sidste ende udgør hele maskineriet - helbredet, virksomheden, forholdet, familien osv osv.

I morgen, lørdag, har jeg årets sidste vagt i Smuksak. Nytårsaften holder vi herhjemme i år - bare os tre. Vist mest for min skyld. Jeg ser frem til luksusmiddag med kæresten. Til at kigge på fyrværkeri gennem vinduerne sammen med Freja og til at vågne op i 2013 uden fysiske eller moralske tømmermænd og måske med en lille smule mere energi blot ved ideen om at lukke døren til et 2012 og åbne en ny til 2013 - et udfordrende og meget spændende år for mit vedkommende.


fredag den 21. december 2012

Smugkig på kommende vintage kollektion

Når jeg lige er færdig med de omkring 20 igangværende projekter, kaster jeg mig over et, som har været i tankerne længe, og som jeg har brugt rigtig lang tid på at konstruere - nemlig 60er kjoler i mine smukkeste vintage stoffer.

Her er et lille smugkig på en af de kjoler, der er helt færdige. Det er noget ganske særligt for mig at sy i disse stoffer, som jeg har samlet gennem meget lang tid, og hvor der nu kun er darlings tilbage i super kvalitet. Da jeg kun har gemt mindre stykker af hvert stof, vil kjolerne også i langt de fleste tilfælde blive unika.
Det er lidt som en stor farverig skål kun fyldt med yndlingsbolcher og så kun én af hver, så man aldrig bliver træt af en slags, men alt smager af mere. Det er med andre ord en fryd for mig at sy disse kjoler, og jeg håber, at de vil finde nye ejere, der sætter lige så stor pris på det helt særlige ved de smukke vintage stoffer, som jeg har gjort.
torsdag den 20. december 2012

De nye produkter og juletilbud

Jeg kunne virkelig godt have brugt noget bedre lys, men årstiden er de gode billeders fjende. Derfor er farverne lidt ved siden af, selvom jeg har prøvet at rette op på det. Alle produkterne er at finde i Smuksak frem til nytår, og næste gang, du kan møde mig i butikken, er den 29. december.

Hættetrøje i isoli og jersey 249 ,-
Posebukser i varm og blød isoli 179 ,-

Langærmede t-shirts 199 ,-

Hættetrøje i isoli og jersey 249 ,-
Posebukser i varm og blød isoli 179 ,-

Hættetrøje i isoli og jersey 249 ,-
Posebukser i varm og blød isoli 179 ,-

Hættetrøje i isoli og jersey 249 ,-
Posebukser i varm og blød isoli 179 ,-

Frottékjole i varm retrogul med hætte 449 ,-  299 ,-

Jerseykjole 299 ,-  249 ,-

Jerseykjole 299 ,-  249 ,-

Jerseykjole 299 ,-  249 ,-
Det hele er blødt, lækkert, vintervarmt og nogle skønne skønne stoffer af fantastisk kvalitet. Jeg er meget tilfreds og elsker processen så meget, at jeg slet ikke kan holde mig til én ting af gangen, så pt ligger der omkring 50 forskellige designs og venter enten på tegnebrættet eller som opklippede og klar til maskinen.

onsdag den 19. december 2012

Interiør og juletilbud

Nu havde jeg jo egentlig lovet, at jeg ville poste billeder af alt det nye og alle mine juletilbud i dag, men det bliver vist i overkanten, så jeg starter med lidt ting til børneværelset.

Patchworktæpper tilbudspris 299 ,-

Strikslanger 225 ,-

Børnepuder tilbudspris 149 ,-

Prints til glas og ramme tilbudspris 69 ,-
Og så kommer det hele selvfølgelig også i webshoppen, når den er oppe at køre - forhåbentlig efter juleferien :)

Nu vil jeg tage en pause fra spisesmækkene, som jeg har arbejdet på hele dagen, for de har krævet en virkelig dårlig arbejdsstilling og en farlig mængde nåle gennem tykke lag, hvilket har resulteret i, at mine arme, fingre og ryg er noget ømme.

tirsdag den 18. december 2012

Spisesmæk gange mange

I dag har jeg sat gang i en større produktion af spisesmækker lavet af min samling af vintage frotté og flonel. De får alle en bagside af frotté med gummibelægning, så de bliver vandtætte, og så er de dejligt store. Prisen har jeg ikke sat endnu, for indtil videre nyder jeg bare at se de smukke stoffer fra samlingen transformeres til brugbare produkter.Jeg har også afleveret to kuffertfulde nye produkter nede i butikken. Blandt andet strikslangerne, flere jerseykjoler, strækfrottékjoler, hættetrøjer, jerseytrøjer og bukser i nye farver og varianter, og så har jeg sat prisen ned på en masse produkter i et før-juleudsalg - mere om det og billeder i morgen.

mandag den 17. december 2012

Strikslange

Jeg har netop færdiggjort et projekt, som jeg har haft i tankerne længe - en strikslange og en hyggelig en af slagsen.
Her er perfektionismen lagt på hylden og det enkle, stilrene og krammevenlige i højsædet. Slangen måler 145 cm, har øjne i filt, tunge i kunstlæder og polyesterfyld. Alle slangerne er forskellige og kommer til at koste 225 kr., når de lander i Smuksak og webshop inden længe.


Jeg er ret godt tilfreds med resultatet på min 'rustikke' slange, og mon ikke Freja også skal have en (selvom jeg har vild fobi for slanger og blev helt dårlig af at kigge på inspirationsbilleder på nettet, hvor en rigtig slange dukkede op i ny og næ... uf!) ;)

onsdag den 12. december 2012

En webshop oven i hatten

Der er en XoEinDing webshop på vej inden længe, som  kommer til at indeholde alle de af mine produkter, der uden besvær kan sendes med almindelig post til Danmark, Norge og Sverige. Jeg håber inderligt, at I vil tage godt imod den.


Og så vender jeg snart tilbage med jævnlige opdateringer... Jeg skal bare liiiiige ;)

lørdag den 1. december 2012

Hættetrøjer i lange baner

Der er gang i den helt store produktion af lækre bløde hættetrøjer til butikken i øjeblikket. De er lavet i kraftig jersey af fantastisk kvalitet og dejlig vamset og varm isoli. Den på billedet er allerede at finde i butikken, og der er flere kombinationer på vej blandt andet denne jersey kombineret med gul isoli og en anden jersey kombineret med rød isoli til pigerne og en brun til drengene. Som altid er det dog temmelig unisex, det jeg laver, så det hele kan bruges af begge køn alt efter, hvad man synes.

De findes i størrelserne 86-104 og koster 249 kr., og så skal jeg vist beklage den dårlige blitz-belysning på billederne, hvor trøjerne slet ikke kommer til deres ret.