torsdag den 28. februar 2013

Lotus, Freja, dims og dut

Ja, det er jo ikke meget, man får lavet på bachelorprojektet med en Freja, der er herhjemme med lungebetændelse. Medicinen virker, som den skal, men hun er ikke frisk nok til vuggestuen endnu, så vi hygger herhjemme med the-selskaber og Rasmus Klump på Ipad'en.
'Hygger' er nok så meget sagt. Jeg prøver, men hold op hvor jeg også stresser over, at tiden bare går og går, uden jeg får lavet noget.

Jeg bruger i stedet tiden på at lave flere poser med vintage-stofrester til Smuksak, og så kunne jeg jo også lige tage lidt billeder her fra lejligheden, hvor vi befinder os i vores egen lille boble.


Jeg samler på illustrationer og andet ophæng, som skal indgå i en gallerivæg i stuen.


Freja putter i sofaen med tæpper og bamser
- og solbriller, fordi solen skinnede ind af vinduerne.


Lidt webshop-salg hentet i Smuksak i går. Freja og jeg skal hente en omgang mere i dag.


Lotus kagetallerkner til min mor i den farve, hun samler på.
Købt hos min Kronjyden- og Lotus-pusher til en yderst favorabel pris.


Lidt nye børnestoffer, som er landet i postkassen bl.a. fra Junette.
Jeg er så glad for det fine Miffy stof, som skal blive til et eller andet fint til Freja.

onsdag den 27. februar 2013

Tilbud i webshoppen


Lige nu kan du få en lang række af XoEinDing produkterne til gode tilbudspriser i webshoppen, og så har jeg tilføjet et permanent tilbud på strygemærker, hvor du kan få 5 stk efter eget valg til 50 ,-.

tirsdag den 26. februar 2013

To dage på to måneder
To dage på to måneder. Det er så mange dage, vi har haft et helt rask barn. Der var hverken snot eller hoste, virus eller infektion. Vi stoppede med astmamedicinen, og jeg forelskede mig påny i min datter - min datter, som jeg slet ikke kunne genkende, fordi hun var en helt anden, end vi er vant til. Forstå mig ret - Freja har sagtens kunnet fungere trods forkølelserne. Det har kun været, når hun er blevet rigtig syg, vi har holdt hende hjemme fra vuggestuen, så hverdagen har hængt sammen på trods af småsygdom.
Det var bare en helt anden pige, der lige dukkede op i de to dage. En pige, som spiste til alle måltider - mere end jeg nogensinde havde troet, hun kunne indeholde. En pige, der sov godt om natten og selv stod ud af sengen for at hente mor om morgenen. En pige, der dansede rundt til fars plader og tog turen over alle dørkarme i hop. En pige der kunne lege selv og blive helt opslugt af legen, og en pige der brød ud i spontan sang om hjulene på bussen og manden, der går over broen og gennem sivene. Jeg savner den pige nu. Jeg savner hende, fordi hun var så glad og tilpas. Jeg savner hende, fordi jeg sådan ville ønske for Freja, at hun kunne have sådanne dage hver eneste dag.

Efter de to gode dage, kom snotten retur, og Freja hostede hele natten. Jeg blev ringet op af vuggestuen, som mente, at hun måtte være rigtig syg, fordi hun bare sad hos en af de voksne og hang. Efter en lur herhjemme var hun ved at brænde op med feber, og i dag ringede vi og fik en tid hos lægen. Freja fik konstateret lungebetændelse og er nu på antibiotika. Hun har det mildest talt elendigt.

Vi håber sådan, at foråret betyder, at Freja kan blive skånet for alle de vira, der florerer. At hun endelig kan få lov til at komme sig helt, og at hendes immunforsvar bliver tilstrækkelig stærkt til at modstå noget af det, der måtte komme senere. Vi glæder os til forår, og jeg glæder mig til igen at se den lykkelige lille pige, Freja var i de to dage.

søndag den 24. februar 2013

Om at være til stede og om ikke at være det

 


Jeg har gennem de sidste par år haft mange bolde i luften hele tiden. Jeg kan ikke finde ud af at kede mig, og derfor får jeg altid fyldt tiden ud med nye projekter af den ene og anden art - problemet er bare, at mine projekter er omfattende og derfor ofte rækker ind over hinanden. De optager al min tid, og jeg føler, at jeg til sidst står tilbage med halvhjertede indsatser over hele linjen.

