torsdag den 31. januar 2013

Træt i skalle

Jeg er simpelthen så træt i mit stakkels hoved nu. Jeg har været til seminar på universitetet hele dagen og forsøgt at suge viden til mig, så jeg ikke går helt ned på det bachelorprojekt, der skal skrives snart og afleveres 3. maj. Det er mærkeligt, at det skal være så hårdt at sidde stille og lytte en hel dag, men jeg har altså aldrig været så udkørt efter en arbejdsdag, som jeg er efter en dag som studerende.

Vejret i dag gør det ikke spor bedre. Regnen inviterer virkelig til sofa og tæpper, og jeg indrømmer blankt, at jeg på ingen måde gider hente Freja om en halv time og derefter være mor... Nej, sofaen trækker altså virkelig meget.
Jeg håber på en aften som alenemor, da Peter er i øveren, hvor Freja er lige så træt som jeg og bare sover med det samme. Måske vil jeg så kunne finde lidt energi frem til at sy de sidste trøjer i denne omgang og elefanthuerne, som jeg viste frem på Facebook.

Når de to projekter er overstået, venter vintagestofferne, som skal blive til førnævnte bukser, kjoler, nederdele og veste.

Et lille udvalg af de opklippede vintagestoffer.
I går var jeg ude på det, der skulle have været et hurtigt ærinde, for at købe en skråbåndstrykfod til symaskinen. Jeg fandt trykfod og Anna nede i byen, hvilket så resulterede i spontan caféfrokost. Skråbåndene venter jeg på at få prøver af med posten. Jeg skal teste en ny slags, som er blødere og har mere holdbare farver, og det glæder jeg mig til. Mine forventninger til vestene i vintagestof med skråbånd er efterhånden så skyhøje, at jeg nærmest ikke kan blive andet end skuffet... eller ekstatisk jublende!
Jeg når ikke at få båndene til kreadag på lørdag, så jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg skal lave. Jeg har tusinde projekter liggende, men de egner sig ikke alle lige godt til transport og hyggesnak...  Måske skal jeg bare montere front+vattering+foer på vestene, så de er klar. Hvad tager I andre med... I andre 55?

tirsdag den 29. januar 2013

Skråbånds-arrrgh!

Jeg tager kæmpe store indhug i de blomstrede vintage stoffer i disse dage. De skal blive til sommerbukser, kjoler, nederdele og veste, og alle rester af nogenlunde størrelse bliver omdannet til fat quarters eller poser med stofrester, som sælges nede i Smuksak.

Men tilbage til overskriften, og det der skråbånd. Hvorfor bliver det bare aldrig godt - og hvorfor glemmer jeg hver gang, hvor træls det er både at arbejde med og se på (...og nej, jeg har ikke tid til at lave mit eget, som ellers ville være både pænere og mere holdbart)

Jeg har brugt hele dagen i dag og en hel dag for et par uger siden på at finde ud af det med kanterne på fine pigeveste. Desværre har jeg ikke fundet en løsning endnu. Det skal i hvert fald ikke være skråbånd. Jeg endte med at flå det af og ødelagde selvfølgelig vesten i samme omgang (ups).
Den ødelagte vest betød dog, at jeg kunne teste et andet alternativ i en sjusket 5 minutters proces. Her prøvede jeg med jersey rib. Det ser vildt godt ud, hvis man lige ser bort fra, at jeg har sjusket.
Ulempen er dog, at der er for meget stræk i stoffet, og derfor ender det med at bukke om, hvor vestens dele buer. Nå, men så må det næste jo være at teste med vævet stof men med samme teknik som jeg brugte til ribben, og hvis vesten skal have et blødere udtryk, kan det være, at almindelig singlejersey kan bruges til formålet.

Jeg har ikke givet op - jeg har bare givet op for nu, for ellers bliver jeg skør af det her projekt. Nu har jeg et par ting på to-do listen, der skal klares, før Freja skal hente - posthus, momsregnskab og måske lidt oprydning efter alt mit klipperi, så jeg ikke får Frejas standard-replik, når hun træder ind af døren '"ruuuder mor" = "mor roder" :)Hvordan pokker kan I andre finde ud af det skråbånd? Hvad er hemmeligheden til at få det pænt i en overskuelig proces, hvor jeg ikke skal bruge dagevis på én vest... Hvad gør I?

