onsdag den 23. januar 2013

Smuksak og eksamensangst

I dag står jeg i butikken, og jeg har taget en masse nye varer med i form af trøjer, som også er kommet i webshoppen. Jeg går lidt amok med produktionen lige nu, fordi jeg prøver at dække de kommende måneder ind, hvor mit fokus og min tid skal bruges på andre ting. Jeg skal nemlig tage de sidste eksamener og afslutte mit studie. Bachelorprojektet fylder selvfølgelig mest, og jeg er hunderæd, for jeg har ikke været aktiv studerende i mere end to år, og jeg har derfor glemt alt, hvad der var at vide inden for faget.


 Jeg har før i tiden nogle gange haft mareridt om at skulle ind til en eksamen, hvor jeg slet ikke havde haft faget og dermed slet ikke ville kunne gennemføre. Det er lidt det mareridt, jeg lever i lige nu. Så snart tankerne falder på studiet, og det gør de tit, stiger pulsen, og jeg får en klump i halsen.
Det gør det for mit vedkommende ikke spor bedre, at jeg skal op og forsvare det mundtligt efterfølgende, idet jeg lider af præstations- og eksamensangst. For mig er et mundtligt forsvar ikke ensbetydende med, at jeg kan gå ind og rette op på fejl og mangler i projektet. For mig er det en rettergang, hvor eksaminator og censor udelukkende er ude på at få mig ned med nakken.

Jeg har nu frygtet det i to år - eller faktisk fem - for jeg har været bange for det, lige siden jeg startede på studiet, men det lange fravær og min deraf manglende selvtillid til min viden om fagområdet betyder bare, at angsten er eskaleret. Som I nok kan regne ud, satser jeg ikke på en to-cifret karakter - jeg vil bare gerne bestå, have det overstået og komme videre. Jeg glæder mig ikke til de næste mange måneder, men jeg glæder mig til, at det er overstået.

14 kommentarer:

 1. Det skal nok gå. min kemilærer i gymnasiet sagde altid: "Drik en øl aftenen inden og gå så i seng, så skal det nok gå alt sammen." Jeg drikker ikke øl, men har taget en baileys i stedet, og det går jo altid :)
  Og så vil jeg bare lige sige, hvor flotte de ser ud alle bluserne!! Hvor køber du stof?

  SvarSlet
 2. Åh nej dog Line, det lyder godt nok ikke rart!
  Jeg krydser fingre for dig. Selvfølgelig skal det nok gå! Og hvor bliver det dog dejligt for dig at få det åg af skuldrene.

  Superseje bluser!

  SvarSlet
 3. Åh hvor jeg kender den følelse alt for godt!
  Vender selv tilbage til studiet - og dermed et snarligt bachelorprojekt - efter en lang pause (kompliceret graviditet og lang barsel).
  Det er bare lige på og hårdt! Virkelighedens verden der bliver slynget i hovedet på en. Hvor er alt det stof henne man kunne engang? Mon det er derinde et sted?
  Jeg ved det ikke, men Gud hvor jeg HÅBER det!
  Det var rigtig befriende at læse dig indlæg og vide man ikke var helt alene med de tanker/frygten.

  We can do it!

  Ps. Mega flotte bluser :)

  SvarSlet
 4. Eksaminer er også noget af det mest angstprovokerende for mig... Under min uddannelse, var det indlagt et par stykker inden bachelor! Og de har alle, inkl. bacheloren ikke været meget mere end bestået! Det er bare så ærgeligt at man skal lide under det, og gør det til "stor" ting og dermed tro at man ikke er god nok til sit fag! Her flere år efter, kan jeg se hvor ligegyldige/åndsvage de tanker er! For jeg er faktisk ret god til mit fag og vellidt blandt kolleger og kunder! Men igen, denne frygt er nok også noget af det der afholder mig fra at gå hele vejen og blive certificeret et eller andet inden for fysioterapeutisk behandling. Heldigvis er det jo ikke noget man skal!
  Bare klø på Line, for jeg er sikker på at lige så snart du får åbnet bøgerne igen, så skal det nok vende tilbage til dig! Og du har jo også bacheloren til at koncentrere dig om et begrænset emne ( ikke at forstå at alt det andet man også har lært ikke betyder noget, for det gør det jo i det store billede) og det er det du skal forsvare... Eller så at sige... Det er indholdet og din fortolkning du skal forsvare...
  Fine trøjer forøvrigt

  SvarSlet
 5. Jeg er sikker på du nok skal klare det, selvom jeg ved hvor angst man kan være. Sidder selv og skal igang med at skrive min bachelor om ½ år, og er allerede begyndt at skide i bukserne.