Det har man også kunnet mærke på bloggen - nok blogger jeg stadig, men jeg får aldrig lagt de kommentarer, jeg vil, hos jer andre. Jeg svarer også sjældent på kommentarer på min egen blog - og jeg ved, at det betyder alverden her i vores lille blogland med tovejskommunikationen frem for, at jeg blot er afsender, som man ikke kan komme i kontakt med. Jeg læser jo kommunikation, så sådan noget skal jeg vide - og jeg VED det og er ked af, at jeg ikke kan være 100% til stede. Hverken her, i Smuksak, i XoEinDing som virksomhed, i studiet, med Freja, med Peter, med venner og familie.

I går tog jeg en beslutning om at pakke et altoverskyggende projekt sammen for en tid. Det erstattes af et andet tidskrævende projekt, men jeg har indset og taget konsekvensen af, at jeg umuligt kan begge dele samtidigt - og ej heller forsvare et forsøg på det overfor Freja og Peter.
Så nu er XoEinDing-produktionen pakket væk i skabe og skuffer. De sidste småting fjernes i morgen efter en grundig mærkning med post its, så jeg ikke risikerer at glemme (eller gå og spekulere på) småting de næste måneder.
Overlocker og dæksømsmaskine er fjernet. Stof er lagt op på de øverste hylder. Ufærdige projekter sorteret og klar til at gå på standby. Opslagstavlen er ryddet for kreative 'noter' og er nu klar til lister og gøremål af en anden slags. Kun symaskinen står tilbage til helt enkle projekter, der har til formål at give mig nødvendige pauser fra det nye projekt - bacheloren.

Nu skal jeg nemlig være til stede et andet sted. Forhåbentlig kommer færdiggørelsen af studiet til at betyde, at jeg fremover kan være mere til stede - både hér, dér og for dem, der betyder mest.

lørdag den 23. februar 2013

Min lille tiger
Wraaa.. fa'li' ti'er
Freja er nu blevet så stor, at det er sjovt at klæde sig ud, og så synes vi begge, det er sjovt at tage billeder. Freja er helt vild med at se billederne af sig selv. Det er faktisk tenderende selvoptaget, og hun sidder i skrivende stund med fødderne på tastaturet og siger 'Må Freja lav' den?', så hun kan få lov til at kigge på billederne ovenfor igen og igen... og igen. Er alle 2årige sådan?

torsdag den 21. februar 2013

Lamper i Smuksak
Nogle af de nye lampeskærme er nu kommet i Smuksak. Skærmene kan bruges både til ophæng og til lampefod og koster 299 kr.

tirsdag den 19. februar 2013

Fem tilfældige

Blogland leger i disse dage, og jeg vil være med. Legen går ud på at dele fem tilfældige facts om dig selv, og ja, der er ting, jeg ikke deler på bloggen, men jeg er nu ikke udpræget hemmelighedsfuld. Jeg har valgt at pille det lyserøde ud af mine facts - blogland er så lyserød i forvejen, så her får I lidt virkelighed.

Et af de nyeste billeder af mig, som dog langt fra portrætterer dagligdagen,
hvor jeg sjældent gider tage makeup på
1: Jeg oplevede som barn nogle voldsomme svigt fra nære veninder, der den dag i dag gør, at jeg er meget forsigtig med nye venskaber og for alt i verden undgår kliker. Jeg er bedst til de helt nære og gensidigt omsorgsfulde venskaber. Dem kan der godt være langt imellem, men i ny og næ finder jeg en potentiel ny hjerteveninde.

2: Jeg kommer fra Aalborg(egnen) og glædede mig til at flytte til Århus for at slippe væk fra 'alle kender (til) alle' tendensen og dermed også finde en kæreste, som ikke havde fortid med en veninde eller som kendte en, der kendte en... I stedet fandt jeg sammen med en gymnasievenindes ekskæreste, men da jeg opdagede det, var vi allerede kærester, og nu har vi været sammen i fem år og har verdens skønneste unge, så pyt med at det er en lille verden.
Og i tillæg til den historie, gav selvsamme veninde mig på et tidspunkt noget fint (og ubrugt) undertøj, som hun havde fået i gave af sin kæreste, men som hun ikke brød sig om. Det var fra den kæreste, der senere blev min, og dermed havde jeg, allerede inden jeg havde mødt ham, fået undertøj i gave af Peter ;)

3: Jeg har efterhånden en bunke små-uddannelser i rygsækken, men jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad jeg vil. Jeg troede, jeg skulle noget med kommunikation, efter jeg grundet gode karakterer blev pacet væk fra det kreative i skoletiden og over mod det mere boglige. Så jeg har en sproglig studentereksamen, handelsskolen, en assistentuddannelse med speciale i offentlig administration og nu også snart en bachelor i engelsk og kommunikation. Derudover har jeg arbejdet som erhvervskonsulent i forhenværende Sonofon, med administration i Århus Kommune og med kommunikation på universitetet. Ingen af delene har givet mig lyst til mere, så hvad skal jeg nu...?