mandag den 28. januar 2013

XoEinDing på Facebook

Jeg har oprettet en Facebook-side til XoEinDing. Jeg forestiller mig, at den skal indeholde de hurtige opdateringer, de uredigerede og upolerede billeder og spontane korte tekster. Her kan du følge med i min kreative proces og behøver ikke afvente det færdige resultat på bloggen.
Det bliver sådan lidt 'behind the scenes' agtigt, uden at jeg med den formulering vil ophøje mig selv eller XoEinDing til sceneværdig ;) Jeg ville blive utrolig glad, hvis I vil følge med derinde også, og har du en super god ide til andet, jeg skal lave på FB-siden, så sig endelig til.fredag den 25. januar 2013

XoEinDing giveaway: 2års fødselsdag

Den 1. februar er det to år siden, jeg udgav mit første indlæg her på bloggen, og en uge senere den 7. februar kom Freja til verden. Det vil sige to mærkedage, som selvfølgelig skal fejres med en giveaway til mine faste læsere nye som gamle. Derfor trækkes også to vindere, som begge får en præmie, som beskrevet nedenfor.

Præmierne består af et valgfrit print til børneværelset samt 5 strygemærker efter eget valg. Du kan se flere varianter af både print og strygemærker i webshoppen.


Deltagelse forudsætter, at du er offentligt registreret læser via Google Friend Connect.
Du kan tilmelde dig via Google elementet i sidebaren eller øverst på siden, hvis du er logget på din Google konto.

Deltagelse kun for faste læsere - nye såvel som eksisterende
Husk at skrive din mailadresse, hvis den ikke er let tilgængelig andre steder. 
Alle nationaliteter kan deltage.
Vinderne trækkes den 1. februar.

onsdag den 23. januar 2013

Smuksak og eksamensangst

I dag står jeg i butikken, og jeg har taget en masse nye varer med i form af trøjer, som også er kommet i webshoppen. Jeg går lidt amok med produktionen lige nu, fordi jeg prøver at dække de kommende måneder ind, hvor mit fokus og min tid skal bruges på andre ting. Jeg skal nemlig tage de sidste eksamener og afslutte mit studie. Bachelorprojektet fylder selvfølgelig mest, og jeg er hunderæd, for jeg har ikke været aktiv studerende i mere end to år, og jeg har derfor glemt alt, hvad der var at vide inden for faget.


 Jeg har før i tiden nogle gange haft mareridt om at skulle ind til en eksamen, hvor jeg slet ikke havde haft faget og dermed slet ikke ville kunne gennemføre. Det er lidt det mareridt, jeg lever i lige nu. Så snart tankerne falder på studiet, og det gør de tit, stiger pulsen, og jeg får en klump i halsen.
Det gør det for mit vedkommende ikke spor bedre, at jeg skal op og forsvare det mundtligt efterfølgende, idet jeg lider af præstations- og eksamensangst. For mig er et mundtligt forsvar ikke ensbetydende med, at jeg kan gå ind og rette op på fejl og mangler i projektet. For mig er det en rettergang, hvor eksaminator og censor udelukkende er ude på at få mig ned med nakken.

Jeg har nu frygtet det i to år - eller faktisk fem - for jeg har været bange for det, lige siden jeg startede på studiet, men det lange fravær og min deraf manglende selvtillid til min viden om fagområdet betyder bare, at angsten er eskaleret. Som I nok kan regne ud, satser jeg ikke på en to-cifret karakter - jeg vil bare gerne bestå, have det overstået og komme videre. Jeg glæder mig ikke til de næste mange måneder, men jeg glæder mig til, at det er overstået.

lørdag den 19. januar 2013

Nyheder og tusind tak

Først og fremmest tusind tak for jeres alt for søde kommentarer på mit sidste indlæg. Sikke et boost selvtilliden lige fik dér. At jeg så ligner noget, der er løgn i dag med udslæt i hele hovedet efter alt det makeup, er jo en helt anden sag ;)

Som nævnt tidligere er Freja småsyg med feber, der kommer og går, snot og øjenbetændelse. Hun er dog nogenlunde i hopla det meste af tiden omend noget træt og ked, når tingene ikke lige går efter hendes hoved. Dagen i dag er blevet brugt på en tur i Smuksak, hvor Freja hjalp med at hænge nye produkter på bøjlerne og legede med Heidi og Tina, mens jeg fik talt lagerbeholdningen op.

Optællingen har betydet, at jeg her til aften har kunnet opdatere webshoppen med nye varer og de resterende varer på udsalg. Indtil videre er det stadig kun de pigede trøjer, der er kørt gennem maskinen, men der kommer meget mere og også en masse i drengefarver. Nyhederne består af fem nye jerseytrøjer med løver, tigere, lam og kløvere og så girafferne i strygemærke-varianten.