  Hvad skal det mon ik ende mig. Ej jeg ved/håber på, at jeg ligesom dig nok skal klare det:-)

  Kærligst Helena

  SvarSlet
 6. Uh, jeg har også altid været skrækslagen for eksaminer- og det er gået på to måder: 1) Jeg har dumpet faget, 2) Jeg har bestået med top karakter.
  Aldrig midt imellem- altid enten eller. Alt afhænger af om klappen er gået ned eller ej!

  Jeg skal til mine 2 sidste eksaminer til Maj- og så er tiden som studerende slut for mig! :jubel:

  Det skal nok gå... og sikke nogle fine trøjer! ;)

  Kram
  Christina

  SvarSlet
 7. Hej Line.

  Jeg læser, hvad du skriver og jeg vil gerne hjælpe dig. Skriv til mig på: camilla@psykolog.camilla.dk
  Hvornår er din eksamen?

  Kh. Camilla.

  SvarSlet
 8. Hej Line.
  Nu kender jeg jo dig fra studiet...hvor du -så vidt jeg husker -ROCKEDE eksamenerne!!? -du er jo allerhelvedes skarp til at skrive opgaver -og mindst ligeså skarp mundtligt...du ved det nok bare ikke selv? Jeg har det jo ligesom dig...HADER den mundtlige del af alle eksamener...men må sige, at jeg med tiden har lært at tage pokerfjæset på, lade som om jeg er top-fyldt med selvtillid og skruet op for charmen...og det virker faktisk helt fint. Jeg håber for dig, at du finder nogle ting frem fra bagerst i hjernen og at det hele går fint -det tror jeg ihvertfald på, at det kommer til.
  Pøj pøj -og sig til, hvis jeg kan hjælpe?!

  Kh Line

  SvarSlet
 9. Der er bare ikke noget der hjælper på eksamensangst... heller ikke selv om man er et af de mennesker som går meget til eksamen!
  Men jeg ved jo hvor flittig du er når du vil! Og jeg er sikker på at det nok skal gå fint!! Eller i hvert fald acceptabelt!

  Og jeg er vild med dine bluser!!
  Hvor er de bare flotte!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 10. Ihh... Af erfaring ved jeg, at det i hvert fald for mig, er bedre at gå igang med det samme, end at gå for længe og gruble over det...

  Al grubleriet gør det kun værre...

  *Knus*

  Du er en sej, smuk og stærk kvinde... Det her kan du også klare!

  SvarSlet
 11. Kære Line

  Jeg er sikker på, at du nok skal klare den. Glæder mig til at se dig d. 2. februar - så kan vi forhåbentlig rigtig få snakket.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. uh kender din angst men alting plejer jo at gå og når det er overstået kommer du ud på den anden side som en ny person med endnu mere erfaring pøj pøj med det hele

  SvarSlet
 13. Hej Line.
  Jeg har en svigerinde som er uddannet hypnotisør.
  Hun har kureret flere med samme angst som din! Må jeg foreslå dig at kontakte hende og snakke med hende om din angst. Er sikker på hun kan hjælpe dig med at slippe af med den!
  Send mig en mail hvis du vil have hendes nummer: michelle@eurec.dk
  Kh Michelle

  SvarSlet
 14. Hvor kan jeg genkende det du skriver med præstationsangsten. Den var der også inden butikken gik i luften, men der viste det sig jo, at dine kreationer var og er super super fine!!:) Så jeg er så fræk at tro, at du ligesom jeg selv, har tendens til at tro at du er dårligere end du rent faktisk er.
  Jeg tror mange af os, måske især kvinder, er langt bedre end vi måske selv kan se, fordi vi stiller så høje krav til dig selv. Jeg tror på dig, Line:)

  SvarSlet

Kommentarer og hilsner værdsættes højt, og jeg glæder mig over hver og én. Læg en kommentar og så kigger jeg også forbi dig :)