4: Jeg er kontrolfreak, tror jeg. Det konkluderede min jordemoder i hvert fald. Jeg var så angst for at føde (smerterne, at gå i stykker, at miste kontrollen), at jeg ikke stoppede med p-pillerne, før jeg havde undersøgt og erfaret, at man var venligt indstillet overfor selvvalgt kejsersnit på Skejby (sygehuset i Århus). For mig har en fødsel aldrig virket naturlig. Jeg har mere set det som et overgreb. En usandsynlig og komplet umulig opgave, som jeg slet ikke kunne rumme. Jeg kunne ikke omsætte min krops naturlige funktion til noget, der for mig virkede naturligt. Det var farligt, uvirkeligt og også unødvendigt, fandt jeg ud af. Jeg gik til et særligt forløb hos en specialiseret jordemoder, hvor det gik meget på samtaler om angst og kontrol, men holdt fast i min beslutning om, at Freja skulle komme til verden ved kejsersnit. Sådan bliver det også med vores næste barn, for det var et 'overgreb' jeg kunne rumme. Noget jeg kunne forholde mig til, og en beslutning jeg er meget glad for.
(Mit kejsersnit var lige efter bogen - sådan går det jo ikke hver gang, så lad endelig ikke min positive oplevelse stå som anbefaling af mit valg. Det må være op til den enkelte at træffe den beslutning på et fornuftigt grundlag)

5: Jeg lærte først at drikke kaffe for 5 år siden, men nu kan jeg ikke undvære det. Dog bliver jeg ofte afbrudt i min kaffedrikning, og jeg har derfor altid halve kopper stående eller ender med at varme det i mikroovnen ti gange, før koppen er tømt. Sammen med cola (med sukker) er det noget nær det eneste væske, jeg indtager - kaffe og cola, helt vildt sundt, hva'.

Det var fem knap så lyserøde facts om mig - leger du også med, så smid endelig et link i en kommentar.

mandag den 18. februar 2013

Skråbånds-succes!

 


Måske kan I huske dette indlæg, hvor jeg delte mine frustrationer over skråbånd, der endte med iturevne projekter af ren arrigskab over, at det ikke ville lykkes.
Flere af jer, mine usædvanligt søde og hjælpsomme læsere, anbefalede mig at prøve en skråbåndstrykfod til min symaskine. Jeg havde glemt, at sådan en fandtes, men allerede dagen efter begav jeg mig ud på projekt-find-dén-trykfod, og jeg fandt den. Nu har jeg testet den, og hurra, HURRA! Det virker, og det er perfekt! Mine skråbånd ligner nu noget, jeg, uden den mindste form for beskedenhed, vil kalde professionelt udført.

Så selvom hele weekenden er gået med maveinfluenza til hele familien og Peter og jeg er hjemme i dag i et forsøg på at blive raske igen, så er jeg pludselig i fantastisk humør, for der er virkelig ikke noget bedre end succesoplevelser! Nu skal der gang i min XoEinDing vintage kollektion - som nu kan blive med de veste, jeg noget nær havde opgivet. Vesten på billedet får følge af en matchende nederdel. Andre bliver kombineret med sommerbukser. Det bliver fint.

fredag den 15. februar 2013

Flere elefanthuer


Da alle elefanthuerne i str. 2-4 år blev udsolgt næsten med det samme, har jeg lavet lidt flere, så de 2-4 årige ikke skal fryse de små ører. De er lige kommet i webshoppen og lander i Smuksak senere i dag - alle i str. 2-4 år.

torsdag den 14. februar 2013

Fødselsdag og mange pakkerI lørdags fejrede vi Frejas fødselsdag med familien. Freja fik rigtig mange fine gaver i form af lækkert tøj, bøger og legetøj, og hun havde en herlig dag med alle sine yndlingsmennesker samlet på ét sted.