Flere farver i shoppen

fredag den 18. januar 2013

Model for en dag

I dag har jeg hjulpet Tine med en eksamensopgave. Min hjælp bestod for det meste i at klaske en stor mængde makeup på, agere model for en dag og hjælpe med billedredigeringen, efter Tine havde taget billeder af mig (... og ikke mindst kjolen) til en lookbook.
Her kan I se resultatet af vores anstrengelser i sneen, som heldigvis ikke var smeltet i vores gård, og hvis I kigger over forbi Tine, kan I læse meget mere om ide og projektet som hele.Brrrrr, det var koldt!

Nu går turen ned i vuggestuen for at hente en febervarm Freja, og da Peter skal i byen i aften, og Smuksak momsdag på søndag, går jeg weekenden i møde med forhåbningen om, at den ikke bliver helt så stressende, som den tegner til...

torsdag den 17. januar 2013

I dag syr jeg tigere

Der er virkelig gået kattedyr i XoEinDing for tiden - først med min løvebamse, så løvetrøjerne og nu tigertrøjer. Jeg er i fuld gang med tusind ting, men jeg prøver virkelig at færdiggøre ét projekt, før jeg påbegynder et nyt, og tiden er derfor kommet til trøjerne med det skønne tigermotiv, som er dagens projekt.


På billederne er det de helt små størrelser, som jeg lige er blevet færdig med. De kommer til salg sammen med de større udgaver i Smuksak inden længe, og jeg forventer og håber, at webshoppen kan blive opdateret med nyhederne i weekenden.

tirsdag den 15. januar 2013

XoEinDing jerseytrøjer

Jeg er i fuld gang med at sy jerseytrøjer til XoEinDing - 18 styk er det blevet til indtil videre. Det er forårsvarer og jersey i topkvalitet, som holder farverne fantastisk. De første er klar til Smuksak butikken, hvor jeg afleverer dem senere i dag. De kommer selvfølgelig også i webshoppen, hvor jeg starter ud med løve-trøjerne med lyserøde kanter.I Smuksak kommer alle tre slags, hvor de søde løver findes i størrelserne 62/68, 74/80, 86/92 og 98/104 og de nuttede lam i str. 62/68 og 74/80. Alle trøjerne dækker over to størrelser, så man kan bruge dem meget længere. Fx vil man kunne købe en str. 74/80, mens barnet er en str. 74 og benytte sig af, at ærmemanchetterne kan bukkes om og gøre ærmerne kortere/længere. Når barnet bliver større, vil trøjen bare blive mere tætsiddende men stadig passe perfekt.

Og så kommer der i øvrigt mange flere varianter. Jeg har allerede klippet trøjer af yderligere seks jerseystoffer, og der kommer også fine ting til drengene. Alle trøjer koster 199 kr. uanset størrelse og motiv.

fredag den 11. januar 2013

Giraf på tryk

Med inspiration fra et af de fineste motiver fra min vintage stofsamling, har jeg lavet en illustration, som skal bruges både som print til ophæng og til strygemærker. De 4 forskellige prints er allerede klar og ligger i webshoppen - strygemærkerne skal laves lidt mere enkle, og så kommer de også til salg.

Nu pakker jeg i mellemtiden alle mine udsalgsvarer (og de nye prints) og begiver mig ud i sneen mod Smuksak, hvor vi starter udsalg i dag. Der er virkelig mange fine sager i butikken til nedsat pris, så skynd dig! :)


torsdag den 10. januar 2013

Syting i webshoppen

Jeg har lagt en lille del af XoEinDing produkterne i webshoppens 'syting' kategori. Lige nu er det nogle af bloglands yndlingsmotiver, der er i spil som strygemærker, men der kommer mange mange flere motiver at vælge imellem løbende.

Derudover har jeg lavet nogle pakker med farvede trykknapper, som jeg selv har været rigtig glad for at bruge til både børnetøj, suttesnore, pude og dynelukninger og meget meget andet. Syting-kategorien kommer også til at indeholde en hel masse andre produkttyper fx stof og stofbetrukne knapper.
Webshoppen finder du lige her.

onsdag den 9. januar 2013

Butik butik butik

I dag er det mig, der slår mine folder bag disken i Smuksak, og selvom langt det meste af min egen vinterkollektion er snuppet fra hylderne i butikken for at komme i webshoppen, så er der fyldt med lækre sager fra mine med-smuksakker. Kig endelig forbi, hvis du er i Århus i dag :)


tirsdag den 8. januar 2013

Grrrr

Jeg har lavet en løvebamse til XoEinDing kollektionen. Mønstret skal rettes lidt til hist og her - fx skal manken ikke være helt så bred på de fremtidige. Løven, som vist skal hedde Jonathan, er blandt andet lavet i vintage stof og får følge af en række andre dyr samt nogle søde pigedukker.