Den lyserøde kanin var et særligt hit. Den har også en sjov historie. Vi købte nemlig en lille pink kanin til Freja, da hun var helt lille. Hun knyttede sig så meget til kaninen, at vi besluttede os for at have to identiske, så vi kunne vaske dem på skift, og så verden ikke gik under, hvis vi skulle miste en bamse. Da det netop skete, at vi glemte en i Ikea, og den anden mistede et øje, ville vi anskaffe os en ny backup, men ak de var udgået og udsolgt verden over. Vi købte en prikket erstatning ved navn Mimi, som dog aldrig er blevet helt så højtelsket som 'Bamse'.

Så gik jagten ind, og i samlet flok mente farmor, onkel og tante, at de nu havde fundet bamsen i USA. Forhandleren nægtede bare at sende den til Danmark, så af omveje, der involverede bekendte bosiddende i USA, der skulle på ferie i Danmark, kom bamsen endelig hertil. Men da pakken så blev åbnet, var bamsen ikke bare gigantisk men også en anden farve, og den store indsats syntes helt forgæves. Lige indtil Freja fik sin gave, for hendes øjne blev kæmpe store, og hun lyste op som aldrig før. Lulu, som den nye store og lyserøde kanin hedder, blev krammet og puttet, fik ble på og blev kørt rundt i hele lejligheden.

Bamse og Mimi er stadig bedst, men Lulu er også elsket og skal med i seng som den nu tredje kanin, Freja deler dyne med. Na ja, lige indtil Freja vågnede i nat og kastede op ud over pude, dyne OG Lulu, så nu er Lulu på 'badeferie', og vender først tilbage under dynen efter to omgange i vaskemaskinen og en tørring, men så er det jo godt, at de to små kan holde Freja med selskab så længe.

onsdag den 13. februar 2013

Genopfyldning af spisesmække
Spisesmækkene har solgt rigtig godt nede i Smuksak, og derfor er det nu tid til en genopfyldning. Jeg har taget denne farverige samling med ned i butikken, hvor jeg befinder mig i dag. Der går ikke længe, før jeg må på jagt efter vintage frotté og flonel igen, men inden da er der tusind andre ting, der skal gennem maskinen.
Falder du over noget frotté egnet til drenge, må du endelig sige til. Dét synes jeg nemlig er svært at finde, og selvom blomsterne er fine, vil jeg hellere udstyre de små drengebørn med noget mindre tøset.

tirsdag den 12. februar 2013

Bløde legetæpper med pude
En af de allerførste ting, jeg skrev på min lange liste over ting, jeg ville producere, når XoEinDing gik fra at være bare mig og min blog til også at være virksomhed og forretning, var legetæpper.
Vi har haft virkelig meget fornøjelse af at have et tæppe til Freja, som var så tykt, at det kunne bruges på gulvet til at ligge, tumle og lege på, og da jeg ikke er til de moderne og 'plastik-agtige' af slagsen med dims og dut, måtte jeg lave mit eget. Tæppet, jeg lavede, har været i brug, siden Freja var spæd, og bruges flittigt endnu, særligt når der leges med Lego.

Det er også meningen med de nye tæpper - en varm og blød oase til baby og barn med masser af skønne motiver og farver, som inspirerer til snak og historiefortælling efter fri fantasi. Tæpperne sælges som en pakke sammen med en matchende pude og er selvfølgelig lavet i vintage stof, som er min klare favorit, når det kommer til skønne børnemotiver.

mandag den 11. februar 2013

Loftlamper og en nuttet lille rødbede

Den første af de nye lampeskærme er nu klar til modtageren, som er Mettes søster og den anden halvel af Kirkesjov. Disse skærme er større end de første (23 cm i diameter) og kan bruges til både loftlampe og lampefod. Jeg er vældig godt tilfreds med resultatet, men da det er en prototype, er jeg glad for, at den sendes til en 'jeg kender', som derfor fluks giver besked, hvis designet skal rettes til.

 

og så et par billeder af min nuttede lille rødbede, der har fået klippet pandehåret i dag helt uden brok, fordi mor jo også skulle klippes, og så var det pludselig sjovt... og også lidt rart at kunne se noget igen under de tykke lokker.

søndag den 10. februar 2013

En lille forårskollektion

 .. af XoEinDing trøjer. Det er simpelthen så skønt og tilfredsstillende at se hele trøje-kollektionen samlet på rad og række.
Syteknikken og designet er blevet optimeret siden vinterkollektionen, og trøjerne er nu bedre på alle punkter. Jeg kan se XoEinDing i disse trøjer - på en eller anden måde er de bare rigtig meget mig, og det er en virkelig god fornemmelse :)De næste projekter på to do-listen er patchwork-legetæpper af vintage børnestoffer inklusiv matchende pude og en større version af mine lampeskærme, som kan bruges som loftlampe eller til lampefod. Senere kommer en super fin lampefod til de små skærme.
Derudover en hel sommerkollektion, som lader vente på sig af den simple årsag, at sommeren føles meget langt væk lige nu, og så håber jeg i øvrigt, at I stadig kan holde bloggen ud, selvom den pt i høj grad omhandler produkterne til butikken og nok mangler lidt 'Line' - jeg er her stadig.

lørdag den 9. februar 2013

Elefanthuer i jersey-favoritter

En af de seneste kreationer fra min hånd er en stak elefanthuer i mine egne jersey-favoritter. De er lavet i størrelse 0,5-1 år, 2-4 år og 5-7 år, og det er lidt forskelligt, hvilke der er i hvilken størrelse.

Det er et ret simpelt projekt, når man først får lavet et ordentligt mønster, hvilket dog kræver lidt tålmodighed grundet stoffernes forskellige strækkvaliteter alt efter producenten. Designet er i dobbeltlag med ensfarvet kraftig jersey på indersiden, og så koster de kun 89 kr.Et lille udvalg af de mange forskellige elefanthuer

Jeg kan simpelthen ikke beslutte mig for hvilken variant, Freja skal have. Har du en favorit?
Huerne kan allerede købes både i webshoppen og i Smuksak

fredag den 8. februar 2013

Lidt flere trøjer

Ja, jeg kunne ikke helt begrænse mig alligevel, så der hoppede lige endnu et design med i min trøje-produktion, der virkelig har været omfattende den seneste tid, fordi jeg snart, som i meget snart, må lægge XoEinDing produktionen på hylden og afsætte tid til studiet.

Nu tror jeg tilgengæld også, at jeg er færdig ...med trøjerne altså, for der er stadig mange ting på listen. De sidste trøjer er mest henvendt til drengene, men jeg tror nu alligevel, at Freja skal have en løvetrøje, for hold nu op, hvor er det motiv og farverne bare fine.
Alle trøjerne er at finde i webshoppen og kommer også i Smuksak i løbet af ugen.

torsdag den 7. februar 2013

I dag er det Frejas fødselsdag

Hurra hurra hurra! Min lille pige fylder 2 år i dag, og så må man godt få figenstænger og ristet brød med pålægschokolade til morgenmad.


Faren og jeg var begge med i vuggestuen i morges, hvor ungerne guffede medbragte boller i sig, mens de voksne sang fødselsdagssang for Freja, der vist ikke helt forstod, hvad det hele gik ud på.
I eftermiddag står den på hjemmehygge og gaver, og jeg er ret sikker på, at der skal indgå pølser i aftensmaden. Lørdag kommer hele familien og fejrer vores store lille pige.

onsdag den 6. februar 2013

Smuksak og sofapuder med sjove detaljer

I dag er det min tur til at tage imod kunder og besøgende i Smuksak. Det er altid lidt særligt at komme ned i butikken og se alle de nye varer, og jeg plejer også at benytte lejligheden til at få taget nogle gode billeder af alt det nye til Smuksak-bloggen.I dag har jeg selv noget nyt med nemlig sofapuder, som kommer i butikken i løbet af ugen. Designet er enkelt og har kant men også lidt sjov og ballade. Stofferne er mest af alt grafiske, men så tilsætter jeg lidt sødme med en pastelfarve og noget sjov i form af lukning med matchende trykknapper, der ligner chokoladepastiller.
De kunne sagtens stå i min egen sofa - jeg har faktisk en pude med pink kaniner herhjemme, som i aftes fik selskab af en pude af noget lækkert zigzag retrostof, som jeg har fået af Mette. De skal lige have et par kammerater, og så må jeg vise dem frem i samlet flok.

tirsdag den 5. februar 2013

Giveaway vindere - jeg har ikke glemt jer

Jeg har bare haft lidt travlt med at færdiggøre yderligere tre slags jerseytrøjer, kreadag, hovedrengøring af en meget forsømt lejlighed, butiksmøde og mere kreativ produktion og tankevirksomhed og så lige alt det andet, I ved nok...


Men nu er jeg klar! Første vinder af min giveaway er Anne / Fru Flittig (tak for sidst), og den anden er Nanna / Superprinsessen. Tillykke til jer begge - surf en tur ind i webshoppen og udvælg jer et print og fem strygemærker, som skal hjem til jer, og send mig en mail med jeres ønsker til xo@xoeinding.dk.