Grrrr

Mit kreative 2012: Børnetøj

Børneværelse, boliginteriør... og nu børnetøj. Jeg har lavet to kollager til denne kategori, fordi jeg faktisk syntes, det var enormt interessant selv at se, hvor meget jeg har udviklet mig på denne front, efter det hele skulle være seriøst i forbindelse med Smuksak butikken og dermed også være godt nok til salg. Den ene kollage er derfor et udvalg af produkter til butikken (og Freja) og den anden fra tidligere 2012, hvor jeg kun syede på forsøgsbasis til Freja og venners unger ... plus lidt nyt, som ikke lige er kommet i det officielle XoEinDing sortiment endnu.

2012 var året, hvor jeg fik øjnene op for skønne jerseystoffer og ikke helmede, før jeg havde knækket koden. Jeg VILLE sy børnetøj i de skønne mønstrede strækstoffer. Jeg har stadig enormt meget at lære. Fx vil jeg super gerne kunne sy jerseybånd pænt på fx babybody'er, men der skal en del nærstudier af min dæksømsmaskine til og sikkert også noget tilbehør, som ikke lige fulgte med ved købet.

Jeg er med andre ord slet ikke færdig med at lære, men som 100% selvlært synes jeg også, jeg er nået langt indtil videre. Jeg skal bare lige minde mig selv om det, når jeg i ny og næ dømmer mig selv lidt for hårdt.lørdag den 5. januar 2013

Shoppen er åben

Så er shoppen åben! 

Jeg mangler stadig nogle enkelte produkter og diverse links her på bloggen, men nu åbner jeg biksen med et link lige her:
Velkommen indenfor!
:)

fredag den 4. januar 2013

Mit kreative 2012: boliginteriør

Så blev det tid til den næste kollage af mine 2012 kreationer - denne gang boliginteriør, som faktisk er et lidt forsømt område herhjemme. Sådan er det blevet, fordi vi bor til leje i nogle ikke helt optimale rammer, og jeg mister lidt lysten til at indrette, når jeg hele tiden møder forhindringer.

Nå ja, og så vil den opmærksomme læser have opdaget, at jeg slet ikke har lavet noget kreativt til boligen de sidste mange måneder. Det er vist mest grundet Smuksak-projektet, som snuppede overskuddet, og årstiden der snuppede lyset ;)


Jeg har stadig masser af projekter herhjemme. Fx nye sofapuder med grafiske mønstre, spraymaling af Bumling lampen, billeder på væggene og en hel masse optimering af halve løsninger.

onsdag den 2. januar 2013

XoEinDing webshop lige om hjørnet

Der går ikke længe, før jeg er klar med en XoEinDing webshop. En lang række produkter er blevet udvalgt til shoppen, fotograferet, vejet og beskrevet, og nu er der kun småting tilbage, før jeg kan søsætte shoppen.


På forsiden vil der altid være et udvalg repræsenteret, men der er meget mere under de enkelte menupunkter Børnetøj, Børneværelse, Bolig og Syting. Her i starten vil det dog primært være de to børnekategorier, der er fyldt op. Det andet kommer løbende ligesom alle de fremtidige produkter og vil med jævne mellemrum blive annonceret her på bloggen.

Jeg håber, I vil tage rigtig godt imod shoppen, som måske er klar allerede i morgen :D

tirsdag den 1. januar 2013

Mit kreative 2012: Børneværelset

Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det skulle blive noget problem at lave en lille kollage med de kreative ting, jeg har lavet gennem det forgangne år, men det blev det. Jeg har nemlig lavet en hel del mere, end jeg lige troede ;) Derfor har jeg besluttet at dele det op i tre forskellige indlæg med mine tre kreative interessefelter: børneværelset, børnetøj og boliginteriør.


Den første kollage er således med projekter i kategorien børneværelset. Jeg har undladt et par stykker, men i det store hele, tror jeg, de vigtigste er med.
Her er sætterkassen, dukkehuset, elefantbamserne (både dem, der overlevede, og dem der desværre endte som affald), patchworktæpper af forskellige slags, puder, strikslanger, lampeskærme, bogkasser, dukkesengetøj, kanindukken, prints og garnbogstaver.

2013 byder på meget mere af den slags fra min hånd - med mere fokus på XoEinDing produkter til Smuksak og webshop. Det er virkelig en uudtømmelig krea-kategori for mig, og jeg har så utroligt mange planer, at der er projekter nok til hele næste år og en hel del mere, og det kribler i fingrene for at komme i gang med næste projekt.